Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εξωτερικό δίσκο

apollonara1954

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, ειμαι νεο μελος στο φορουμ και θα ηθελα την βοηθεια απο καποιον...

Εχω ενα seagate esata εξωτερικο δισκο..

Προσπαθουσα να μεταφερω απο τον εσωτερικο δισκο του φορητου υπολογιστη μου καποια video αλλά σε καποιο σημειο εμεινε για πολλη ωρα στο ιδιο σημειο κατι που ηταν πολυ παραξενο. Τοτε εγω πατησα cancel. μετα απο αυτο δεν ανταποκρινοταν ο υπολογιστης σε οτι κι αν εκανα. Στο πατησα το κουμπι που υπαρχει στον εξωτερικο δισκο για να τον απενεργοποιησω. Το προβλημα τωρα ειναι σε αυτο το σημειο. Τωρα δεν μπορω να μπω μεσα στον εξωτερικο. οταν μου βγαζει το εικονιδιο στο my computer και παταω διπλο κλικ πανω του,μου βγαζει το εξης:

Ενα μεγαλο χ σε κοκκινο κυκλο κα διπλα γραφει

Δεν ειναι δυνατη η προσβαση στο G:\.

Το αρχειο ή ο κατάλογος εχει καταστραφει και δεν ειναι δυνατον να αναγνωσει.

Τι πρεπει να κανω?

Ευχαριστω εκ των προτερων....

Δημοσ.

Προσπάθησε να κάνεις διαμόρφωση (format) στον εξωτερικό (γίνεται και από τα ίδια τα windows -σου βγάζει την επιλογή με δεξί κλικ πάνω στον εξωτερικό - από το "Ο Υπολογιστής μου").

Στο PC MAG 5/2008 (το τελευταίο τεύχος) θα βρεις δωρεάν προγράμματα για αντιγραφή μεγάλου όγκου αρχείων μεταξύ δίσκων - όταν με το καλό συνέλθει ο εξ.δίσκος δοκίμασε αντιγραφή με αυτά.

Δημοσ.

Ωπ, συγγνώμη παράλειψή μου.

Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να είχες ήδη άλλες εγγραφές στο δίσκο.

Λοιπόν, κατ΄αρχήν δοκιμάζεις να συνδέσεις τον εξωτερικό σε άλλο PC. Αν όλα πάνε καλά αντιγράφεις κάπου αλλού τα αρχεία που θες και μετέπειτα ξαναδοκιμάζεις στο αρχικό PC και .. όπως έγραψα παραπάνω (εύχομαι να είναι έτσι).

Στην ατυχή περίπτωση που δεν γίνει και πάλι τίποτα, υπάρχουν οι λύσεις που θα δεις εδώ (από google).

Δυστυχώς οι καλύτερες λύσεις όπως θα δεις κοστίζουν. Και δυστυχώς τελικά ούτε ένας εξωτερικός σε σώζει πάντα (προσωπικά χρησιμοποιώ 2 που ανανεώνω ένα κάθε χρόνο).

Δημοσ.

Kατεβασε διαγνωστικα προγραμματα απο το site του δισκου μηπως και καταφερεις κατι.Αν τον δισκο στον εμφανιζει με μορφη RAW μπορεις να σωσεις τα αρχεια σου με το Get Data Back For Ntfs.Πολυ πιθανο εκει που κολλησε να εχει προβλημα ο σκληρος bad sector-cluster και να σταματησε την εγγραφη.Το ειχα παθει και εγω με ενα εσωτερικο Seagate.Οταν τον πηρα ειχα κανει quick format και δεν μου εβγαλε προβλημα.Οταν γεμισε μου εβγαλε το προβλημα.Κανω ανακτηση δεδομενων και μετα τον φορμαρω κανονικα και κολλησε στο 88% .Ειχε μεινει σταματημενο για ωρες οποτε επιστροφη και μου δωσανε καινουριο

Δημοσ.

επειδή μάλλον εκεί θα καταλήξεις, χρησιμοποίησε κάποιο πρόγραμμα recovery ( Pandora Recovery πχ που είναι free. Aν δεν δει τ' αρχεία, πάνε στο Get Data Back το οποίο είναι free μέχρι το σημείο που σου τα δείχνει - αν τα βλέπει).

Το recovery γίνεται σε ΑΛΛΟ δίσκο, και όχι στον εξωτερικό σου)

Δημοσ.

Τελικα λυθηκε το προβλημα που ειχα...

Χρημοποιησα το file scavenger και εκανα recover τα αρχεια που ειχα σε ενα αλλο εξωτερικο δισκο. Επανεγκαταστησα τα drivers του δισκου, εκανα και ενα format και μεταφερα παλι τα αρχεια μου στον εξωτερικο δισκο...

Σας ευχαριστω για τη βοηθεια....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...