fysikos Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 παιδιά εχω το λαπτοπ του τίτλου το οποίο δεν ανοίγει με τπτ. βγαζει την οθονη που γραφεί εκκινηση σε safe mode εκκινηση με βοηθεια δικτύου ή εκκινηση με τελευταιες ρυθμίσεις που λειτουργούσαν αλλα οτι κ αν πατήσω δε γινεται τπτ. πατάω εκκινηση με τελευταίες ρυθμίσεις που λειτουργούσαν αλλα και κανονική εκκίνησ βγαζει την οθονη των xp με τη μπάρα απο κάτω να εχει αυτα τα κινούμενα "τουβλακια" και μετά μπλέ οθόνη και απο την αρχή. τώρα εχω πατήσει f10 και του κανω diagnostics στoν hard disk αλλα τπτ προσπάθησα να κανω recovery μεσω του cd των windows και μου βγάζει πως δεν εντόπισε μονάδα σκληρού δισκου ενώ ο δίσκος είναι συνδεδεμένος. λετε να χάλασε ο σκληρός?τα αρχεια που έχω μέσα τα έχασα?πώς μπορώ να τον συνδέσω με το σταθερο pc ώστε να κοιτάξω μήπως πάρω τα αρχεία? λέτε να βάλω αυτόν το σληρο στο vaio που έχω ή θα το χαλάσω κ το άλλο?
21century Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Μπορείς άνετα να βάλεις ένα live cd Linux ώστε να ανακτήσεις τα απαιτούμενα αρχεία σου και μετά να κανεις διαγνωστικούς ελέγχους με chkdsk, fixmbr μήπως υπάρχει πρόβλημα στο master boot sector.
laantonios Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 επίσης αν έχεις κουτί για εξωτερικό 2,5" ανάλογα με τον δίσκο σου ide/sata να τον συνδέσεις σε άλλο pc για να πάρεις τα αρχεία σου...
poodle Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Η μπλε οθόνη γράφει τίποτα? Αν γράφει, δες κάτω μήπως STOP πολλά μηδενικά κα μετά C1F5?
fysikos Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 ναι γραφει κατι σαν αυτα που λες αλλα στοτελοσ δεν εχει c1f5 βάζω μια φωτό μηπως βγαλουμε καμια άκρη
poodle Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 ναι γραφει κατι σαν αυτα που λες αλλα στοτελοσ δεν εχει c1f5βάζω μια φωτό μηπως βγαλουμε καμια άκρη Είναι διαφορετικό απ'αυτά που έγραφε ο δικός μου. Ότι και να έκανα (recovery partition, recovery cd-είχα φτιάξει- εγκατάσταση Vista- έχω αγορασμένο- ) μου έβγαζε το ίδιο μύνημα. Ευτυχώς είχα ένα cd Ubuntu , το έβαλα, έκανα εγκατάσταση επιλέγοντας να πιάσει όλο το σκληρό-δηλ. διέγραψα όλα τα στοιχεία των Vista. Όταν τέλειωσε η εγκατάσταση των Ubuntu, ξαναέβαλα το dvd των Vista, το οποίο αυτή τη φορά δούλεψε κανονικά. Απλά έχασα κάτι ώρες κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας τα drivers, όπως επίσης έχασα και το recovery partition. Τώρα όμως δουλεύει κανονικά. Η "λογική" του προβλήματος ήταν ότι κάποιο μέρος των Vista είχε πρόβλημα, το οποίο όμως πήγαινε να χρησιμοποιήσει ακόμα και για την ξαναεγκατάσταση του, το έβρισκε λάθος, οπότε έμπλεκε. Με το που διαγράφηκε αυτό το προβληματικό μέρος-μαζί με όλο το Vista- δεν ξαναμπερδευόταν, οπότε συνέχιζε κανονικά την εγκατάσταση.
poodle Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 δλδ να κάνω το ίδιο?πώς γίνεται? Αν δεν βρεις άλλη λύση, χάνεις τίποτα? Αλλά χρειάζεσαι με κάποιον τρόπο να κάνεις φορμάτ τον σκληρό για να εξαφανίσει από πάνω τα Vista. Για εμένα το πιο εύκολο ήταν η εγκατάσταση των Ubuntu. (Linux). (Επίσης πρέπει να έχεις dvd των Vista.) Οπότε τα βήματα που έκανα ήταν 1. Εγκατέστησα τα Ubuntu. (Αν δεν έχεις δισκάκι τους, μπορείς να τα βρείς μέσω Ιντερνετ. Φυσικά πρέπει να έχεις πρόσβαση σε άλλον υπολογιστή, μιας και ο HP σου είναι εκτός.) 2. Σε κάποιο σημείο μου έβγαλε ένα σχηματάκι όπου μπορούσα να επιλέξω πόσο μέρος του σκληρού να πιάσει. Εκεί έβαλα ολόκληρο. (Σ'αυτό το σημείο είπα να "χαιρετίσω" το recovery partition, μιας και υποψιαζόμουν ότι τα Vista είχαν πρόβλημα απ'την αρχή - κολλούσανε συχνά, και μετά από μια επανεκκίνηση που έγινε για να ξεκολλίσει κατέλειξε στην ωραία μπλε οθόνη. Επίσης, το είχα χρησιμοποιήσει νωρίτερα, μπας και σταματήσουν τα παγώματα, αλλά και μετά από αυτό το ίδιο πάγωνε.) 3. Ακολούθησε η εγκατάσταση των Ubuntu, το οποίο το δούλεψα για λίγο, και αποφάσησα ότι ο υπολογιστής δουλεύει, τα Vista φταίγανε. 4. 'Εβαλα το dvd των Vista και έκανα επανεκκίνηση. 5. Ξεκίνησα την εγκατάσταση των Vista. Για κωδικό έβαλα αυτό που είχε από κάτω ο φορητός στην ετικέτα των Windows, και όχι αυτό που είχε το κουτί των Vista, για να είμαστε και νόμιμοι, μιας και το άλλο το είχαμε ήδη χρησιμοποιήσει στον σταθερό. 6. Τα Vista ολοκλήρωσαν την εγκατάσταση (ευτυχώς), οπότε άρχισα με τον άλλον υπολογιστή να κατεβάζω τους driver απ την σελίδα της Hp. (υποστήριξη, επιλέγεις το μοντέλο σου,κλπ.) 7. Μετέφερα στον φορητό αυτά που κατέβασα, και ένα-ένα τα εγκατέστησα. (Φαντάζομαι ότι αν εγκαταστήσεις αρχικά τον οδηγό δικτύου, μετά μπορείς να κατεβάζεις με τον φορητό σου τους υπόλοιπους, οπότε γλυτώνεις την μεταφορά τους) Καλή επιτυχία! Edit. Θα χάσεις ότι αρχεία είχε ο δίσκος σου, οπότε αν είναι κάτι σημαντικό πάνω, καλό θα ήταν αν μπορούσες να τον έβαζες σε μια usb θήκη, όπως στο πρότεινε κάποιος, και να έγραφες σε δισκάκια αυτά που θέλεις. Και κάτι άλλο. τα Vista θα σε ρωτήσουν που θέλεις να εγκατασταθούν. Εμένα μου έβγαλαν 2-3 πιθανότητες, αλλά μόνο η μία δούλεψε, ουσιαστικά κάτσανε πάνω απ΄τα Ubuntu.
fysikos Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 οπότε πρέπει να ψάξω για θήκη σκληρού δισκου... τεσπα.θα δούμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.