Προς το περιεχόμενο

Βιβλιοθήκη (Header) σε γλώσσα C

kofer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας !

Έχω μια εργασία, όπου πρέπει να φτιάξω μια βιβλιοθήκη σε γλώσσα C με κάποιες συναρτήσεις μέσα της... Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι δομή έχει μια τέτοια βιβλιοθήκη! Ξέρω να φτιάχνω συναρτήσεις σε γλώσσα C! Πρέπει να φτιάξω ένα αρχείο file.h για την βιβλιοθήκη! Εντάξει! Αλλά μέσα τι θα γράψω? Κατευθείαν όλες τις συναρτήσεις, την μία κάτω από την άλλη με κάποια κενά ίσως ανάμεσα στις συναρτήσεις? Δηλαδή, θα μοιάζει με λίστα από μικρά προγραμματάκια το ένα κάτω από το άλλο?

Ευχαριστώ! :-)

Δημοσ.

καλησπερα

Δεν εχω ασχοληθει με C .

Ιδεα μου ειναι να παρεις ενα αρχειο h να το μελετησεις

Θα σου δωσει την απαντηση στο ερωτημα σου

καλο βραδυ

Δημοσ.

καταρχην, ποιον compiler χρησιμοποιεις?

μετα...

εχεις φτιαξει ποτε ενα κανονικο προγραμμα σε C?

η διαδικασια, χονδρικα, ειναι πως απο τα source files (*.c, *.cpp) δημιουργουνται τα object files (αυτη ειναι η διαδικασια του compilation), και μετα γινεται linking αυτων των object files μεταξυ τους ή μαζι με οποια βιβλιοθηκη χρειαζονται ωστε να βγει το εκτελεσιμο.

Ολο αυτο (compile+linking) ειναι το building

Η διαδικασια για τη δημιουργια μιας βιβλιοθηκης ειναι παρομοια στο compile & λιγο διαφορετικη στο link...

Εξαρταται τον compiler που χρησιμοποιεις

Α, υποθετω μιλας για στατικες βιβλιοθηκες? Αν ειναι dll ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα

Για δωσε λιγο παραπανω πληροφοριες...

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ τον gcc για compiler...

Ναι, μιλάω για στατική βιβλιοθήκη!

Στο παρελθόν έχω φτιάξει αρκετά προγράμματα και συναρτήσεις σε C αλλά μόνο στο χαρτί... Την διαδικασία του building περίπου την γνωρίζω...

Απλά δεν ξέρω την δομή ενός αρχείου h! Βρήκα κάποια τέτοια αρχεία αλλά δεν βγάζω άκρη... Η μορφή:

#include <stdio.h>

void συνάρτηση_1 (void)

{

....

}

#include <stdio.h>

void συνάρτηση_2 (void)

{

....

}

#include <stdio.h>

void συνάρτηση_3 (void)

{

....

}

και τα λοιπά... είναι σωστή?

Όλα αυτά γραμένα μέσα στο αρχείο h?

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!!!

Δημοσ.

Στην ANSI C ο πηγαίος κώδικας μίας βιβλιοθήκης αποτελείται από μία, κατ' ελάχιστον, δυάδα αρχείων. Π.χ. whatever.h και whatever.c. Στο 1ο περιέχονται μόνο οι δηλώσεις των συναρτήσεων μαζί με τις απαραίτητες οδηγίες για τον preprocessor. Στο 2ο, η υλοποίηση-ορισμός των συναρτήσεων.

Δες και αυτό το σχετικό ανάγνωσμα. Εστιάζει κυρίως σε *NIX-like περιβάλλον, αλλά δε χρειάζεται να το διαβάσεις ολόκληρο. Δες τα δύο πρώτα κεφάλαια και τα παραδείγματα στο τέλος...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...