Vagnes Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Γειά σας παιδια... βασικα θα ηθελα καμια ιδεα πως να σωσω ενα λαπτοπ το οποιο ποτισε απο ενα ποτηρι κοκα κολας.... πως θα καθαρισω καλυτερα το πληκτρολογιο? πως το ανοιγω?
washcloud Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Αν ήταν cola light, δεν έχεις πρόβλημα (χα χα, τι χιούμορ θεεέ μου ). Ελπίζω τουλάχιστον να το κρατάς στημένο ανάποδα, κι ένα σεσουάρ να φυσάει κάτω απ' το πληκρολόγιο για λίγη ώρα, αν δεν είναι εμφανές το πώς αποσπάται.
-WISE- Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Αν ήταν cola light, δεν έχεις πρόβλημα (χα χα, τι χιούμορ θεεέ μου ). χαχαχα!ελα ρε καλο ηταν. ναι αμα το γυρισες αναποδα την ωρα που επεσε δεν θαχει προβλημα... αν κολλαει ριξτου ενα ποτηρι νερο και θαναι κομπλε!(ειπα να συνεχισω το μπλακ του γουος)
mvaggel Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 αν κολλαει ριξτου ενα ποτηρι νερο και θαναι κομπλε!(ειπα να συνεχισω το μπλακ του γουος) Κι όμως... Αν έπεσε κοκα κολα και συνεχίζει να παίζει, σημαίνει ότι έχει μια σχετική στεγανότητα... Άρα αν του ρίξις λίγο νεράκι (με κανα ψεκαστήρι ας πούμε) ώστε να μαλακώσει η κοκα κολα και το φυσήξεις με κανα πιεστικό, ενδεχομένως να καταφέρεις να το καθαρίσεις. Βέβαια αν μπορείς να το ανοίξεις, είναι πολύ καλύτερα (και ασφαλέστερα). Υ.Γ. Μου το έλεγαν πως η κοκα κολα πάει με όλα αλλά δε το φανταζόμουνα ότι θα πήγαινε ΚΑΙ με laptop!!!
washcloud Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 ...στην περίπτωση αυτή, μάλλον κολλάει (σαν τα πλήκτρα) το " ****@*@ coca cola, εσύ φταις για όλα !" ..αν δεν καταφέρεις να το ανοίξεις πάντως, ίσως είναι καλή ιδέα να πάει σε τεχνικό (γιατί έστω και να μην έπαθε άμεσα ζημιά, ποιός ξέρει τι μπορεί να προκύψει μεσοπρόθεσμα). Αν πoστάρεις το μοντέλο του, ίσως βρεθεί κάποιος που να ξέρει να δώσει οδηγίες για το άνοιγμα.
ThanasisAR Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Συνήθως τα πληκτρολόγια έχουν στο πάνω μέρος 2-3 μικρά ελασματάκια η κουμπάκια. Από κει ξεκουμπώνει. Προσεκτικό σήκωμα όμως μην κοπεί η καλωδιοταινία του. Βρίσκεις το μοντέλο του και ψάχνεις στο internet να βρεις ίδιο. Συνήθως πολύ φτηνότερα από Ελλάντα.
ghbgr Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 ρε φιλε ... την κανεις που την κανεις (τη καλη)... ριξε τουλαχιστον μαζι με ουισκακι να δει και λιγο αλλιως το pc σου!!! παντως .. θα συμφωνήσω με τους παραπανω .. και θα προτινω .. οτι κανεις χωρις την μπαταρια ... καλυτερα ... πρεπει να παιζει και ειδικο σπρει καθαρισμου για κυκλωματα .. το οποιο ισως βοηθήσει στη κοκα κολα.
koprodogis Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Περα απο το χιουμορ το να το γυρισεις αναποδα και τα σχετικα ειναι μονο για πλακα. ηρθε η ωρα για εξερευνηση του φορητου.Προσπαθησε να το λυσεις οσο πιο πολυ μπορεις και προσπαθησε να βγαλεις και το πληκτρολογιο.Εννοειτε εχεις βγαλει μπαταριες, μνημες και τα σχετικα. Η κοκα κολα θα κολλαει πολυ ασχημα και με τον καιρο θα δημιουργησει προβληματα.Αμα το λυσεις οσο πιο πολυ μπορεις με υγρα πανακια,σαν αυτα για τα χερια, για τα μωρα, σκουπισε οσο πιο πολλες επιφανειες μπορεις.Το ιδιο μπορεις να κανεις και με οινοπνευμα και θα ειναι και πιο καλο μιας και θα εξατμισει γρηγορα. Αν διαπιστωσεις οτι δεν εχεις καθαρισει πολλα λογο μη καλης προσβασης ριξε και νερο στο τελος αλλα οχι βρυσης, καποιο ενφιαλομενο ή ακομα καλυτερα αποσταγμενο. Μετα απο ολα αυτα αστο να στεγνωσει σε σχετικα ξηρο και αεριζομενο μερος.Με πιστολακι κανε αλλα καλυτερα αν εχει κρυο αερα ή απο αποσταση, αν και σιγα την θερμοκρασια που αναπτυσει. Μετα απο κανα 2 μερες κανε την προσπαθεια να ανοιξεις το φορητο καλυτερα απο την μπαταρια και οχι απο ρευμα. Αντε καλη επιτυχια και προσεξε τπτ κλιψακια σε τπτ πληκτρολογια μην τα σπασεις
-WISE- Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 ρε φιλε ... την κανεις που την κανεις (τη καλη)... ριξε τουλαχιστον μαζι με ουισκακι να δει και λιγο αλλιως το pc σου! xaxaxaxaxaxa!και κανα ξυροκαρπι??
kurkosdr Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Αν και μαλλον ειναι αργα πλεον, ας πω λιγα πραματα (αν και δεν μου εχει τυχει τετοιο περιστατικο, σαν τα ματια μου το εχω το λαπτοπι μου, εχω ηδη κανει θεωρητικη προετοιμασια στο θεμα). Οπότε: 1. Στηνουμε το laptop αναποδα, όπως αναφερθηκε. Ετσι, θα εμποδιζουμε το υγρο να μπει στις λεπτεπιλεπτες πλακετες κατω από το πληκτρολογιο 2. ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ φυσαμε το λαπτοπ με πιστολακι. Αυτο θα εχει ως αποτελεσμα να "σπρωξει" το υγρο οσο πιο μεσα στις πλακετες γινεται, πολύ πριν οι σταγονες αρχισουν να εξαφανιζονται. Για να δεις ότι λεω αληθεια, ριξε μια σταγονα νερο/κοκα-κολα σε ενα τραπεζι, και φυσα το με το πιστολακι, να δεις μεχρι που θα παει πριν εξατμιστει. Οπότε ποτέ πιστολακι σε λαπτοπ. Υπάρχουν φωτο στο internet που δειχνουν λαπτοπ που κυριολεκτικα ελιωσαν μετα από φυσημα με πιστολακι. Το αφηνουμε να στεγνωσει αναποδα, και το σκουπιζουμε με πετσετα. 3. Μολις στεγνωσει, προτεινεται η αποσυναρμολογηση του (ναι ξερω χανεις εγγυησεις, αλλα ετσι όπως τα κανες) και καθαρισμα πλητρολογιου με νερο αφου το αφαιρεσεις απο το λαπτοπ, εννοεται. Το αφηνεις να στεγνωσει μια μερα και επανατοποθετεις. Γενικα, ολα τα αλλα πλαστικα εξαρτηματα που εχουν γεμισει κοκα-κολες, τα καθαριζεις με νερο. Για τα ηλεκτρονικα μερη δεν ξερω (αχ, τι μου εκανες, δυο θριλερ ειδα χθες και σημερα, και δεν ιδρωσε τ' αυτι μου, τωρα εφερα στο μυαλο μου την εικονα με τα μικροτσιπ ενος λαπτοπ καλυμενα με κοκα-κολα και ανεβασα σφυγμους). 4. Απολογισμος: Memory test, ακαιραιοτητα σκληρου δισκου, πληκτρολογιο, drive, κανεις μπρος πισω το καπακι της οθονης να δεις να χαλασε. Χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο μια φορα για καθε εξαρτημα που δεν δουλευει.
beretta Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 πήγαινε σε ε΄να μαγαζι που να πουλάει είδη και εργαλεία για ηλεκτρονικους και ζήτησε ένα spray 2-26.έιναι σαν λάδι και τραβάει την υγρασία.έχω ψεκάσει με αυ΄το tablet pc που είχε "φάει" τη βροχή της ζωής του λόγω ανοικτού παραθύρου.φυσικά μετά το ψεκασμό άστο για 1-2 μέρες ανάποδα
Vagnes Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Παιδια τελικα αφαίρεσα το πληκτρολόγιο, το καθαρισα οσο καλυτερα μπορούσα.. αλλα.... τίποτα.... μας εκανε ζημια η κοκα κολα..που δεν ηταν κ light... τωρα αναλαμβανει ο τεχνικος κ ελπιζω μη μου πει κανα αστρονομικό ποσό επισκευής... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις μαγκες.... (μερικές ηταν πετυχημένες...)
S2Katana Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Tα όσα είπε ο kurkosdr είναι πολύ σωστά.Ασε που θα μάθεις να αποσυναρμολογείς και το λάπτοπ σου.
charoui Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 μιας και έπεσαν όλες οι συμβουλές και η ανάλογη πλακα ας το γυρίσουμε λίγο το threat! Τι είναι το χειρότερο που ρίξατε στο laptop σας?
antonl Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Τα περαστικά μου για το laptop [...]Τι είναι το χειρότερο που ρίξατε στο laptop σας? Καντήλια. Πιάνεται;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.