Vatos_locos Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 λοιπών έχω φάει άσχημη τσαντίλα με τα vista έχω κλείσει σχεδόν το 50% των services των Ultimate και αυτά συνεχίζουν να τρώνε ~1Gb ram έτσι για το καλημέρα είχα μια συζήτηση με έναν καθηγητή μου περί vista εγώ ήξερα οτι αν κλείσεις το superprefetch πάνε καλύτερα αυτός λέει έκανε μια δοκιμή και είδε το αντίθετο τελικά με το superprefetch τι γίνετε να το κλείσω η να σηκωθώ να πάω να πάρω 8gb μνήμη να ηρεμήσουν ?
d1m1tr1s Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Γιατί δεν δοκιμάζεις με και χωρίς Superfetch να δεις αν έχεις διαφορά στο σύστημα σου; Πόση RAM έχεις;
Vatos_locos Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 τώρα 2gb έχω και αποφεύγω λίγο τις δοκιμές γιατί τα xp μου φρίκαραν σε 2 pc και ξέμειναν τα vista και τα κρατάω μόνο και μόνο γιατί βαριέμαι το format μην μου πεις να βάλω άλλα 2 γιατί οι μνήμες που έχω δεν το επιτρέπουν αν αλλάξω μνήμες θα πάω να πάρω 8Gb μόνο για τα vista και τελείωσε το θέμα και έτσι αποφεύγω τις δοκιμές γιατί το pc πρέπει να λειτουργεί κάπως και αν φρικάρει δεν έχω χρόνο για format και τα image που είχα κρατήσει για κάποιο λόγο δεν κάνουν restore
random Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 προσωπικά, τα Vista με 2 Gb RAM, σε dual core cpu, θεωρώ οτι πάνε πολύ άνετα* το πρόβλημα ποιό ειναι; οτι ανοίγεις τον task manager αμέσως μετά το boot και βλέπεις 1 γιγα σε χρήση; ή βλέπεις κάποιο πραγματικό πρόβλημα στην απόδοση (πχ. ενα παιχνίδι δεν τρέχει αρκετά γρήγορα). υπόψη, τα στατιστικά του vista task manager μην τα συγκρινεις με τα αντίστοιχα των XP. μερικά πράγματα τα μετράνε διαφορετικά: μηλα-πορτοκάλια. ----------- (*) αλλα επειδή ειμαι άπληστος, γύρισα στα XP που με το ίδιο HW, πάνε αέραααα!!!
Vatos_locos Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 δεν έχω τρέξει παιχνίδια ακόμα γιατί δεν παίζω γενικά πιο πολύ ψυχολογικό είναι οτι το ανοίγω και βλέπω το 1Gb να πηγαίνει για φούντο γενικά μέσα στα παράθυρα μια χαρά τσουλάνε απλά κοιτάω μπας και το κάνω idle να τρώει πιο λίγη μνήμη
haHa Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Αν απενεργοποιησεις το superfetch ,τοτε πολυ πιθανον να εχεις περισσοτερη ελευθερη μνημη , αλλα ταυτοχρονα το συστημα σου να ειναι πιο αργο, γιατι θα καταφευγει πιο συχνα στο σκληρο, ενω με το superfetch ειχε loadαρει στην ram σου πολλλα πραγματα που μπορει μελλοντικα να ζηταγες . Eτσι με το supefetch εχουμε αυξημενη καταναλωση μνημης, αλλα ταυτοχρονα εχουμε καλυτερες επιδοσεις και λιγοτερο χρηση του σκληρου κλπ..
Vatos_locos Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 ωραία όλα αυτά αν τώρα εγώ ζητήσω από το pc να ανοίξω premiere και photoshop η μνήμη τι θα γίνει ? το superprefetch θα αδειάσει καθόλου μνήμη για να δουλέψω ή θα γίνει της πόρνης ?
disqualified Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 οσες φορες δουλευα παντως το Pinnacle και αυτο ζηταγε πιο πολυ μνημη, τα vista ελευθερωναν απο αλλου RAM, αυτο το παρατηρησα οταν τερματιζα το Pinnacle και εβλεπα τη μνημη σε πολυ χαμηλοτερα επιπεδα απο αυτα που ηταν πριν ανοιχτει το Pinnacle
Vatos_locos Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 σε εμένα πάντως λίγο που άνοιξα premiere απλά από τα 800+ που ήταν idle σήκωσε άλλα τόσα σχεδόν και μόλις έκλεισα το premiere μετά από λίγο ξανά στα 800+
alerasta Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Τη μνήμη την πλήρωσες για να χρησιμοποιείται... Η φιλοσοφία των XP είναι να μη γεμίζει η μνήμη (γι' αυτό και σκίζονται στο scratch disk). Η φιλοσοφία των vista είναι να γεμίζει η μνήμη "έξυπνα" ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν μικρότερες καθυστερήσεις. Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι, άνοιξε σε ένα σύστημα με XP πάρα πολλά προγράμματα (20-30), μεγάλες φωτογραφίες κ.λ.π. και δοκίμασε να κάνεις εναλλαγή από το ένα πρόγραμμα στο άλλο. Μετά δοκίμασε το ίδιο και στα vista και θα καταλάβεις.
Vatos_locos Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 οπότε καταλήγουμε στο οτι είναι feature και όχι bug τον άλλο μήνα θα πάω να πάρω 8Gb Ram έτσι μόνο και μόνο να δω τι θα κάνει μετά
dkoum Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 το superfetch ειναι τεχνολογια disk caching δηλαδη ουσιαστικα φορτωνει τα προγραμματα που εσυ χρισημοποεις περισσοτερο στην μνημη ετσι οταν εσυ ανοιξεις καποιο τοτε να φορτωσει ποιο γρηγορα ετσι το συστημα ανταποκρινεται καλυτερα στις εφαρμογες που χρισημοποιεις επειδη χρισημοποιει την μνημη δυναμικα αυτο σημαινει οταν εσυ τρεξεις ενα μνημοβορο παιχνιδι τοτε ολη η μνημη θα χρισημοποιηθει απο το παιχνιδι ειναι καλυτερα να χρισημοποιειται η μνημη περισοτερο παρα ο σκληρος σκληρος = αργος μνημη = γρηγορη σε αποκριση
johnfocus Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Ρε παιδια οταν εγω απενεργοποιησα το super prefetch μου φαινοτανε οτι ο δισκος λειτουργουσε λιγοτερο αποτι πριν.Οταν ηταν ενεργοποιημενο ο δισκος ακουγοτανε συνεχεια να ψαχνει
dkoum Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 οταν εγκαταστησεις το λειτουργικο την πρωτη εβδομαδα το superfetch κανει monitor τις εφαρμογες που ανοιγεις και χρισημοποιεις εκτος απο το superfetch ομως τρεχουν και αλλες εφαρμογες οπως ειναι το indexing το windows search το windows defender και αλλα και το disk defragmenter αλλα η m$ τα εχει ρυθμισει ετσι ωστε να λειτουργουν σε low priority
sheik Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δε ξερω για εσας,εγω μολις απενεργοποιησα σημερα το superfetch και ο σκληρος μου αναισανε πραγματικα. Με ειχε πρηξει,αληθεια,ολη την ωρα ενω το pc ηταν idle να δουλευει και να ακουγεται... Θα δω και πως παει γενικα το συστημα απο αποψη ταχυτητας κλπ και αν δεν δω μεγαλες διαφορες σιγα μην το ξανα-ενεργοποιησω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.