Προς το περιεχόμενο

αγορά laptop μέχρι 2000 euro.καμια ιδέα?

shadowmann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοώ αυτό που εξήγησε ο haHa στο προηγούμενο post. Κάνε κλικ στην υπογραφή μου, έχω κάνει μια παρουσίαση του δικού μου 8710w GC125EA.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
8710w = workstation

8710p = personal

Από εκεί και πέρα υπάρχουν διαφορετικά configurations για το κάθε μοντέλο.

w=workstation

p=professional

:-)

Επισης οι φορητοι αυτοι ερχονται με windows vista business και οχι τα πετσοκομμενα home.

Με τα vista business ,σε αντιθεση με τα home, εκτος οτι εχεις πληρεις δυνατοτητες σε περιβαλλον δικτυου,εχεις και τη δυνατοτητα να ζητησεις μετα δωρεαν τα xp pro(υπαρχουν και ολοι οι καταλληλοι drivers ) αν δε σε βολεψαν τα vista.

Τελος ,διαλεγεις στην αρχη αν θελεις 64bit ή 32bit windows. Σημαντικο πλεονεκτημα ειδικα αν θελεις να βαλεις 4GB ram που πρεπει να εχεις 64bit λειτουργικο για να στα αναγνωρισει και τα 4 GB. (τα 32 bit βλεπουν συνηθως μεχρι ~3GB)

Y.Γ.: Mνημη να μην σε απασχολει πολυ ποσο εχει ενας φορητος,γιατι τωρα πια ειναι παμφθηνες και προσθετεις μονος σου πχ 2GB Ram (οποτε αν εχει 1 ή 2GB να παει στα 3 ή 4GB) με μονο 35 ευρω περιπου.

(αν εχει 2x1 GB Ram απο τη μανα του, τοτε αγοραζεις 2χ2GB Ram με 70 ευρω για να πας στα 4GB Ram και σου μενουν τα μαμισια για ανταλλακτικα ;) )

Εγγυηση δεν χανεται.

Δημοσ.

μπορώ να το κάνω custom δηλαδή? αν ναι ένα link αν είναι εύκολο :)

και sorry για τις πολλές ερώτησης αλλα ειπα αυτή τι φορα να το ψάξω...γιατί τράβηξα πολλά με 3 pavilion που είχα....

Δημοσ.
w=workstation

p=professional

:-)

Έχεις δίκιο, τα μπέρδεψα (και b = bussiness αν δεν απατώμαι). Ευχαριστώ για την επισήμανση. :-)

Δημοσ.
μπορώ να το κάνω custom δηλαδή? αν ναι ένα link αν είναι εύκολο :)

και sorry για τις πολλές ερώτησης αλλα ειπα αυτή τι φορα να το ψάξω...γιατί τράβηξα πολλά με 3 pavilion που είχα....

Στην Ελλαδα δεν μπορεις να τα κανεις custom, παρα μονο να διαλεξεις απο τα ετοιμα διαφορετικα configurations που υπαρχουν.

Y.Γ.: Τα hp compaq και ειδικα τα επαγγελματικα τις σειρας p και w , ουδεμια σχεση σε ποιοτητα κλπ εχουν με τα hp pavilion. Καμμια επαφη!

Έχεις δίκιο, τα μπέρδεψα (και b = bussiness αν δεν απατώμαι). Ευχαριστώ για την επισήμανση. :-)

Σωστος!

(και s= standard νομιζω)

Δημοσ.

επίσης ήθελα να ρωτήσω αν έχει 2gb ram και πάρο ali μια πεζή ρολο αν θα είναι και η δυο ίδια μάρκα η όπως στα σταθερά που τις παίρνεις set ?

Δημοσ.
επίσης ήθελα να ρωτήσω αν έχει 2gb ram και πάρο ali μια πεζή ρολο αν θα είναι και η δυο ίδια μάρκα η όπως στα σταθερά που τις παίρνεις set ?

Οι kingston sodimm 2048 667 αναγνωριζονται μια χαρα απο σχεδον ολα τα λαπτοπ.(και δουλευουν σε dual channel με την υπαρχουσα μνημη που εχει ο φορητος)

Δημοσ.

Υπάρχουν μνήμες οι οποίες είναι συμβατές με τις αντίστοιχες που χρησιμοποιούνται στα φορητά, πχ το δικό μου φοράει μνήμη της HP και προσέθεσα άλλη μία της Kingston που είναι συμβατή με αυτή που είχα:

Pq1cIkfr.jpg

Δημοσ.

ήσασταν κατατοπιστικότατη,οποτε συμφέρει να χτυπήσω το 8710w με part number ΚΑΙ190EA στα 2261 ευρω με Φπα και να πάρο και μια ram όπως είπες.τώρα θέλω να ρωτήσω υπάρχει κάπου ετοιμοπαράδοτο η αγορά μέσο internet?και αν ναι από το play247 είναι αξιόπιστο η έχετε κάποιο άλλο site να μου προτείνεται?

Δημοσ.
ήσασταν κατατοπιστικότατη,οποτε συμφέρει να χτυπήσω το 8710w με part number ΚΑΙ190EA στα 2261 ευρω με Φπα και να πάρο και μια ram όπως είπες.τώρα θέλω να ρωτήσω υπάρχει κάπου ετοιμοπαράδοτο η αγορά μέσο internet?και αν ναι από το play247 είναι αξιόπιστο η έχετε κάποιο άλλο site να μου προτείνεται?

Εχω αγορασει απο το play247 και ειναι μια χαρα!

Δες ομως που αλλου τον εχουν:

http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=KE190EA

και πιο συγκεκριμενα εδω(που ειναι κανονικο μαγαζι ,στο κεντρο της Αθηνας, στη Στουρναρα, την Silicon Valley της Αθηνας):

http://www.grammi.gr/eidos.aspx?kvd=55553543

Ειναι μαλιστα και λιγο φθηνοτερος!

Με τα λεφτα που εξοικονομεις παιρνεις και ενα τετοιο ποντικι(διαλεξε χρωμα):

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.570260

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.570257

Ασυρματο bluetooth για να μην χρειαζεσαι να συνδεεις usb receiver σε usb(με κινδυνο να σπασει μαλιστα οταν το μεταφερεις) και για να πιανει μεχρι 10 μετρα..(αντι για τα 3 μετρα των συμβατικων ασυρματων)

Δημοσ.

ωραία σε ευχάριστο πολύ!φεύγω για σαββατοκύριακο για κάτι δουλειές,οποτε από δευτερα και μέσα στην βδομάδα θα το έχω αν όλα πάνε καλά γιατί είναι μεγάλη ιστορία(αλλα είμαι και κωλόφαρδος ;P)επίσης για το ποντίκι που είπες πιστεύω πως καλύτερα είναι να πάρο μια μνήμη να την κάνω 4gb και θα είμαι κομπλέ και μετά βλέπουμε όταν θα έχουμε και τα λεφτά! xD

ευχάριστο και πάλι για την βοήθεια σας!

Δημοσ.

a και κάτι άλλο τώρα που το θυμήθηκα όταν το παραγγείλω θα τους πω για 64bit windows(λόγο τις μνήμης 4gb) + πιο λειτουργικό θέλω?vista η χρ?η περνώ μονο vista όπως και να έχει και μετά παο στην εταιρία?εξήγησε μου. :)

Δημοσ.
a και κάτι άλλο τώρα που το θυμήθηκα όταν το παραγγείλω θα τους πω για 64bit windows(λόγο τις μνήμης 4gb) + πιο λειτουργικό θέλω?vista η χρ?η περνώ μονο vista όπως και να έχει και μετά παο στην εταιρία?εξήγησε μου. :)

Δε χρειάζεται να πεις τίποτε σε αυτούς. Ο φορητός κατά το πρώτο άνοιγμά του που θα πρέπει να περαστούν τα windows θα σε ρωτήσει τι έκδοση των Vista Business θέλεις να εγκαταστήσεις (είτε 32-bit είτε 64-bit).

Αν δε σου είναι απαραίτητα τα 64-bit θα έλεγα να εγκαταστήσεις τα κλασσικά 32άρια, η μνήμη στο σύστημά σου θα παραμείνει φυσικά 4GB, τα 3GB θα είναι διαθέσιμα και τα υπόλοιπα 1024ΜΒ θα χρησιμοποιούνται από το σύστημα.

Όσον αφορά τη μνήμη, προτείνω να κάνεις αυτό που έκανα κι εγώ, δηλαδή να δεις ποια μνήμη φοράει ο φορητός και να πάρεις ακόμη μία συμβατή με το part number της ήδη εγκατεστημένης. Αν και αυτός ο 8710w έχει την ίδια μνήμη με τον δικό μου (μπορείς να το δεις εύκολα από το service manual του φορητού) τότε ψάχνεις για την Kingston που αγόρασα κι εγώ.

Για ποντικάκι προτείνω το Logitech VX Nano.

Δημοσ.

shadowmann νομίζω ότι ξεφεύγεις πολύ σε τιμή χωρίς ιδιαίτερο λόγο από ότι κατάλαβα. Θεωρώ ότι το KE184EA που πρότειναν τα παιδιά είναι η καλύτερη επιλογή. Με 1600 ευρώ σε καλύπτει και με το παραπάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...