Προς το περιεχόμενο

Aκoύω γνώμες....

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
@Washcloud,γιατί βάζεις άπειρα """"????

...διότι είμαι κολλημένος. :-)

πράγματι, ΤΟΣΟ απλό είναι :-D

Άλλη ερώτηση ; :P

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
...διότι είμαι κολλημένος. :-)

πράγματι, ΤΟΣΟ απλό είναι :-D

Άλλη ερώτηση ; :P

H μλκία είναι ότι με πιάνει ψυχαναγκασμός και παρατηρώ τα """" και όχι τι γράφεις...Θα το ξεπεράσω όμως =P
Δημοσ.

washcloud :P....Το ζητημα ειναι απλο....Προσωπικα δεν προκειται να βρω καποιον μεσα στο σπιτι μου και να του δωσω και λεφτα. Ουτε 1? ουτε τπτ.

Την κλεψια (και δεν μιλαω το να κλεψεις ενα πορτοκαλι απο το μπακαλη) δεν την δικαιολογώ ουτε οταν ο άνθρωπος βρίσκεται στη χειρότερη μορφή εξαθλίωσης. Το είναι κακομοιρης δεν είναι δικαιολογια….και οι γονεις μου μεγαλωσανε σε ένα σπιτι 30 τετραγωνικα 6 ατομα στην πεινα και με τον ιδρωτα τους καταφερανε να ζουμε 4 ατομα υπερανετα…..Πάντα υπαρχει τροπος να βγαλεις λεφτα...θες με ζητιανια?Θες με το να εισαι μπογιατζης? θες με το να πουλάς μουφες burberry τσάντες? 1000 τροποι...Η κλεψια ειναι το ευκολο χρημα του φτωχου που κανει δυστυχισμένο και εκδικητικό ενα συνανθρωπο του…

Πολλοι αλβανοι που ηρθαν στην Ελλαδα καθισαν και καναν τις δουλειες που προανεφερα αντι να κλεβουν όπως καποιοι συμπατριωτες τους και αυτή τη στιγμη είναι πιο πλουσιοι από τους Ελληνες…και εχεις τον μλκ τον Ελληνα να ρωταει που τα βρηκε τα λεφτα.

Επιμενω λοιπον οσο και να λετε για την τεστοστερονη ότι αυτό θα παθει οποιος τον καταλαβω να με κλεβει…και δεν το λεω για μαγκια, το λεω επειδη με ξερω…και μονο που το αναφερω αυτή τη στιγμη και θυμαμαι πως ενιωσα όταν βγηκα από τη θαλασσα και μου έλλειπε ότι ειχα και δεν ειχα, μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι…και σκεψου ότι εχουν περασει 6 χρονια από τοτε.

Στην περιπτωση του Aigea επειδη δεν ξερω τον τοπο και το πώς εγινε η όλη φαση, αν μου τυχαινε εμενα και από τη στιγμη που δεν ειχε παρει τπτ, το πιο πιθανο ηταν απλα να τον αφησω να φυγει και τπτ παραπανω. Σε λιγο θα τους λαδωνουμε για να μη μας κλεβουνε…

Δημοσ.

...το "φοβόμουν" ότι κάποιος θα πει "σιγά μην το κάνουμε σύστημα".

Πρώτον, εδώ είναι ο Aigeas, ρώτα τον, νομίζω θα σου πει "θα καλέσω αστυνομία" (κ.α.).

Αυτό, αν τον ρωτήσεις "και τί θα κάνεις αν από αύριο διαπιστώσεις κάθε μέρα έναν διαφορετικό, εμφανώς πεινασμένο μετανάστη στην αυλή σου;".

Δε μιλάμε για πρακτική λοιπόν.

Κι εξαρτάται απ' την περίπτωση.

Όπως είπε κι ο ίδιος, αν ήταν επιθετικός, σιγά μην τον χαρτζιλικώσεις κι όλας.

Κι ούτε λέει κανείς να βγάλεις ένα budget τάδε ευρώ το μήνα για αγαθοεργίες της αυλής.

Το "τί αξία" είχε το πώς το χειρίστηκε, νομίζω ότι το έδωσα έως ΠΟΛΥ αναλυτικά.

Τώρα αν εσύ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ότι "για λόγους αρχής δεν δίνω και φράγκα από πάνω σε κανέναν π....", είναι θέμα δικό σου.

Όσο για το τί ρόλο βαράει ο κάθε άνθρωπος, ας μη το συζητήσουμε, γιατί πολύ "Ιαβερίστικα" μου ακούστηκαν τα περί "και οι δικοί μου πείναγαν, αλλά τσίπα είχανε και κοίταξαν να προκόψουν". Καλά κάνανε οι δικοί σου, και μπράβο τους που δεν "απλώσανε" αλλού.

Δεν είπα εγώ ότι αυτός που το έχει κάνει σύστημα το να την βγάζει στις πλάτες των άλλων, να συνεχίσει να τροφοδοτείται απ΄την καλή μας την καρδιά. Υπάρχουν όμως ΚΑΙ οι περιπτώσεις, που ο άλλος ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ σ' αυτό το σημείο (εδώ είναι που είπα δεν είναι όλοι ίδιοι, όπως δεν είμαστε κι όλοι πρωθυπουργοί)

(..για άλλα μέλη του φόρουμ δεν ξέρω, ΕΓΩ πάντως δεν είμαι :P).

Πχ, ο τύπος θα μπορούσε (λέμε τώρα) να ήταν άρτι αφιχθείς εν ελλάδι, μετά "δουλεμπορικού" σκυλοπνίχτη. Τί να σου κάνει στο χάλι του άμα βρωμάει το χνώτο του. Να ψοφήσει ; (ΕΓΩ μπορεί να ψόφαγα, αλλά δεν δέχομαι τον ψόφο του άλλου...Ας "απλώσει" λοπόν, κι ας είναι και δικό μου εκεί που θ' απλώσει για να ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ.Μόνο. )

Τέλος, παν' απ' όλα μένει το "μήνυμα" που πέρασε ο Aigeas.

Aν ο τύπος ΔΕΝ το πιάσει, μη στενοχωριέσαι και δεν θα βρει "πολλούς Αιγέες" εμπρός του.

Δημοσ.

Βασικά αν ήταν να δίνω όχι 30 αλλά 1 ευρώ ή 50 λεπτά σε όλους όσους με σταματάνε κάθε μέρα στο δρόμο ή στο αυτοκίνητο, πόσο μάλλον να μπουν και στον ιδιωτικό μου χώρο, θα είχα φαληρήσει προ πολλού και θα έκανα κι εγώ την ίδια δουλειά. θα ζήταγα ευρώ ή θα έκλεβα.

Δεν κατακρίνω το φίλο που έδωσε 30 ευρώ, απλά λέω τη γνώμη μου.

επειδή το κράτος αποφάσισε (ή του επιβλήθηκε) να μπάσει όλων των λογιών τις άπορες φυλές, πρέπει να την πληρώσουμε εμείς τα κορόιδα τώρα;

Αφού μπορείς να ανοίξεις γκαραζόπορτα ή να περάσεις από πάνω, μπορείς και να δουλέψεις. Σε εκμεταλλεύονται; Τι περίμενες; τι ήρθες εδώ και δεν έμενες στη χώρα σου; νόμιζες οτι εδώ κερνάνε ευρώ εδώ και κάθεσαι;

μ' αρέσει που μερικοί σου καθαρίζουν ετσιθελικά το τζάμι σε 5-6sec και άμα δουν 20λεπτο σε στραβοκοιτάζουν κιόλας...δεν ξέχασα αλλη φορά να βγάζω χαρτονομίσματα...άμα κατέβω κάτω καμιά μέρα...που το έχω κάνει μια φορά.

Δημοσ.

Αφού μπορείς να ανοίξεις γκαραζόπορτα ή να περάσεις από πάνω, μπορείς και να δουλέψεις. Σε εκμεταλλεύονται; Τι περίμενες; τι ήρθες εδώ και δεν έμενες στη χώρα σου; νόμιζες οτι εδώ κερνάνε ευρώ εδώ και κάθεσαι;

μ' αρέσει που μερικοί σου καθαρίζουν ετσιθελικά το τζάμι σε 5-6sec και άμα δουν 20λεπτο σε στραβοκοιτάζουν κιόλας...δεν ξέχασα αλλη φορά να βγάζω χαρτονομίσματα...άμα κατέβω κάτω καμιά μέρα...που το έχω κάνει μια φορά.

ναι, και μένα οι Ασιάτες δε μου γεμίζουν το μάτι..μεταξύ μας λολοφάρα είναι

οι Αλβανοί στεριωσαν, αυτοί γιατί?

Δημοσ.

Όπως είπε κι ο ίδιος, αν ήταν επιθετικός, σιγά μην τον χαρτζιλικώσεις κι όλας.

Ειναι, δεν ειναι επιθετικος, απο τι στιγμη που ειναι στην ιδιοκτησια μου πρεπει να αποχωρησει...Αν δεν ειναι επιθετικος μπορει να αποχωρησει χωρις να παθει τιποτα....Λεφτα παντως δεν θα του δωσω...Αυτη ειναι η δικια μου λογικη και σεβομαι και τη δικια σου. Θα εξηγησω και παρακατω...

Όσο για το τί ρόλο βαράει ο κάθε άνθρωπος, ας μη το συζητήσουμε, γιατί πολύ "Ιαβερίστικα" μου ακούστηκαν τα περί "και οι δικοί μου πείναγαν, αλλά τσίπα είχανε και κοίταξαν να προκόψουν". Καλά κάνανε οι δικοί σου, και μπράβο τους που δεν "απλώσανε" αλλού.

Όπως και να σου ακουστηκαν ειναι ντεφακτο γεγονοτα και δεν ισχυουν μονο για τους δικους μου αλλα και για τους γονεις των περισσοτερων μας μιας και μεγαλωσανε σε πολυ δυσκολες εποχες χωρις να γινουνε εγκληματιες. Επισης θα εξηγησω και παρακατω.

Υπάρχουν όμως ΚΑΙ οι περιπτώσεις, που ο άλλος ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ σ' αυτό το σημείο (εδώ είναι που είπα δεν είναι όλοι ίδιοι, όπως δεν είμαστε κι όλοι πρωθυπουργοί)

(..για άλλα μέλη του φόρουμ δεν ξέρω, ΕΓΩ πάντως δεν είμαι :P).

Πχ, ο τύπος θα μπορούσε (λέμε τώρα) να ήταν άρτι αφιχθείς εν ελλάδι, μετά "δουλεμπορικού" σκυλοπνίχτη. Τί να σου κάνει στο χάλι του άμα βρωμάει το χνώτο του. Να ψοφήσει ; (ΕΓΩ μπορεί να ψόφαγα, αλλά δεν δέχομαι τον ψόφο του άλλου...Ας "απλώσει" λοπόν, κι ας είναι και δικό μου εκεί που θ' απλώσει για να ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ.Μόνο. )

Και φτασαμε στο περιβοητο παρακατω. Εάν λοιπον ειναι σε αυτο το ακραιο σημειο μπορει να παει ΕΞΩ απο το σπιτι του Aigea και του καθε Aigea και οταν τον δει να βγαινει απλα να απλωσει το χερι του μιας και δεν θα ξερει και τη γλωσσα. Αν το κανει αυτο σε 100 σπιτια, οι 10 θα του δωσουν. Θα τα βγαζει ετσι περα μεχρι να προσαρμοστει και να πιασει δουλεια σαν αυτες που προειπα.

Αλλα πες ρε παιδι μου οτι και αυτο που λεω ειναι λαθος και οτι ο νεοαφιθχεις ειναι λογικο να κλεψει....ειμαι σιγουρος οτι γνωριζεις παρα πολυ καλα οτι αυτοι που κλεβουν κατα συντριπτικη πλειοψηφια δεν εχουν φτασει μολις στην Ελλαδα με το καραβι....Ειναι πορτοφολαδες και τσαντακηδες επαγγελματιες χρονια (αντι να πιασουν δουλεια), ειναι κολοπαιδακια που γυρνανε στις παραλιες και κλεβουν για να αγορασουν τη δοση τους, ειναι τσιγγανοι που κλεβουν φορωντας χρυσα ρολογια, μεταξυ αυτων ειναι και αλλοδαποι που απο οταν ηρθαν με το καραβι και κλεψανε απο αναγκη τις πρωτες μερες τελικα τους φανηκε καλη λυση και συνεχισανε και πολλες αλλες κατηγοριες που το εχουν επαγγελμα (δηλαδη ζουν απο αυτο)....

Εάν λοιπον συναντησω καποιον στην κατηγορια που αναφερεις, ευχαριστως να του δωσω αν ειναι ΕΞΩ απο το σπιτι μου και 100? επειδη οντως θα τον λυπηθω... αλλα δυστηχως δεν ειναι ετσι τα πραγματα....

Εγω η μονη κλεψια που δικαιολογω απόλυτα και τωρα μου ηρθε στο μυαλο ειναι αν για παραδειγμα παει ενας αλλοδαπος χωρις χαρτια και δουλεψει για εναν Ελληναρα ο οποιος γνωριζοντας το μειονεκτημα των χαρτιων του αλλοδαπου του πει ʽσαλτα και γ@μησου που θα σε πληρωσω κιολαςʽ (γνωριζουμε οτι υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις)....Ε!τοτε οχι μονο να μπει στο σπιτι του και να του παρει τα παντα αλλα να του ριξει και ενα μπιτονι βενζινη να το καψει κιολας...γιατι μη ξεχνεμε οτι μερικες φορες προκαλουμε οι ιδιοι τον κλεφτη σπιτι μας.

Δημοσ.

Neurotic_Fest, δεν είμαι ΟΥΤΕ στο μυαλό του Aigeas, ούτε καν παρών στη σκηνή ήμουν, αλλά δεν ξέρω αν ήταν ΑΠΛΑ ενστικτώδης η κίνησή του να ανοίξει το πορτοφόλι του. Αλλά για...ΠΟΙΑ "εληνική ιδιοσυγκρασία" μιλάς ; Εγώ νομίζω ότι οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ πρώτα θα "πυροβολούσαν" (...μέχρι και ΧΩΡΙΣ εισαγωγικά), και μετά θ' άρχιζαν τις ερωτήσεις....δυστυχώς. Όχι γιατί είμαστε καθίκια σα λαός. "Φοβισμένοι" όμως και καχύποπτοι, ΕΙΜΑΣΤΕ. Κι αυτό που έκανε ο Aigeas τον τιμά, κι ΑΚΟΜΑ περισσότερο τον τιμά που το ανέφερε...εδώ. Τα καλά τα παραδείγματα λείπουν αισθητά.

Τώρα, ΠΟΣΟ υπολόγισε το "value for money" ή όχι Neurotic_Fest, δεν μπορώ να το ξέρω. Μπορεί το αρχικό του "κίνητρο" να ήταν απλά η ανθρωπιά του. Μπορεί όμως και "ενστικτωδώς", να τα "συνυπολόγισε" ΟΛ' ΑΥΤΑ. Το οποίο ΔΕΝ το βλέπω ΚΑΘΟΛΟΥ ως κακό. Διότι δεν ΕΙΝΑΙ. Δεν είπα ότι με τα 30 "ευρωαργύρια" εξαγόρασε την "ησυχία" του. Απλά σαν παρεπόμενο, το να κάνει τον άλλον να σκεφτεί (ίσως) με αυτή την κίνηση, δεν το βλέπω καθόλου ως κακό. ΚΑι για το καλό του Aigeas, και του μετανάστη, και των περιγύρω.

Να μην το κουράζω, η κίνηση περιγράφεται από εμένα ως "σοφή".

MsquitoPrincess, νομίζω ότι η στιχομυθία που ακολούθησε το "μπαξίσι", δεν πρέπει να άφησε τον "εισβολέα" με απορίες για το αν "πρέπει" να ξαναφανεί ή όχι...

Άδικα προβληματίζεσαι, αυτό που είπες μια χαρά μου φαίνεται, ως αξιολόγηση εκ των υστέρων όμως και όχι ως στρατηγική. Και για την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα επίσης επιμένω, ακόμη και τους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί περισσότερο απ'την σημερινή μαζική παραγωγή νευρώσεων και τους βλέπεις στην καθημερινότητα σου και σου έρχεται ή να τους φτύσεις ή να τους λυπηθείς μπορεί να τους πετύχεις ν'άντιδράνε έτσι κάποια στιγμή.

Δημοσ.
Παρέα με τις αδρεναλίνες είναι τα αγαπημένα ναρκωτικά των αντρών

Δε μπορώ να εκτονωθώ με call of duty, την λέω την αμαρτία μου...

:lol:

Το "αντρών" τι το βάζεις με bold? Για να τονίσεις πόσο άντρας είσαι?

Δοκίμασε το καινούργιο GTA. Είναι πολύ καλό....

Βαρβατίλα έχει αρχίσει και βρομάει το φόρουμ....

Δημοσ.
Ειναι, δεν ειναι επιθετικος, απο τι στιγμη που ειναι στην ιδιοκτησια μου πρεπει να αποχωρησει...Αν δεν ειναι επιθετικος μπορει να αποχωρησει χωρις να παθει τιποτα....Λεφτα παντως δεν θα του δωσω...Αυτη ειναι η δικια μου λογικη και σεβομαι και τη δικια σου.

Κοίτα Critter :

Λίγο δύσκολο να πετύχαινα ΑΚΡΙΒΩΣ το σκηνικό που πέτυχε ο Aigeas.

Kαι πάλι,δεν ξέρω καν αν θα έκανα ακριβώς την ίδια κίνηση. Ίσως να την έκανα, ίσως και όχι, για 1000 λόγους. Το θέμα είναι όμως αν σαν ΚΙΝΗΣΗ είναι "σωστή" ή όχι.

Και όχι αν θα την έκανα εγώ - ή αν δεν θα την έκανες εσύ, ο καθ' ένας για τους λόγους του. Το θέμα είναι αν σαν "παράδειγμα" είναι άξιο στήριξης. Και λέω ναι, είναι.

Φυσικά δεν λέω να μπει και στην "Αγωγή του Πολίτη" (ή όπως λέγεται το ανάλογο "μάθημα" σήμερα) στα σχολεία, ως προτροπή στους "νέους Έλληνες", αλλά σαν "ιστορία" το να ακουστεί και να "κυκλοφοράει" δεν μου κάθεται καθόλου άσχημα.

Τους περισσότερους να ρωτήσεις, θα σου πουν "καλός μαλάκας, αντί να αμολύσει τον σκύλο, να πάρει τα σπαθιά, να φωνάξει το 100, και να τον βαράνε όλοι οι γείτονες μαζί μέχρι να αρχίσει ν' απαγγέλλει Όμηρο, αυτός τον πλήρωσε κι από πάνω". Ε σ' αυτόν τον "πολιτισμό", καλό είναι να κυκλοφοράνε και ιστορίες σαν τη συγκεκριμένη, λέω γώ (και μ' αυτό απαντάω "έμμεσα" και σε 'σενα Neurotic_Fest, γιατί εμένα ΑΥΤΗ είναι η αίσθσή μου ότι γίνεται "γύρω" - ΜΑΚΑΡΙ να ήταν έστω όπως εσύ τα λες...)

Εάν λοιπον ειναι σε αυτο το ακραιο σημειο μπορει να παει ΕΞΩ απο το σπιτι του Aigea και του καθε Aigea και οταν τον δει να βγαινει απλα να απλωσει το χερι του μιας και δεν θα ξερει και τη γλωσσα. Αν το κανει αυτο σε 100 σπιτια, οι 10 θα του δωσουν. Θα τα βγαζει ετσι περα μεχρι να προσαρμοστει και να πιασει δουλεια σαν αυτες που προειπα.
...πολύ μπορούμε να υποθετικολογούμε, και δεν έχει νόημα. Μπορεί εγώ να υποθέσω λοιπόν ότι ο τύπος ΠΗΓΕ σε 10 σπίτια, και πήρε τα τέτοια του. ΤΙ να κάνει πια. "Να κλέψει ρε συ όμως ; ;" θα μου πεις. Ε, να κλέψει θα σου πω και 'γω..

Και εδώ ξαναλέω, ΔΕΝ λέω ν' αφαιρέσουμε απ΄την 7η εντολή το "ου".

Αλλά υπάρχουν και στιγμές που μια κίνηση που κάποιος δεν θα κάνει "για λόγους πρακτικής αρχής", να είναι οκ, ΟΜΩΣ, το να ΤΗΝ κάνει τελικά να είναι κάτι ΠΑΡΑΠΑΝΩ από οκ.

Δημοσ.

...πολύ μπορούμε να υποθετικολογούμε, και δεν έχει νόημα. Μπορεί εγώ να υποθέσω λοιπόν ότι ο τύπος ΠΗΓΕ σε 10 σπίτια, και πήρε τα τέτοια του. ΤΙ να κάνει πια. "Να κλέψει ρε συ όμως ; ;" θα μου πεις. Ε, να κλέψει θα σου πω και 'γω..

Σε αυτο νομιζω οτι σε καλυψα μιλωντας για τις μειοψηφιες κτλ. Η κατηγορια που αναφερεις δεν ειναι ο κανονας των κλεφτων...Ασε που δεν προκειται να κατσω να πιασω συζητηση με τον κλεφτη για να δω σε ποια κατηγορια ανηκει....

Εν παση περιπτωσει, το θεμα ειναι να μην τυχει σε μας....Οι αποψεις διαμορφωνονται και απο βιωματα ή μη βιωματα....

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όταν ήμουν 14 είχα τσακωθεί άσχημα με τον πατέρα μου και έμενα σε ένα σύνδεσμο του ΠΑΟ για 6 μήνες.

Ξέρω πολύ καλά πως είναι να βρίσκεται κάποιος σε θέση απελπισίας, γιατί κι εγώ έκλεψα ένα... zippo από ένα ψιλικατζίδικο για να τον πουλήσω να πάρω ένα πακέτο τσιγάρα (εντάξει, δεν μπορούσα να κλέψω απευθείας τσιγάρα lol)

Πάραυτα έχω μεγαλώσει σε πολύ σκληρές γειτονιές για να ακούω τις ειρωνίες του κάθε καλομαθημένου HexStatic, δεν σκοπεύω να κόψω κανέναν φέτες για ψύλλου πήδημα.

Υ.Γ

Γιατί δεν γράφετε με τα συνηθισμένα nicκnames ρε; Φοβάστε μη χαλάσετε το public image σας;

Πόσο περισσότερο να χαλάσει δηλαδή;

Μεταξύ μας θα δουλευόμαστε;

Υ.Γ 2

Τα 30 ευρώ του τα έδωσα με το σπαθί στο χέρι. Το πήρε το μήνυμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...