xristaras1960 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Καλησπέρα παιδιά, Θέλω την βοήθειά σας για αγορά νέου υπολογιστή.Δεν ξέρω βέβαια εάν τα συγκεκριμένα κομμάτια ταιριάζουν μεταξύ τους. ASUS P5 N 32-E SLI PLUS 143 ASYS EN 8800 GTS 512/512 MB η' ΑΠΟ ΣΕΙΡΑ 9?? INTEL CORE 2 QUAD Q 66OO KINGSTON KHX 6400 D2 1GX2 SEAGATE BARRACYDA/7200.10 ST 332062OAS THERMATALTAKE WO 117 TOUGHPOWER 750W Ευχαριστώ
xristaras1960 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Καλησπέρα παιδιά,Θέλω την βοήθειά σας για αγορά νέου υπολογιστή.Δεν ξέρω βέβαια εάν τα συγκεκριμένα κομμάτια ταιριάζουν μεταξύ τους. ASUS P5 N 32-E SLI PLUS 143 ASYS EN 8800 GTS 512/512 MB η' ΑΠΟ ΣΕΙΡΑ 9?? INTEL CORE 2 QUAD Q 66OO KINGSTON KHX 6400 D2 1GX2 SEAGATE BARRACYDA/7200.10 ST 332062OAS THERMATALTAKE WO 117 TOUGHPOWER 750W Ευχαριστώ Έχω μια περιέργεια γιατί δεν απαντάτε? εάν έχω κάνει λάθος ως προς την περιγραφή να μου στείλει κάποιος ένα πμ. Όσο ζει κανείς μαθαίνει Ευχαριστώ
antonl Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Θα βοηθούσε να ανέφερες για τι χρήση προορίζεται ο υπολογιστής και πόσα χρήματα μπορείς να δώσεις γι αυτόν.
xristaras1960 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Θα βοηθούσε να ανέφερες για τι χρήση προορίζεται ο υπολογιστής και πόσα χρήματα μπορείς να δώσεις γι αυτόν. Φίλε antonl ευχαριστώ για την απάντηση. Ποιο πολύ τον θέλω για παιχνιδια. Γύρω στα 1200 ευρώ
antonl Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 CPU: C2D E8400 ~160? Μητρική: Asus P5K SE (δεν είμαι τόσο αυστηρός σ' αυτό μιας κι έχω χάσει τις πρόσφατες εξελίξεις στις μητρικές) ~80? RAM: 4GB DDR2 @800MHz (για να δει και τα 4 θες 64bit λειτουργικό / αν δεν ενδιαφέρεσαι για extreme o/c ό,τι μάρκα και να πάρεις δεν έχει σημαντική διαφορά) ~95? GPU: 8800GTS 512MB ~ 220? Τροφοδοτικό: Seasonic ή Corsair 500-600W ~80-100? HDD: 500GB Seagate / 32MB cache ~90? DVD/DVD-RW/floppy: ό,τι θες ~60? Πληκτρολόγιο/ποντίκι/case: ό,τι σ' αρέσει ~100? Ηχεία: αναλόγως πόσο απαιτητικός χ.1 ~60-100? Τα παραπάνω βγαίνουν κάτω από 1000?. Οι τιμές δεν είναι οι χαμηλότερες δυνατές και είναι ενδεικτικές, οπότε σίγουρα μπορείς να τα βρεις και φθηνότερα. Αν θες να δώσεις κάτι παραπάνω, μπορείς να πάρεις πιο "μουράτο" πληκτρολόγιο/ποντίκι/κουτί. Αν σε ενοχλεί ο θόρυβος ή/και θες να ασχοληθείς με το o/c μπορείς να πάρεις κάποια άλλη ψύκτρα για τον επεξεργαστή (πχ Scythe Cooler Ninja Plus ~35?) καθώς και να αλλάξεις τα πιθανόν θορυβώδη fan του κουτιού. Προτείνω διπύρηνο, εκτός κι αν σκοπεύεις να κρατήσεις το pc καμιά τετραετία οπότε ίσως να αναθεωρούσα λίγο.
xristaras1960 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Επειδή δεν γνωρίζω πολλά πράγματα όταν θα μπορέσεις βέβαια κάνε την σύγκριση με τα δικά μου και απάντησέ μου. Ευχαριστώ.
antonl Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Η μητρική που επέλεξες έχει NVidia chipset σε αντίθεση με το νεότερο της Intel που χει αυτή που αναφέρω. Ο μόνος λόγος κατά τη γνώμη μου για να πάρεις κάτι τέτοιο είναι η δυναότητα SLi που προσωπικά τη βρίσκω άχρηστη στις περισσότερες των περιπτώσεων. Το μόνο extra που βλέπω να παρέχει σε σχέση με την P5K είναι οι raid δυνατότητες. Από την άλλη δεν υποστηρίζει μνήμες @1066MHz (τις οποίες μπορείς να αγοράσεις αντί αυτών που σου πρότεινα για μικρή αύξηση των επιδόσεων) και στοιχίζει αρκετά ακριβότερα. Ο επεξεργαστής που επέλεξες (Q6600) είναι ταχύτερος σε εφαρμογές που υποστηρίζουν πάνω από 2 πυρήνες σε σχέση με τον Ε8400 αλλά αυτές οι εφαρμογές σπανίζουν. Με λίγα λόγια στα παιχνίδια που είπες πως σε ενδιαφέρουν ο διπύρηνος είναι ταχύτερος λόγω των περισσότερων MHz. Επίσης ανεβαίνει περισσότερο μέσω o/c. Ο δίσκος που έχεις διαλέξει είναι 320 και αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι συμφέρει καλύτερα η αγορά ενός 500άρη, από άποψη κόστος/GB. Επίσης είναι ταχύτερος και μιας και το budget δε μας περιορίζει προτείνω αυτόν. Εξάλλου ο χώρος ποτέ δεν είναι αρκετός Σχετικά με το τροφοδοτικό, επιλέγω κάποιο απ' αυτά που ανέφερεα χωρίς να θεωρώ όμως το toughpower "κακή" επιλογή. Την σύνθεσή σου την υπερκαλύπτει οποιοδήπτοε ποιοτικό 500άρι PSU αλλά αν σκοπεύεις να πας σε SLi (που όπως είπα δεν το προτείνω) ή/και να κρατήσεις το τροφοδοτικό και για το επόμενο σύστημά σου, ίσως να δικαιολογούνται τα 750W.
xristaras1960 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Η μητρική που επέλεξες έχει NVidia chipset σε αντίθεση με το νεότερο της Intel που χει αυτή που αναφέρω. Ο μόνος λόγος κατά τη γνώμη μου για να πάρεις κάτι τέτοιο είναι η δυναότητα SLi που προσωπικά τη βρίσκω άχρηστη στις περισσότερες των περιπτώσεων. Το μόνο extra που βλέπω να παρέχει σε σχέση με την P5K είναι οι raid δυνατότητες. Από την άλλη δεν υποστηρίζει μνήμες @1066MHz (τις οποίες μπορείς να αγοράσεις αντί αυτών που σου πρότεινα για μικρή αύξηση των επιδόσεων) και στοιχίζει αρκετά ακριβότερα.Ο επεξεργαστής που επέλεξες (Q6600) είναι ταχύτερος σε εφαρμογές που υποστηρίζουν πάνω από 2 πυρήνες σε σχέση με τον Ε8400 αλλά αυτές οι εφαρμογές σπανίζουν. Με λίγα λόγια στα παιχνίδια που είπες πως σε ενδιαφέρουν ο διπύρηνος είναι ταχύτερος λόγω των περισσότερων MHz. Επίσης ανεβαίνει περισσότερο μέσω o/c. Ο δίσκος που έχεις διαλέξει είναι 320 και αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι συμφέρει καλύτερα η αγορά ενός 500άρη, από άποψη κόστος/GB. Επίσης είναι ταχύτερος και μιας και το budget δε μας περιορίζει προτείνω αυτόν. Εξάλλου ο χώρος ποτέ δεν είναι αρκετός Σχετικά με το τροφοδοτικό, επιλέγω κάποιο απ' αυτά που ανέφερεα χωρίς να θεωρώ όμως το toughpower "κακή" επιλογή. Την σύνθεσή σου την υπερκαλύπτει οποιοδήπτοε ποιοτικό 500άρι PSU αλλά αν σκοπεύεις να πας σε SLi (που όπως είπα δεν το προτείνω) ή/και να κρατήσεις το τροφοδοτικό και για το επόμενο σύστημά σου, ίσως να δικαιολογούνται τα 750W. Ευχαριστώ βοήθησες αρκετά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.