jsmith6 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Όταν πλέον αποφάσισα να πάρω την GA-EP35-DS είχε εξαφανιστεί από την αγορά. Βλέπω την EX38-DS4 και φένεται καλή, για 10 ευρώ παραπάνω από όσο είχε η EP35-DS4. Η EP35-DS4 είχε εξερετική υποστηρίξη στο Linux. Δυστιχώς όμως δεν μπορώ να βρω review για το πως τα πάει με το Linux, και δεν υπάρχει στο HCL του linuxquestions.org και του wiki.ubuntu.com. Σε γενικές γραμμές οι mobos της Gigabyte είναι ok με το Linux. Αλλά κάποιες φορές υπάρχουν μερικές "παραξενιές" και θέλω να τις γνωρίζω εξ'αρχής. Έχω βρει ένα review για την X38-DQ6 αλλά είναι διαφορετικές motherboards και δεν μπορώ να το εμπιστευτώ πλήρως. Μια συμαντική προυπόθεση είναι να παίρνει τον 8400 δίχως BIOS update και δύο άλλες mobos που το κάνουν αυτό και έχουν καλή υποστήριξη σε Linux είναι η EP35-DS3P και EP35-DS3R. Θα έπερνα αυτές αλλά η X38-DS4 παίζει τελείως απροβλημάτιστα σε osx86 κι´ολας :-P Αν έχει κάποιος κάνα link για review, ή αν έχει δοκιμάσει την mobo και μπορεί να μου πει από προσωπική εμπειρία. Π.χ. αν χρειάστικε binary firmware, αν σε κάποια διανομή δούλευε το τάδε ενώ στην άλλη όχι, κτλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα με intel chipset που έχει και και realtek audio και ethernet. Γενικά μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση με τα ονόματα από τις κάρτες που έχει για να δεις συμβατότητες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Οι EX38-DS4 και (E)X38-DQ6 δεν είναι και τόσο διαφορετικές επομένως μπορείς να εμπιστευτείς το review. Η DQ6 έχει παραπάνω φάσεις και έτσι έχει (ίσως) καλύτερη σταθερότητα κατά τον υπερχρονισμό και το E σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας. Ως προς τα περιφερειακά και την υποστήριξη είναι ίδιες. Ας πάρουμε ένα ένα τα στοιχεία: 1) Κάρτα ήχου ALC889A υποστηρίζεται (έχω ακριβώς το ίδιο chipset στην P35-DS4 και παίζει τζάμι) 2) Κάρτα δικτύου RTL8111B υποστηρίζεται (επίσης ίδιο με την P35-DS4) 3) SATA α) ICH9R υποστηρίζεται και σε IDE κατάσταση από τον ata_piix και σε AHCI κατάσταση από τον ahci οδηγό. β) Gigabyte SATA chip (jmicron 363) υποστηρίζεται και πάλι είτε σε IDE είτε σε AHCI 4) USB και Firewire εννοείται ότι υποστηρίζονται. Γενικά το hardware είναι κοινό σε όλη την σειρά της Gigabyte και υποστηρίζεται σε μια πρόσφατη έκδοση οποιαδήποτε διανομής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 ημίθεε είσαι θεός ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jsmith6 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δεν το σκεύτικα να ψάξω για ένα-ένα τα chip-άκια που έχει πάνω το mobo. Ευχαριστώ imitheos που έκανες το search για μένα :-P Τελικά την τελευταία στιγμή μπόρεσα να βρω την τελευταία EP35-DS4 και την τσίμπισα. Είμαι σε ένα τελευταίο δίλημα. Βλέποντας πως η EX38-DS4 είναι όντως πλήρως συμβατή και επειδή δεν έχω ανοίξει ακόμα την EP35-DS4 από το κουτί της, αναρωτιέμαι αν η EX38-DS4 έχει κάτι παραπάνω να μου προσφέρει που να την κάνει να αξίζει την διαφορά στην τιμή. Tο πρώτο προφανές είναι το chipset X38, αλλά δεν σκοπεύω να βάλω πάνω DDR3 RAM (ούτε στο μέλλον). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Οσο πιο καινούργιο chipset τόσο μεγαλύτερη χρονική διάρκεια σε μελοντικές αναβαθμίσεις θα έχει η mobo. Πάντως τα intel chipset είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.