Προς το περιεχόμενο

νεος υπολογιστης

DARKNUT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια. Ενας φιλος μου θελει να παρει εναν υπολογιστη για διαφορες εφαρμογες γραφειου και σχεδιαστικα προγραμματα(autocad κ.α.) και ηθελα να σας συμβουλευτω πριν του πω να προχωρησει σε οποιαδηποτε αγορα. θα διαθεσει περιπου 1500ευρω για τα παντα.Ακουω τις συμβουλες και τις προτασεις σας.

Δημοσ.

θεε και κυριε...1500 ευρο????

για εφαρμογές γραφείου φτάνει κ ένα pc με μόλις 300 ευρό και ειναι διατεθημενο να τα πέζει όλα σε full speed...ΗΜΑΡΤΟΝ...

όσο για το autocad δεν ξέρω τι πέζει...μαλλον θα χρειαστεί καμια nvidia QuaDro καρτα γραφικών ειδική για σχεδιαστικά προγράμματα.

Δημοσ.

το θεμα με το φιλο μου ειναι οτι δεν θα εργαζεται με εφαρμογες γραφειου αλλα και με σχεδιαστικα προγραμματα και δεν ξερει τι συνθεση να επιλεξει για αυτο μπορειτε να με βοηθησετε(το οριο των χρηματων δεν τον απασχολει τοσο αρκει να κανει την δουλεια του)

Δημοσ.

πρέπει να τον ρωτήσεις ποια είναι τα άλλα σχεδιαστικά προγράμματα εκτός από το ac

καθώς και τι ακριβώς ζητάει από αυτά, θα κάνει κλασσικό 2d σχεδιασμό ή θέλει άνεση για 3d μακέτες?

διαφέρει πάρα πολύ το κόστος ανάλογα με το τι θέλει να κάνει ακριβώς οπότε για να γλιτώσει χρήματα χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες

α ψάξε και παλιότερα θέματα, έχουν συζητηθεί πάρα πολλές παρόμοιες περιπτώσεις

Δημοσ.

ε τότε θέλει σχετικά δυνατό μηχάνημα, λογικά τετραπύρηνο επεξεργαστή, 4 gb μνήμη, καλό τροφοδοτικό, δυνατή κάρτα γραφικών και μεγάλη οθόνη - αυτά τα ξέρεις και συ υποθέτω... πιο συγκεκριμένα δεν ξέρω να σου γράψω θα περιμένεις λίγο τους πιο ενημερωμένους:) μόνο στο θέμα της κάρτας ίσως μπορώ να βοηθήσω αφού δούμε πόσα περισσεύουν

Δημοσ.

τα σημαντικα ειναι ο τετραπυρινος, τα 4 γιγαμπαιτ, και μια quadro για καλο preview (render κανει μονο ο επεξεργαστης σε αυτα τα προγραμματα σε καλο renderer)

Δημοσ.
Οι Quadro ειναι εξαιρετικα ακριβες χωρις εμφανη λογο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519390

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519386

O λόγος είναι οτι οι drivers για Geforce δεν κάνουν για CAD rendering. Έχω ακούσει οτι οι Catalyst drivers δουλεύουν ικανοποιητικά, χωρίς να το έχω δει ο ίδιος. Οπότε μάλλον για ΑΤι θα πρέπει να πας εκτός και αν μοντάρεις τους Quadro drivers της Nvidia.

CPU: : Q9450 αν βρεις ή Q9300

VGA: HD3870(απλα επιβεβαίωσε καλύτερα αυτο που είπα παραπάνω για τους Catalyst drivers)

4GB DDR3 RAM και παραπάνω αν σε παίρνει.

Mobo: P5E64 Evolution

Καλο τροφοδοτικό 600+W(Corsair, PC Power & Cooling, Seasonic, Etasis)

Δεν έχω δει Phenom reviews για AutoCAD οπότε δεν ξέρω κατα πόσο αποδίδουν καλά σε αυτο, αλλα λογικά πρέπει να είναι σε παρόμοιο επιπεδο με τους Penryn Quad της Ιντελ, μιας και το rendering ειναι απο τα δυνατα σημεια της Κ10 αρχιτεκτονικής.

• Moderators
Δημοσ.

Α ρε RivaTuner Που ξεκλειδωνες τις Quadro δυνατοτητες...

Παντως με την HD3870 στο 3dsmax δε θυμαμαι να ειχα καποιο κολλημα... (αν και το κρατησα πολυ λιγο καιρο μονο για δοκιμη)

Δημοσ.

δηλαδη απο οτι καταλαβα αν παρει μια geforce 9 series θα εχει ολη αυτη την επεξεργαστικη ισχυ αλλα δεν θα την αξιοποιουν οι drivers και θα πρεπει να στραφει σε πανακριβες καρτες γραφικων με τα ιδια χαρακτηριστηκα αν οχι χειροτερα?

Δημοσ.

αλλες δυνατοτητες σου δεινουν οι Quadro και αλλες οι απλες mainstream καρτες....μην μπερδευουμε τα μπουτακια μας....οι πρωτες ειναι ακρως επαγγελματικες και δεν εχουν καλη αποδοση σε παιχνιδια σε σχεση με τις δευτερες.

Δημοσ.

ναι αλλα τι αποτελεσματα θα φερει με μια 9800gx2 απο μια quadro fx5600 καλυτερα ή χειροτερα(εφοσον ειναι θεωρητικα 2 φορες γρηγοροτερες)

Δημοσ.

παίζουν πολλά πράγματα ρόλο

οι quadro αυτό που έχουν είναι καλοί drivers, διαμορφωμένοι για opengl που ευνοεί τη γεωμετρία και το hardware rendering

οι drivers των geforce ευνοούν αν δεν κάνω λάθος περισσότερο τα textures σε συνδυασμό με υψηλούς χρονισμούς για περισσότερα fps που χρειάζονται τα παιχνίδια

επίσης υπάρχουν θέματα απεικόνισης στο hardware rendering που δεν υπάρχουν καθόλου στους drivers των geforce και θέματα σταθερότητας, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι τα θέματα σταθερότητας πέραν από τους drivers δεν έχουν βάση γιατί γίνεται σύγκριση καρτών που χρησιμοποιούνται όλη μέρα για games και λιώνουν σε overclocking από τους πιο απαιτητικούς χρήστες, με κάρτες που χρησιμοποιούνται για 3d οπότε πιστεύω και οι quadro σε games θα τα φτυναν όσο εύκολα τα φτύνουν (δε μιλάω για επιδόσεις αλλά για crashes) οι geforce σε παιχνίδια και το αντίστροφο δλδ ότι οι geforce δεν θα παρουσίαζαν τόσο συχνά προβλήματα αν χρησιμοποιούνταν μόνο για 3d

το 3ds αν δεν κάνω λάθος παίζει πιο αποδοτικά σε directx πια οπότε μια geforce δεν θα χει πρόβλημα επιδόσεων πουθενά

από εκεί και πέρα θα υπάρχουν διαφορές με μια quadro που για άλλους είναι σημαντικές και για άλλους όχι, όπως θέματα απεικόνισης, θέματα καλών drivers και άλλα

αν θέλει να πάει σε quadro τότε θα πρέπει να δώσει λίγο παραπάνω χρήματα για να πάρει μια κάρτα που θα αξίζει κάτι, αλλιώς να περιμένει τις νέες κάρτες

από πλευράς καθαρά επεξεργαστικής ισχύος μιας και ετέθη το ερώτημα, πέρα από drivers κλπ πιστεύω ότι μια geforce 9800 πρέπει να είναι κάπου κοντά με μια quadro fx 4700 (η οποία εννοείται ότι είναι καλύτερη από μια 5600)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...