Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα λόγω αφηρημάδας-βλακείας με εξωτερικό σκληρό...

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγα χθες να κάνω format στον υπολογιστή ενός φίλου, ο ποίος έχει έναν εσωτερικό 80άρη και έναν εξωτερικό 250.

Ξέχασα να αποσυνδέσω τον εξωτερικό, και από βιασύνη πάτησα να κάνει format στον εξωτερικό, που τον έβλεπε σαν partition. :o

Έφαγα ένα error, όπου μου είπε πως δεν μπορεί να κάνει format στο partition, και εκεί κατάλαβα την μλκ που είχα κάνει.

Έκλεισα το Pc, ξύλωσα τον εξωτερικό, έκανα format κανονικά στον εσωτερικό, και πλέον όποτε συνδέω τον εξωτερικό μου πετάει το:

'' the disk is not formated, do you want to format it now? ''

Στο δίσκο λοιπόν προφανώς δεν έχει γίνει format, τα αρχεία υπάρχουν μέσα, αλλά δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση σε αυτά...

Ξέρει κανένας κάποιο software που να παρακάμπτει το error και να έχω πρόσβαση, ή κάποια λύση???

(στο δίσκο υπήρχαν πολλά σημαντικά αρχεία, και φυσικά backup της δουλειάς του φίλου μου, είναι πολύ σημαντικό να ανακτηθούν).

Δημοσ.

Βαλε το easy recovery της ontrack και κανε Restore from format.Υπόψην πως για να κάνεις restore θέλεις έναν δίσκο άδειο γιατί δεν μπορείς να κάνεις restore στον ίδιο δίσκο.

Δημοσ.

Aυτήν την στιγμή δοκιμάζω ένα πρόγραμμα που λέγεται ''partition table doctor''. Έχει διάφορες επιλογές, δοκίμασα ''fixboot'', αλλά δεν τα κατάφερε.

Τώρα δοκιμάζω μία επιλογή ''Rebuild partition table'' και περιμένω...

Βρήκα και το easy recovery, θα είναι η επόμενη κίνηση. ;)

Στις ιδιότητες τον βλέπει σαν RAW.

Το ''partition table doctor'' τον διαβάζει NTFS... WtF?

Δημοσ.

To ''partition table doctor'' δεν έκανε δουλειά. Καλό προγραμματάκι, αλλά δεν συμπαθεί το RAW file system.

Έβαλα το easy recovery μόλις, αλλά στο ''restore from format'' επίσης υποστηρίζει μόνο fat/ntfs file system.

Έχει μία επιλογή όμως, ''advsnced data recovery'', όπου μπορείς να δηλώσεις εσύ το file system.

Έβαλα RAW, και δείχνει να τα πηγαίνει καλά. Αυτήν στην στιγμή σαρώνει ένα-ένα τα αρχεία, (~4hours remaining), και υποθέτω πως η επόμενη κίνησή του θα είναι να τα αντιγράψει σε έναν άλλο σκληρό.

Υπομονή...

Αν δεν τα καταφέρει και αυτό, δοκιμάζω ''GetDataBack'' ..

Δημοσ.

Λογικά έχεις ήδη "ξεμπερδέψει".

Αν όχι (αν και χλωμό, και το ER και το GDB είναι αξιόλογα) ενημέρωσε για να ενημερωθείς για τον "τρίτο δρόμο".

(τρελλό πάντως, δεν περίμενα να ρωτήσεις εσύ για data recovery. Σαν να έπεσα πάνω στον Καραμανλή στην Ομόνοια και με ρώτησε αν ξέρω πως πάμε στη Βουλή)

Δημοσ.

συμφωνω με τον προλαλησαντα όσον αφορά το ποστ σου:) πράγματι το getdataback for ntfs θα σου κάνει τη δουλειά, αρκεί φυσικά να υπάρχει ένας δέυτερος σκληρός για να αντιγράψεις τα ανακτημένα αρχεία. προς το παρόν μην τον ζορίζεις πολύ το σκληρό, και εννοείται να αποφύγεις δέυτερο φορματ

Δημοσ.
Λογικά έχεις ήδη "ξεμπερδέψει".

Αν όχι (αν και χλωμό, και το ER και το GDB είναι αξιόλογα) ενημέρωσε για να ενημερωθείς για τον "τρίτο δρόμο".

(τρελλό πάντως, δεν περίμενα να ρωτήσεις εσύ για data recovery. Σαν να έπεσα πάνω στον Καραμανλή στην Ομόνοια και με ρώτησε αν ξέρω πως πάμε στη Βουλή)

Δεν μου έτυχε ποτέ να κάνω τέτοια μλκ στο παρελθόν, και ψάχνοντας βρήκα διάφορα προγραμματάκια, τα οποία δεν μπορούσα να ξέρω πόσο αξιόλογα είναι...

Πάνω στον πανικό μου, καθώς δεν ήταν καν δικός μου ο σκληρός, μια απαντηση τύπου:

-''Φίλε, και εγώ ακριβώς την ίδια πατάτα είχα κάνει κάποτε και με έσωσε το τάδε πρόγραμμα!!!''

θα ήταν αντάξια Lexotanil... :P

Τελικά το easy recovery μάλλον κάνει δουλειά, αλλά θέλει πολύ ώρα...

Έκανα δοκιμαστικά μόνο κάτι φωτογραφίες recover που είχαν μικρό όγκο και τις έσωσε γρήγορα, και είναι οκ... :-)

Η μοναδική απειλή τώρα ακούει στο όνομα ''data corruption''

Δημοσ.

Φαίνεται να σαβουρεύτηκε το partition table. Παλιότερα έζησα μία παρόμοια κατάσταση και κινδύνεψα να χάσω πολλά GB δεδομένων. Διέκοψα ένα partition resizing του GParted στη φάση που κάνει emulation (νόμιζα ο έξυπνος ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε γράψει ακόμη κάτι στο δίσκο), με αποτέλεσμα να γίνει το partition table κουλουβάχατα. Ευτυχώς με έσωσε το utility TestDisk που περιεχόταν σε ένα recovery LiveCD (SystemRescueCd). Βρήκε πληροφορίες για την προηγούμενη θέση των partitions και έγραψε νέο partition table. Μετά από reboot, τα πάντα ήταν στη θέση τους, κανονικά και με το νόμο!

Με προγράμματα τύπου GetDataBack πιθανόν να έχεις προβλήματα καθώς θα σου βρίσκει παλιές εγγραφές που έχουν overlap, δε θα σου αποκαταστήσει πολλά filenames κ.ά. Πρότασή μου είναι εφόσον τελειώσεις ό,τι μπορείς να κάνεις με το GetDataBack και επιπλέον δεν έχεις γράψει κάτι στο δίσκο, να δοκιμάσεις μία φορά το TestDisk. Μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα...και να βλαστημήσεις και τις ώρες που έφαγες με τα άλλα progs :-)

Δημοσ.

Το είχα κατεβάσει και το testdisk, αλλά δεν το δοκίμασα.

Αν δεν βγάλω άκρη θα το δοκιμάσω και αυτό.

Το easy recovery τα επαναφέρει μεν, αλλά μου έχει βγάλει ~τρεις μέρες remaining για μεγάλο όγκο αρχείων, το έχω αφήσει ήδη 2, και λυπάμαι να το κόψω.. :P

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δεν είχα κάνει update information εδώ ε?

Όχι δοκίμασε πρώτα testdisk που μπορεί να σου επαναφέρει τον σκληρό στην αρχική του κατάσταση, και αν δεν τα καταφέρεις και έχεις υπομονή ή πολύ σημαντικά δεδομένα, πας σε getdataback. ;)

Δημοσ.

τα περισσότερα είναι downolads από το net όπου δεν με νοιάζει αλλά έχω φωτογραφίες από την ψηφιακή μου... και καίγομαι...

Δημοσ.

Οπότε αν δεν τα καταφέρεις με testdisk, δοκίμασε easy recovery μόνο για τις φωτογραφίες, ώστε να γλυτώσεις πολύ κόπο και χρόνο.

Να ξέρεις πάντως, οι φωτογραφίες που θα επανέλθουν θα έχουν χάσει τις ονομασίες τους κλπ., θα πρέπει να τις ονομάσεις/ταξινομίσεις ξανά.

Π.χ θα εμφανίζονται σαν Jpeg1/jpeg2 και πάει λέγοντας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...