Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε djapal τι χαλιέσαι.

Τα προγράμματα του μέσου ΕΛΛΗΝΑ χρήστη είναι MS Office 2007, Zone Alarm, DivX Pro, Alcohol 120% και Photoshop CS3. Και φυσικά σπασμένα Windows.

Αλλά τι περιμένεις από Έλληνες; Όταν αντιγράφουν ολόκληρο το Visual Studio, αντί να κατεβάσουν νόμιμα τις Express εκδόσεις;

Η BSA στα σπίτια τώρα. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

Νιώθω τον φίλο παραπάνω που είναι προγραμματιστής. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να έχεις την θέληση να γράψεις τον κώδικα.

Σχετικά με τα προγράμματα, CCleaner και AusLogics Disk Defrag δεν σας κάνουν;

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενω το να μπαινεις στο λεωφορείο χωρις εισιτήριο ειναι μαγκια. Να σας πω εγω και τις υπόλοιπες ελληνικές μαγκιές: Παρκάρω οπου να ναι και σβήνω τις κλήσεις, δεν πληρώνω το ΦΠΑ στο μαγαζί μου, κλέβω την εφορία εισοδήματος, δεν πληρώνω τέλη κυκλοφορίας ή ασφάλεια (το 25% που κυκλοφορεί), ειμαι μπράβος και πουλάω προστασία στις καφετέριες της περιοχής, ειμαι μπάτσος και πουλαω πρέζα ή προστασία, ειμαι δημοσιος και δεν εχω δουλέψει ΠΟΤΕ στη ζωή μου εκτος απο 3-4 ημέρες το χρόνο που περνάει ο υπουργός-υφ-γγ του υπουργείου.. και... και..

Οταν μειωθούν εστω και 10% τα παραπανω, το ξανασυζητάμε για την πειρατεία... Κατα τα λοιπα, αφήστε τα ηθικά διλλήματα γιατι οι περισσότεροι αγοράζουν υπολογιστή ακριβως επειδή υπάρχουν τα αντίγραφα, διαφορετικά θα αγόραζαν PS3 ή WII ... :P

Δημοσ.
Αλλά τι περιμένεις από Έλληνες; Όταν αντιγράφουν ολόκληρο το Visual Studio, αντί να κατεβάσουν νόμιμα τις Express εκδόσεις;

Δηλαδη αν κατεβάσει το VS θα γινει programmer? :D :D Τι σε νοιάζει πως εκδηλώνει ο καθε βλαμμένος τη μαγκιά του; Εδω μιλάμε για την πειρατεία, τι θα χάσει η MS ή εσυ ως προγραμματιστής αν ο καθε χαζούλης νομιζει οτι μονο με το VS θα φτιάξει το καινούργιο OFFICE 2024 Star Trek Edition ? Η πειρατεία δηλ. που κυνηγά η BSA ειναι αυτο που περιγράφεις; τότε ζωή σε λόγου μας , μπράβο στην BSA και τους ευχομαι καλοφάγωτα τα λαδώματα και οι συνδρομές των εταιριών...

Μπήκες καημένη BSA σε καμια εταιρία που κονομάει εκ. ευρω απο κλεμμένο λογισμικό; Εσυ λες "BSA και στα σπίτια" δηλαδη θα ποινικοποιήσουμε τη βλακεία του οικιακού χρήστη που θεωρεί (και χρησιμοποιεί) το Office ως βάζο ή ως διακοσμητικό τοίχου και απο την αλλη θα αφήσουμε στα χαλαρά την απάτη των μικρομεσαίων εταιριών να αλωνίζει, ωραία λογική :(

Να σου πω μερικές "εταιρίες" να αρχίσει το σκανάρισμα; Σχολές πληροφορικής, εμπορικά καταστήματα, πρακτορεία ΟΠΑΠ, μικρές και μεσαίες εταιρίες παροχής υπηρεσιών. Μια βόλτα θα σας/τους πείσει για το "νομιμο" των προγραμμάτων τους .. :)

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι ζήτημα είναι αν γνωρίζουν ή καλύτερα αν ποτέ χρησιμοποιήσουν τα παραπάνω στοιχεία της πλήρους έκδοσης σε σχέση με την express έκδοση.

ίδια νοοτροπία υπάρχει και στα άλλα προγράμματα. Εεεεε για να πρέπει να το πληρώσεις, θα είναι καλύτερο λογικά, άρα θα το βρω στο ράπιντ κτλ κτλ! Φοβερή νοοτροπία!!

Άλλωστε κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν για να βγουν αυτά τα προγράμματα. Ώρες ώρες με αυτά που διαβάζω,χαίρομαι που είμαι web developer!! ;)

Δημοσ.

Πολύ flame για το τίποτα... Η πειρατεία θα συνεχιστεί μέχρι να ακουστεί στις εφημερίδες το

"πρόστιμο 100.000 ευρώ σε ιδιώτη γιατί είχε 100 παράνομα προγράμματα στον υπολογιστή του στο σπίτι"!

-"Μα τα 97 από αυτά δεν τα χρησιμοποιούσα συχνά"! είπε ο ιδιώτης στο δικαστήριο.

-"Α! σωστά, δεν το σκεφτήκαμε, αυτή είναι μια πολύ σοβαρή δικαιολογία" ήταν η απάντηση του δικαστηρίου πριν του κατασχέσει το σπίτι.

Ε, αφού βγει το παραπάνω στις εφημερίδες θα το πάρουμε απόφαση και όσοι έχουν φράγκα θα πληρώνουν, όσοι δεν έχουν θα πάνε σε open source.

Και όταν το open source base πιάσει ένα 30-40% των χρηστών, τότε το υπόλοιπο 60-70% θα φωνάζει στη Microsoft να κάνει το Office συμβατό με το Openoffice, επειδή δεν θα μπορούν να ανταλλάξουν αρχεία με τους φίλους/συνεργάτες/whatever τους.

Εγώ είμαι ήδη σε διαδικασία μετάβασης σε Linux/OpenOffice κτλ, και λόγω του ότι είναι free as in free beer, αλλά κυρίως επειδή κάνουν πράγματα που δεν μπορώ να τα κάνω σε Windows/Office (και αυτά με πείρα 1 έτους σε αντίθεση με τα εμπορικά που έχω πείρα 15 ετών...)

Δημοσ.
... Η πειρατεία θα συνεχιστεί μέχρι να ακουστεί στις εφημερίδες το "πρόστιμο 100.000 ευρώ σε ιδιώτη γιατί είχε 100 παράνομα προγράμματα στον υπολογιστή του στο σπίτι"!
... αν και οταν καποτε παιχτει παντως αυτο το σεναριο, τα 'συννεφα' θα αρχισουν να μαζευονται πρωτα πανω απο την Αμερικη, μετα πανω απο την (δυτικη) Ευρωπη και μετα απο καμποσους μηνες θα φτασουν κι εδω ... (ε, οσοι δεν εχουν συμμορφωθει μεχρι εκεινη τη μερα και δεν τα εχουν διαγραψει, θα 'τιμωρηθουν', τι να κανουμε)
Δημοσ.

αντε να το ξαναπούμε για μυριοστή φορά.

η πειρατεία λογισμικού ειναι διαδεδομένη για πολύ απλούς λόγους: η αποτροπή αντιγραφής και ο έλεγχος ειναι δύσκολος (όταν ειναι αποτελεσματικά, ειναι ταυτόχρονα και μη πρακτικά, μη συμφέροντα),

και περνάει -στην πράξη- ατιμώρητη.

τα υπόλοιπα ειναι για το καφενείο.

Αν ήταν είτε πολύ δύσκολο να αντιγράψεις, είτε πάρα πολύ πιθανό να σε τσακώσουν, ειμαι σίγουρος οτι

και open source λειτουργικά θα ήταν πολυ πιό διαδεδομένα ***, παρά τις όποιες ατέλειες και την όποια λιγότερη φιλικότητα/συμβατότητα κλπ.

και τα Windows, OSX, κ.ά θα πλήρωναν όλοι οι υπόλοιποι (οσοι δεν πήγαιναν linux) ακόμα κι αν κόστιζαν 400, 500 και 1000 ε.

"κακές", αντιπαθείς, και αδίστακτες πολυεθνικές είναι και οι τράπεζες, η nokia, και η intel. Βλέπεις πολλούς να τις κλέβουν ;

επίσης, προιόντα με πολλά σχεδιαστικά λάθη, κακή ποιότητα, και προβλήματα απόδοσης -κατα τη δική μου, ultra-υποκειμενική άποψη- θεωρώ πολλά. Αυτοκίνητα, μητρικές, περιοδικά, βιβλία, τρόφιμα. γιατι δεν τα κλεβουμε;

Δημοσ.

Σοβαρα τώρα μιλάμε??

Δεν υπάρχει κατί που να μην μπορεις να κάνεις με opensource η freeware software, τα αλλά είναι παραμυθια.

Δημοσ.
"κακές", αντιπαθείς, και αδίστακτες πολυεθνικές είναι και οι τράπεζες, η nokia, και η intel. Βλέπεις πολλούς να τις κλέβουν ;

επίσης, προιόντα με πολλά σχεδιαστικά λάθη, κακή ποιότητα, και προβλήματα απόδοσης -κατα τη δική μου, ultra-υποκειμενική άποψη- θεωρώ πολλά. Αυτοκίνητα, μητρικές, περιοδικά, βιβλία, τρόφιμα. γιατι δεν τα κλεβουμε;

ετσι ακριβως ειναι, 'κλεβεται' μονο κατι το οποιο μπορει να αναπαραχθει, κατι για το οποιο η τεχνολογια επιτρεπει την 'αναπαραγωγη' του, πχ πανω σε blank (αγραφα) media, cds/dvds, tapes η απλα πανω σε μνημες/σκληρους, κλπ. Πριν καμποσα χρονια ουτε καν οι δισκοι μουσικης βινυλιου δεν μπορουσαν να αντιγραφουν, ολα ξεκινησαν με την εισοδο των blank audiotapes στην αγορα. Στην συνεχεια βεβαια βγηκαν τα cd που αντιγραφοντουσαν κανονικοτατα πανω σε blank cds, το ιδιο μετα συνεβη στα dvds, και παει λεγοντας (πχ στην 'ουρα' περιμενει τωρα και το blu-ray). Και ποσο μαλλον με την εισοδο της ευρυζωνικοτητας στα σπιτια, οπου εγινε πια δυνατη απο τον καθενα και η μαζικη αντιγραφη μεσω των χαλκινων καλωδιων (κοινως 'downloading') τα οποια τοσο γρηγορα και ανελεητα μεταφερουν τα bits.

Δημοσ.

Αρα αυτο που βγανει ειναι οτι οι πολυεθνικες προχωρανε απτοητες απο ηθικους ενδοιασμους στον στοχοτους που ειναι ο ελεγχος της αγορας (εμεις) και οτι αυτο που τις τσουζει λεγεται open source οσο συμβαλλουμε λοιπον στην εξαπλωσητου τοσο νομιζω εμεις οι χρηστες κερδιζουμε.

Δημοσ.
Πολύ flame για το τίποτα... Η πειρατεία θα συνεχιστεί μέχρι να ακουστεί στις εφημερίδες το

"πρόστιμο 100.000 ευρώ σε ιδιώτη γιατί είχε 100 παράνομα προγράμματα στον υπολογιστή του στο σπίτι"!

-"Μα τα 97 από αυτά δεν τα χρησιμοποιούσα συχνά"! είπε ο ιδιώτης στο δικαστήριο.

-"Α! σωστά, δεν το σκεφτήκαμε, αυτή είναι μια πολύ σοβαρή δικαιολογία" ήταν η απάντηση του δικαστηρίου πριν του κατασχέσει το σπίτι.

Ε, αφού βγει το παραπάνω στις εφημερίδες θα το πάρουμε απόφαση και όσοι έχουν φράγκα θα πληρώνουν, όσοι δεν έχουν θα πάνε σε open source.

Και όταν το open source base πιάσει ένα 30-40% των χρηστών, τότε το υπόλοιπο 60-70% θα φωνάζει στη Microsoft να κάνει το Office συμβατό με το Openoffice, επειδή δεν θα μπορούν να ανταλλάξουν αρχεία με τους φίλους/συνεργάτες/whatever τους.

Εγώ είμαι ήδη σε διαδικασία μετάβασης σε Linux/OpenOffice κτλ, και λόγω του ότι είναι free as in free beer, αλλά κυρίως επειδή κάνουν πράγματα που δεν μπορώ να τα κάνω σε Windows/Office (και αυτά με πείρα 1 έτους σε αντίθεση με τα εμπορικά που έχω πείρα 15 ετών...)

Καλά μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Η πειρατεία λογισμικου είναι έν σημαντικά πρόβλημα για τη κοινότητα ανοιχτού λογισμικού αλλά ασ μην ενθαρρυνθούμε και τις απαράδεκτες τακτικές των κολοσσών του λογισμικου. Τέτοια πρόστιμα δεν έχουν καμία βάση στη λογική και αποτελούν μέτρα τρομοκράτησης των πολιτών, κάτι το οποίο σε μια δημοκρατική κοινωνία θα πρέπει τουλάχιστον να θεωρείται κατακριτέο. Ακόμα σημαντικότερο η παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων ενός προγράμματος ειναι ακριβός αυτο και δεν αποτελεί κλοπή και είναι εντελός απαράδεκτο να αναφέρεται έτσι. Σε ότι αφορά το OSS πιστεύω οτι υπαρχει ενα κρίσιμο ποσοστό χρηστών που αν το πιάσουμε η ανάπτυξη software για τη πλατφόρμα θα αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που η Microsoft θα χάσει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της που είναι η έλλειψη εφαρμογών(κυρίως για επαγγελματικές εφαρμογές). Επίσης το freeware(δεν αναφέρομαι σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα βεβαίως) θέλει πολύ προσοχή γιατί πλέον πολλά προγράμματα είναι γεμάτα με spyware/adware.

Δημοσ.
Τέτοια πρόστιμα δεν έχουν καμία βάση στη λογική ...

Το αν είναι παράλογα ή όχι δεν παίζει κανένα ρόλο από τη στιγμή που είναι νόμος (για την ώρα έχω την εντύπωση ότι αφορά τις επιχειρήσεις). Λες να ισχύσει διαφορετική ταρίφα για τους ιδιώτες; Μακάρι, αλλά δεν έχω και πολλές ελπίδες...

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του νόμου 3524/2007, όποιος έχει εγκατεστημένο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή τον server πειρατικό λογισμικό (δηλαδή χωρίς άδεια χρήσης), σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 1000 για κάθε πειρατικό πρόγραμμα. Το ίδιο ισχύει για όποιον διακινεί, πουλά ή αναπαράγει πειρατικά προγράμματα.

Πιο συγκεκριμένα, αν σε περίπτωση ελέγχου εντοπιστούν σε έναν υπολογιστή εγκατεστημένα 3 πειρατικά προγράμματα, ο παραβάτης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει πρόστιμο 3,000 - δηλαδή 1000 για κάθε ένα πειρατικό πρόγραμμα.

http://w3.bsa.org/hellas/risks/

Δημοσ.
Σύμφωνα με το άρθρο 2 του νόμου 3524/2007, όποιος έχει εγκατεστημένο ...

ψιλο άσχετο με το κυρίως θέμα, αλλα απο περιέργεια έψαξα αυτο το νόμο.

το ΦΕΚ εδώ http://www.foebus.gr/downloads/nomos35242007.pdf

ψαχνοντας κάποιο σημείο που να αναφέρει 1.000 ευρώ, βρήκα μόνο αυτό

Άρθρο 65Α

Διοικητικές κυρώσεις

1. Όποιος χωρίς δικαίωμα και κατά παράβαση των διατάξεων του παρόντος νόμου αναπαράγει, πωλεί ή κατʼάλλον τρόπο διανέμει στο κοινό ή κατέχει με σκοπό διανομής πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ανεξαρτήτως άλλων κυρώσεων, υπόκειται σε διοικητικό πρόστιμο ίσο με χίλια (1.000) ευρώ για κάθε παράνομο αντίτυπο προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

2. Πλανόδιος ή στάσιμος (εκτός καταστήματος) που καταλαμβάνεται να διανέμει στο κοινό με πώληση ή με άλλους τρόπους ή να κατέχει με σκοπό διανομής υλικούς φορείς ήχου, στους οποίους έχει εγγραφεί έργο που αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας, υπόκειται σε διοικητικό πρόστιμο... bla,bla,bla

ίσο με το γινόμενο των τεμαχίων των παράνομων υλικών φορέων που αποτελούν αντικείμενο της προσβολής επί είκοσι (20) ευρώ ανά τεμάχιο υλικού φορέα ήχου κατά την έκθεση κατάσχεσης που συντάσσε ται κατά τη σύλληψη του δράστη.

Το ελάχιστο ποσό του διοικητικού προστίμου ορίζεται σε χίλια (1.000) ευρώ.

δεν ειμαι νομικός, αλλα... δεν λείπει κάτι απο τα παραπάνω;

μήπως η κατοχή για ιδία χρήση; μου διαφεύγει κάτι;

:rolleyes:

ενδιαφέρον και πιό κατανοητό απο το ΦΕΚ, e-πίκαιρα : Πνευματικη Πειρατεια Στην Ψηφιακη Εποχη

Δημοσ.

Χωρις να ειμαι υπερ της πειρατειας πιστευω οτι σε αυτο φταινε σε πολυ μεγαλο βαθμο οι εταιριες. Δηλαδη σε μερικες περιπτωσεις οι τιμες ειναι εξωφρενικες. Πχ τα παιχνιδια :

Ενα παιχνιδι κανει 60€ το παιδακι που το χαρτζιλικι του ειναι το μισο θα το αγοραση αντιγραφη η θα το κατεβασει... Ισως αν μειωναν τις τιμες δεν θα υπηρχε τοσο μεγαλο προβλημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...