SL9S9 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Αν έχω ftp site, μπορεί ο χρήστης να κάνει ανώνυμο login και να κατεβάζει αρχεία; ή χρειάζεται πάντα userID και password; Ξερει κανείς; (εννοείται το upload γίνεται πάντα με userid και password) Για παράδειγμα έχω 2 κώδικες: 1) DELPHI ή C: TNMFTP *NMFTP1; .... NMFTP1->Vendor = NMOS_AUTO; NMFTP1->Host = .... NMFTP1->UserID = .... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ;;; NMFTP1->Password = .... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ;;; NMFTP1->Connect(); NMFTP1->Mode(MODE_BYTE); NMFTP1->Download(RemoteFile, LocalFile); .... 2) Τoolbook (αν ξερει κανείς) έχει δύο επιλογές αλλά η πρώτη ανώνυμο δεν δουλεύει (τι είναι s_userEMailAddress στη θέση password δεν ξέρω). α) ASYM_ftpGetFile(host, "anonymous", s_userEMailAddress, ... κλπ) Αυτό δεν δουλευει β) ASYM_ftpGetFile(host, user, pass, ... κλπ) Αυτό δουλεύει
coolman Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Είναι απαραίτητα. Υπάρχει όμως και ένα στάνταρ που λέει ότι μπορεί να βάλει σαν username : Anonymous και password: <και καλά το mail του>. Ολοι οι FTP clients αυτά βάζουν ως default.
SL9S9 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δεν δουλεύει με τίποτα ανώνυμα με C: NMFTP1->Host = .... NMFTP1->UserID = "Anonymous"; NMFTP1->Password = "[email protected]"; Oύτε με toolbook το έτοιμο παράδειγμα. Το θέμα είναι αν σου χακέψουν το site (συνηθισμένο) και χρειαστεί να αλλάξεις password πρέπει να κάνεις αλλαγές σε όλους τους χρήστες.
coolman Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Όταν έκανα κάτι ανάλογο σε Java με βοήθησε πολύ το RFC 959. Για ρίξε μία ματιά http://www.faqs.org/rfcs/rfc959.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.