adamch Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Έχω ένα Wireless router συνδεδεμένο με ένα Desktop υπολογιστή μέσω Ethernet. Για να ελαχιστοποιήσω την ακτινοβολία που ενδεχομένως δέχομαι, ρύθμισα το WLAN στην ελάχιστη ένδειξη. Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή η ρύθμιση συνεπάγεται και μείωση της εμβέλειας του router, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα να υποκλέψει κανείς τη σύνδεση μου. Δηλαδή ανεξαρτήτως από την ενεργοποίηση του WPA2, λογικά το router γίνεται ανιχνεύσιμο σε μικρότερη απόσταση, οπότε έιναι πιο δύσκολο να υποκλαπεί η σύνδεση. Σωστά;
random Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Ναι, θα μειωθεί η εμβέλεια. Μπορει να μην σε ανιχνέυουν καθόλου, ή να σε βλέπουν αλλα να πέσει τόσο η ποιότητα/ταχύτητα στη μεταφορά δεδομένων που να μην ειναι πρακτικό να σε "κλέβουν" αν σέρνονται ή πέφτει συχνά η σύνδεση. αλλα, ΟΚ, γιατι να το κάνεις αυτο; έχεις πάρει πρωτα τα πιό σημαντικά μέτρα ασφάλειας; πχ. http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2107534&postcount=5 και με αυτα τα μέτρα.. έχεις την υποψία οτι σε κλέβει γείτονας; δηλ, δε λεω οτι υπάρχει 100% ασφάλεια ακομα και μ'αυτά, αλλα στην Ελλάδα ζούμε, με δεδομένο πόσοι έχουν ασύρματα λάπτοπ (επι του πληθυσμού), και πόσοι απ αυτους ψάχνονται αρκετά για να ξεπεράσουν αυτες τις άμυνες... πόσες ειναι οι πιθανότητες ενας απ' αυτους να μένει τόσο κοντά σου ωστε να τον πιάνει η εμβέλεια; τελικά το WiFi το χρειάζεσαι; γιατι λες οτι εχεις desktop με καλώδιο. αν δεν έχεις απομακρυσμενο pc μόνιμα στο σπίτι , μπορεις να απενεργοποιήσεις εντελώς την ασύρματη. αν την έχεις για καποιο φίλο που έρχεται περιστασιακά με λαπτοπ, να την ενεργοποιείς μόνο τότε.
adamch Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 thanks για την απάντηση. Το router δεν ήταν κατ'επιλογή ασύρματο. Μου το έδωσαν από τη Forthnet και αφού δεν έχω κάποιο laptop, το συνδέω με τον υπολογιστή μέσω Ethernet. Οπότε ήθελα να ελαχιστοποιήσω την πιθανότητα υποκλοπής της σύνδεσης.
dark_banishing Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Όμως όταν έχεις encryption υπάρχει και extra header στα πακέτα οπότε αυξάνεται το packet size.. άρα μειώνεται η ταχύτητα. Οπότε έχει λογική και αυτό που λέει adamch, άμα κάποιος ξέρει ότι η εμβέλεια δεν ξεπερνάει το σπίτι του τότε γλιτώνει το encryption. (άσχετα που δεν είναι αυτός ο σκοπός στην περίπτωση μας)
random Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 δεν το διάλεξες ασύρματο; και στο εδωσε οι Forthnet ; δωρεάν; (πες ναι, να νιωσω κι εγώ καρβέλας) ποιο μοντέλο ειναι;
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 wag200 δινει η forthnet και καποιε φορες d-link.αμα δεν το θελει το ασυρματο μπορει να το απενεργοποιισει τελειως αν το θελει ας το κλειδωσει και αμα γινετε να εκπεμπει λιγοτερο αρκει να μην εχει και ο ιδιος προβλημα σε θεματα ταχυτητας.
adamch Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 ήταν δωρεάν με την αίτηση για double-play random. d-link G-624T
random Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 δηλαδή, μας πιάσανε κώτσους πέρσι με τα ζήμενς, ερτάϊς, κλπ. στο web interface, στo wireless settings, εχει ενα checkbox "Enable AP". αν δεν το τσεκάρεις, δεν δουλεύει το ασύρματο.
poulinos Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 δηλαδή, μας πιάσανε κώτσους πέρσι με τα ζήμενς, ερτάϊς, κλπ. στο web interface, στo wireless settings, εχει ενα checkbox "Enable AP". αν δεν το τσεκάρεις, δεν δουλεύει το ασύρματο. αν το κλεισεις χανεις το ασυρματο.τωρα αυτο που λες μας πιασανε κοτσους δεν ισχυει .τοτε εδιναν αυτο τωρα αυτο σε 10 χρονια μπορει να δινουν και cisco.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.