Προς το περιεχόμενο

σοβαροφάνεια

Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

+1 στον αγαπητό φρένζυ...

εντιτ/ έτσι είναι ! Κι έχω την καλή τύχη κι ευλογία να έχω τέτοιους φίλους... Απλά, μπορεί οι συνθήκες της ζωής (της διαφορετικής ζωής) να σε απομακρύνουν.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και τι είναι οι φίλοι.. παντόφλες μια μας κάνουν και την άλλη δεν μας κάνουν. Οι πραγματικοι φίλοι μένουν φίλοι για όλη σου την ζωή.

Έκκληση προς τους ιατρούς του φόρουμ, τα φώτα σας παρακαλώ....

Δημοσ.
με ενοχλεί πολύ όταν μερικοί φίλοι μου αρχίζουν να λένε ότι σπαταλάω τον χρόνο μου σε πράγματα που είναι "χαζά" αστεία, ενώ με τα ίδια άτομα μπορεί κάποια στιγμή (όχι πριν χρονια) να γελάγαμε για χαζομάρες

καταλαβαίνω ότι δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα απλά ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανεις παρόμοια άτομα στην παρέα του. ξέρω οι φίλοι δέχονται τους φίλους με τα ελαττώματα τους, αλλα και εγώ πρέπει να τους δεχτώ με ότι ελάττωμα έχουν.

Toufas αυτο για μια περίοδο το αντιμετώπιζα πολύ ΕΝΤΟΝΑ ! Επρεπε να αμύνομαι και σε φίλους και σε γνωστούς για πράγματα τα οποία είναι καθαρά προσωπικές επιλογές και αναδεικνύουν τις ανάγκες μου. ΔΕΝ υπάρχει πιο ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ πράγμα απο αυτο , και στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ουσιαστικός λόγος να απολογούμαι για τις επιλογές μου.

Γαμησέτα σε καταλαβαίνω , το πιο εκνευριστικό όμως της υπόθεσης είναι η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ σε πιο σοβαρά ζητήματα φιλίας , έκανα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μην τους διαγράψω απο την ζωή μου και να αναγνωρίσω τις αδυναμίες τους για τις οποίες σε απλά πράγματα δεχόμουνα την επίθεση που περιγράφεις.

Παρόλα αυτά , αυτή η αθωότητα έχει λίγο χαθεί και υπάρχει και το σχετικό χάσμα με ανθρώπους που παλιότερα μετράγαμε στον δρόμο ποιος κατουράει πιο μακρυά ! Ολοι "σοβαρευτήκαν" όσοι χώθηκαν μέσα στο παιγνίδι της επιβίωσης , μεγαλώνοντας, φαντάσου ακόμα δεν το έχω αποδεχτεί και εν μέρει το θεωρώ ενα είδος .."προδοσίας". Τέλος πάντων , εχω ακόμα αυτές τις φιλίες , αλλά δεν είναι όπως παλιά , με εκνευρίζει πλεόν το γεγονός οτι έχω γινει πιο προσεκτικός σε αυτές τις συναναστροφές μου...

Δημοσ.
Toufas αυτο για μια περίοδο το αντιμετώπιζα πολύ ΕΝΤΟΝΑ ! Επρεπε να αμύνομαι και σε φίλους και σε γνωστούς για πράγματα τα οποία είναι καθαρά προσωπικές επιλογές και αναδεικνύουν τις ανάγκες μου. ΔΕΝ υπάρχει πιο ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ πράγμα απο αυτο , και στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ουσιαστικός λόγος να απολογούμαι για τις επιλογές μου.

Γαμησέτα σε καταλαβαίνω , το πιο εκνευριστικό όμως της υπόθεσης είναι η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ σε πιο σοβαρά ζητήματα φιλίας , έκανα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μην τους διαγράψω απο την ζωή μου και να αναγνωρίσω τις αδυναμίες τους για τις οποίες σε απλά πράγματα δεχόμουνα την επίθεση που περιγράφεις.

Παρόλα αυτά , αυτή η αθωότητα έχει λίγο χαθεί και υπάρχει και το σχετικό χάσμα με ανθρώπους που παλιότερα μετράγαμε στον δρόμο ποιος κατουράει πιο μακρυά ! Ολοι "σοβαρευτήκαν" όσοι χώθηκαν μέσα στο παιγνίδι της επιβίωσης , μεγαλώνοντας, φαντάσου ακόμα δεν το έχω αποδεχτεί και εν μέρει το θεωρώ ενα είδος .."προδοσίας". Τέλος πάντων , εχω ακόμα αυτές τις φιλίες , αλλά δεν είναι όπως παλιά , με εκνευρίζει πλεόν το γεγονός οτι έχω γινει πιο προσεκτικός σε αυτές τις συναναστροφές μου...

Δε θα μπορούσες να περιγράψεις καλύτερα και τη δική μου περίπτωση (πάνω-κάτω)... Είναι αυτό το "χάσμα" που γεννιέται με τα χρόνια και κάποιες στιγμές αναρωτιέσαι αν ο άλλος θα καταλάβει αυτό που θέλεις να του πεις ή θα υπάρξει (άλλη μια) παρεξήγηση.

Δημοσ.

Σε αυτό που ρωτάει ο Toufas: Δε μου έχει συμβεί ποτέ με άτομα της παρέας μου. Ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι μέσα σε μία δεκαπενταετία, άλλαξα 4 κύκλους-παρέες. Don't know...

Δημοσ.

Απεχθάνομαι τρομερά την σοβαροφάνεια...

όχι την σοβαρότητα... την σοβαροφάνεια...

Το πρόβλημα αυτό το είχα βασικά πολύ μικρότερος όταν άρχισαν και άλλαζαν κάποιοι προς το βαρετότερο (μόλις ανακάλυψα νέα λέξη) :P

Ευτυχώς με τους φίλους μου (κολλητοί πάντα) δεν έχω τέτοια προβλήματα και δεν προβλέπεται να έχω μιας και οι περισσότεροι έχουμε "στρώσει" χαρακτήρες ;p

Αλλα ποτέ δεν ξέρεις...

Όπως και να έχει.. δες μήπως και αυτοί έχουν το δίκιο τους...

Το πιο βασικό είναι να ξεχωρίζεις τις στιγμές και τις καταστάσεις θεωρώ...

Γαμάτη η μλκεία και είμαι υπέρμαχος της.. αλλα όχι σε όλες τις φάσεις.. :)

Δημοσ.
Αυτοί άλλαξαν, ή εσύ δεν άλλαξες;

(χιχιχι, γρίφος)

ναι σωστος.

ολα αλλαζουν κι ολα τα ιδια μενουν.

οπως λεει και το ασμα!!

Δημοσ.

μπα μπα πως και πιασατε σοβαρη συζητηση? παραξενο....

φιλτατοι εχετε δικιο για τη σοβαροφανεια αλλα πρεπει να ψαξουμε να βρουμε και την αιτια που γινεται ε?

δε φταιω εγω που θα το αναφερω αλλα εγω αυτο εχω καταλαβει και βλεπω συνεχεια.

ΓΥΝΑΙΚΑ

θα εχετε δει φανταζομαι οταν εισαστε μια παρεα αντρων που λενε μαλακιες οταν ειναι μονοι τους...

οταν ερχεται ομως στη παρεα εστω και μια γυναικα, ολοι σοβαρευονται! μου τη σπαει πολυ στα νευρα αυτο!

σαν να ντρεπονται γι'αυτο που ειναι και θελουν να δειξουν κατι αλλο.

εγω δουλευω ακριβως αναποδα, οταν ειναι και γυναικες στη παρεα το παρατραβω το θεμα με τις μαλακιες και βλεπω να τους αρεσει....

επισης θα εχετε δει σε φιλους και γνωστους, οταν ειναι μονος χωρις γκομενα τοτε ολα ωραια και καλα.

οταν ομως πιασει γκομενα και μαλιστα καποια ωραια γκομενα τοτε αλλαζει ριζικα σε ολα τα μετωπα!

ακομα με τους φιλους αλλαζει τροπο συμπεριφορας κτλ.

ακομα ενα σημειο που εχω προσεξει ειναι το εξης. μπορει στη παρεα και εισαστε χαλαροι και χαβαλε.

οταν ομως ενας απο αυτους πιασει γκομενα τοτε ολοι τον αντιμετωπιζουν διαφορετικα λες και αλλαξε το κοσμο ολο.

τον βλεπουν με αλλο ματι γυναικες και αντρες, ανεβενει πολυ στα ματια τους....

τι να πω

ελεος!

δε το εκανα επιτηδες αλλα παλι στις γυναικες πεσαμε...

Δημοσ.

ε θα παιζει ολη μερα games ή pc κ η παρεα να τα χει σταματησει αυτα κ θα τον κραζουν...

βεβαια αν ειχε μια κοπελα της προκοπης δεν θα του λεγε κανεις τιποτα...

εννοειτε οτι ισχυει οτι ειπωθηκε για γκομενες παραπανω..

επισης το να κανει καποιος καραγκιοζιλικια ολη την ωρα για να προκαλει γελιο σε μερη που δεν πρεπει ,δεν τον κανει στ@@στη,freemind,προχωρημενο κτλ...κ ουτε θα φταινε οι γυρω του αν τον κραζουν.

Δημοσ.

kage οχι καμια σχεση, μαλλον αυτος που παιζει τα πιο λιγα παιχνιδια ειμαι εγω :P

και δεν ειναι γκομενες στην μεση μιας και εγω ειμαι αγγλια το αλλο παιδι αμερικη, ο αλλος ελλαδα κλπ κλπ

και δεν ειναι οτι δεν μπορώ να κανω σοβαρη συζητηση, καθε αλλο, εχω αρκετες γνωσεις ευτυχως και μπορω να μιλησω για τα παντα.

Δημοσ.

Eγώ έχω χάσει καλούς φίλους απ'αυτό το πράγμα Toufas. Nομίζω καταρχάς ότι το χιούμορ σε μια σχέση χάνεται όταν γίνεται με τον καιρό πιο ρηχή, απλά δηλαδή οι φίλοι αλλάζουν και απομακρύνονται. Πρόβλημα της εποχής γενικότερα είναι το πως να ωριμάσεις χωρίς να χάσεις την όρεξή σου για πλάκα, χωρίς να ισοπεδωθείς πέρα από ένα σημείο. Η υπερβολική σοβαροφάνεια για μένα σημαίνει φτώχεια, στην ικανότητα σου να επικοινωνείς αλλά και να επιβιώνεις εν τέλει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Toufa για τον ίδιο λόγο κι εγώ από καιρό άρχισα να μετράω αντίστροφα παιδικούς φίλους, 6, 5, 4, 3, 2...

Σήμερα έχει απομείνει 1,5 φίλος (για τον μισό δεν είμαι σίγουρος ακόμα)

Απλώς κουράστηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια με αυτά που συζητάγαμε όταν ήμασταν 17 χρονών. Εξέλιξη μηδέν, μυαλό πιο στάσιμο κι από έλος.

Απλώς αλλάζεις κύκλο. Δεν γίνεται αλλιώς. Παλιά ήθελα ξανθιά γκόμενα κουφάλαλη με μεγάλα βυζιά. Τώρα θέλω ιστιοφόρο. Πάμε μπροστά...

Δημοσ.
Eγώ έχω χάσει καλούς φίλους απ'αυτό το πράγμα Toufas. Nομίζω καταρχάς ότι το χιούμορ σε μια σχέση χάνεται όταν γίνεται με τον καιρό πιο ρηχή, απλά δηλαδή οι φίλοι αλλάζουν και απομακρύνονται. Πρόβλημα της εποχής γενικότερα είναι το πως να ωριμάσεις χωρίς να χάσεις την όρεξή σου για πλάκα, χωρίς να ισοπεδωθείς πέρα από ένα σημείο. Η υπερβολική σοβαροφάνεια για μένα σημαίνει φτώχεια, στην ικανότητα σου να επικοινωνείς αλλά και να επιβιώνεις εν τέλει.

+1

(δεν πιστεύω ότι κανείς μένει "στάσιμος" ! Απλά όλοι αλλάζουμε με διαφορετικό ρυθμό και προς διαφορετικές κατευθύνσεις...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...