Προς το περιεχόμενο

περιεργο προβλημα με Ethernet..

gagbill20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κατευθειαν στο ψητο παιδια..

πηρα πριν 2 μηνες περιπου καινουριο υπολογιστη..

η συνθεση ειναι η εξης:

Q9300, eVGA n780i, 1200W Coolermaster, Teamgroup Xtreeme 2x1 GB...

αυτα θαρρω αρκουν..

εχω και το ρουτερ της τελλας speedstream 4200..

με το παλιο πι-σι εβαζα κανονικα το καλωδιο ethernet στη θυρα της μητρικης και το λεντακι πισω στον υπολογιστη αναβε πρασινο και η τοπικη συνδεση ηταν 100Mbit..

στο καινουριο πι-σι βαζω το καλωδιο και η θυρα αναβει το κιτρινο λεντακι μονον, που σημαινει 10 Mbit συνδεση.. ωστοσο και στο ρουτερ και στην τοπικη συνδεση γραφει 100Mbit.. σημειωτεον οτι στο εγχειριδιο της μητρικης γραφει πως κιτρινο=10, κιτρινο και πρασινο=100, πρασινο=1000 Mbit συνδεση..

εχω δοκιμασει διαφορα..

router firmware update, mobo driver update, 100Mbit full duplex.. τιποτε.. τα ιδια..

στο μεταξυ μου κοβει ταχυτητα στο κατεβασμα αυτο το πραγμα (τελλας ζιστο 12/1Mbit..)

ακουω γνωμες.. θα δοκιμασω τα παντα..

ευχαριστω εκ των προτερων!:-)

• Moderators
Δημοσ.

Λοιπον.

Πινακας ελεγχου->συνδεσεις δικτυου και ιντερνετ->συνδεσεις δικτυου->τοπικη συνδεση δεξι κλικ->ιδιοτητες->ρυθμιση παραμετρων->για προχωρημενους->Speed/Duplex Settings και δοκιμαζεις εκει 100Mbps Full duplex ή εστω half duplex ή auto negotiation ή και 1000 (δε θα δουλψει αφου το ρουτερ υποστηριζει ως 100).

Ουπς τωρα ειδα οτι το δοκιμασες :-(

Δημοσ.

καμια αλλη σκεψη παιδια?

μ εχει σπασει τα νευρα αυτο το πραγμα..

στο μεταξυ η μητρικη εχει 2 θυρες ethernet και φυσικα δοκιμασα και τις 2..

το προβλημα δεν αναιρειται..

περιμενω παιδια..

ευχαριστω!:-)

Δημοσ.

Έχεις άλλο Η/Υ να κάνεις μια αντιγραφή σε αρχείο από τον έναν στον άλλο; Καλώδιο άλλαξες;

ps. Δεν σου κόβει ταχύτητα από το internet.

Δημοσ.

απο υπολογιστη σε υπολογιστη δεν μπορω να το κανω..

καλωδιο αλλαξα.. εβαλα κι ενα 1000αρι καλωδιο αλλα ουτε τωρα αναψε το πρασινο λεντακι σε καμια θυρα..

υπαρχει περιπτωση να ειναι καμμενα και τα 2 πρασινα λεντακια και στις 2 θυρες??

κι αν υπαρχει λεμε τωρα, πως μπορω να το ελεγξω?

οκ, οταν λεω κοβει ταχυτητα δεν εννοω προφανως οτι μου κοβει τη συνδεση αλλα τη διαμεταγωγη των δεδομενων απο το ρουτερ στην καρτα δικτυου μου...

Δημοσ.

αν στο router κ στην τοπική λέει 100 είναι 100. Μην σε μπλέκουν τα λαμπάκια

αν έχεις δεύτερο Pcki δοκίμασε να μεταφέρεις αρχεία από το 1 στο άλλο μέσω ethernet να δεις τι ταχύτητες πιάνεις. Αν πιάνεις πάνω από 1mb/sec είσαι οκ.

Δημοσ.

ολα ωραια και καλα αυτα που λετε αλλα μου ειναι δυσκολο να συμβιβαστω με την ιδεα οτι μπορει να δουλευει σωστα αλλα για καποιον ανεξηγητο λογο αυτο να μην ειναι ορατο οπως επρεπε..

δεν ξερω αν με αντιλαμβανεστε αλλα πηρα ενα πισι με πολυ κοπο και δεν μπορω να παραδεχτω μια δυσλειτουργια χωρις να κανω κατι..

ακομη κι ενα λεντακι της μητρικης να μην αναβει σ ενα ολοκαινουριο πισι, ειναι προβλημα προς διορθωσιν..

γι αυτο και περιμενω τις γνωμες σας..

ευχαριστω!

Δημοσ.

να πω μια ηλιθια ιδεα?

ενωσε τις 2 καρτες με το καλωδιο και δες τι λαμπακι θα σου αναψει

lan drivers περασες υποθετω ?

Δημοσ.

η κατ επιφασιν ηλιθια ιδεα σου ηταν πραγματικα πανεξυπνη..

ενωσα ενα καλωδιο 1gigabit που εχω τη μια θυρα με την αλλη και το ενα λεντακι αναψε πρασινο..

κατοπιν αντεληφθην οτι το λεντακι που αναβε κιτρινο δεν ηταν στην πραγματικοτητα κιτρινο αλλα μισο κιτρινο - μισο πρασινο στο ιδιο λεντ..

αυτο σημαινει συμφωνα με το εγχειριδιο της μητρικης μου 100 Mbit συνδεση..

ωστοσο εχω αλλη μια απορια..

στην πανω μερια της θυρας υπαρχει ενα ακομη λεντακι που εχει πρασινο πλαστικο μπροστ του ενω το κατω που περιεγραψα εχει σβηστο ενα λευκο και 2 λεντακια στην ουσια.. κιτρινο και πρασινο..

το πανω λεντακι της θυρας σε τι χρησιμευει και ποτε αναβει αν ολες οι ενδειξεις μπορουν να συνοψισθουν σε ενα μοναχα λαμπακι?

παιδια πιστευω οτι δεν ειχα προβλημα και ειμαι οκ αλλα αν καποιος μπορει να μου λυσει κι αυτην την απορια θα ειμαι υποχρεος..

Μιχαλακη Προεδρε:-D ευχαριστω πολυ!!

Σου ευχομαι ολες οι ιδεες σου να ειναι παντα τοσο... "ηλιθιες":-D:-D:-D

Δημοσ.

:) αν οντως δουλεψε σου δινω μια συμβουλη ...κανε την πρωτη βλακεια που σου ερθει στον νου :P

τα λεντακια ,συνηθως , περαν απο κατασταση υποδηλωνουν και data transfer.

το πως λειτουργει το καθε ενα ειναι στην ευχαιρια της κατασκευαστριας εταιριας.

επισης να ξερεις οτι η μια ethernet ειναι απο την εταρια της mobo σου ενω το αλλο ειναι απο μια αλλη εταιρια οποτε εχουν τεχνολογικες διαφορες στην υλοποιηση ειναι πολυ πιθανο να λειτουργουν η να αναβουν διαφορετικα

Δημοσ.

βασικα οι θυρες ειναι της onboard καρτας δικτυου και λειτουργουν με τον ιδιο ακριβως τροπο..

οταν υπαρχει μεταφορα δεδομενων το ιδιο λεντ που μου εκανε ολη τη φασαρια υποδηλωνει ταυτοχρονα το μεγεθος της συνδεσης του και τη δραστηριοτητα αναβοσβηνωντας (blink)..

οποτε δεν μπορω να καταλαβω τι παιζει με το βερο πρασινο λαμπακι απο πανω σε καθε θυρα μιας και δεν το χω δει ποτε ν αναβει..

μιλησες για lan drivers αλλα εκτος του λογισμικου της μητρικης δεν εχω κανει καμια αλλη ξεχωριστη εγκατασταση λογισμικου για το δικτυο.. θα πρεπε?

Δημοσ.

βασικά πολύ το σκέφτεσαι ! αν τα windows σου λένε ότι η σύνδεση είναι 100 Mbps τότε είσαι μια χαρά. αν σε χαλάει το λεντάκη τότε πήγαινε την μητρική για αντικατάσταση αν k θα σε κοιτάνε περίεργα οι υπάλληλοι της εταιρίας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...