Azerothe Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 καλησπερα παιδια!θα ειμαι οσο πιο δυνατον συντομος και λακωνικος.παμε λοιπον!εχω εναν q6600 στα 2,4 και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα....οταν μετραω την θερμοκρασια του πχ με το core temp,speedfan,everest, μου δειχνει πολυ υψηλες θερμοκρασιες οπως ακομα και 100 βαθμους η 95 βαθμους ,μετα αφου τον κλεισω και τον ξαναανοιξω μπορει να δειξει 70-80,οτι να ναι δηλαδη.το bios της μητρικης μου δειχνει πολυ μικροτερες θερμοκρασιες οπως 40-50-60 αλλα και αυτο κατι φορες μου δειχνει περιεργες ενδειξεις,υποψιαζομαι οτι κατι παιζει και δεν μπορουν τα προγραμματα που χρησιμοποιω,speedfan,coretemp, καθως επισης και το bios να παρουν σωστες τιμες,κατα τα αλλα ο υπολογιστης λειτουργει μια χαρα,ουτε επανεκκινησεις ουτε παγωνει ουτε τιποτα....τι γινεται τελοσπαντων????αν λειτουργουσε στους 100 βαθμους που λεει το coretemp πχ δεν θα καιγοταν????ακουω αποψεις!
Venisk Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 αν λειτουργουσε στους 100 βαθμους που λεει το coretemp πχ δεν θα καιγοταν????ακουω αποψεις! Όχι βέβαια..απλά κάλο θα ήταν αν μπορείς να ακουμπήσεις με τα χέρια σου την ψήκτρα της cpu..μόνο έτσι θα μάθεις αν τα προγράμματα σου λένε αλήθεια..αν βάλεις το δάχτυλό σου κ είναι σαν να έπιασες το μάτι της κουζίνας..τότε ναι υπάρχει πρόβλημα.. Αν όμως είναι απλά λίγο ζεστός τότε έχεις άλλου είδους πρόβλημα που θα δούμε αργότερα.. Δεν παθαίνεις απολύτως τίποτα..να είσαι προσεκτικός με το ανεμιστήρα..όλοι τ έχουμε κάνει εκατομμύρια φορές..
Azerothe Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 λοιπον φιλε μου την ψυκτρα την εχω ακουμπησει και ειναι μια χαρα,απλα ζεστη,τιποτα το ιδιαιτερο..για συνεχισε....
Venisk Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 κατι φορες μου δειχνει περιεργες ενδειξεις,υποψιαζομαι οτι κατι παιζει και δεν μπορουν τα προγραμματα που χρησιμοποιω,speedfan,coretemp Πέρασε καινούριους drivers..vga κ mobo..κ αν μπορείς κάνε ένα bios update..μην ανησυχείς όμως..εφόσον η ψήκτρα δεν ζεματάει, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.. Εγκατέστησε εάν έχεις nvidia το rivatuner κ δες από εκεί θερμοκρασίες..
disqualified Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 μην ανησυχεις, αν εχεις προβλημα με θερμοκρασια ή θα κολλησει το pc ή θα σου κανει restart, ή θα αρχισει να σφυριζει η μητρικη αν εχεις ενεργοποιημενο συναγερμο. Αν δε ζεματαει η ψυκτρα δεν υπαρχει προβλημα οπως ειπαν και τα παιδια, εχω και εγω ιστοριες με χαλασμενα ανεμιστηρακια και ψυκτρες που εψηνες αυγο...
oneofthem Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 λες ότι στο bios σου δείχνει 40-50-60, άστο λίγο (κανένα μισάωρο) στο bios και πες μας τι θερμοκρασίες δείχνει ok, εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις πρόβλημα
Azerothe Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 βασικα εχτες το βραδυ τον ανεβασα στα 2,8 και τον αφησα εκει να δουλευει.οσο για το update στο bios διαβασα οτι συγκεκριμμενα στη δικια μου μητρικη το update στο bios ειναι λιγο ριψοκινδυνο οποτε λεω να το αποφυγω....
dali13gr Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Το ότι δεν ζεματάει η ψύκτρα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι ψηλά οι θερμοκρασίες. Μπορεί να μην πατάει καλά. Και αν δεν πατάει καλά και δεν θα καίει και θερμοκρασία θα ανεβάζει η CPU.
revvok Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Σιγουρέψου ότι και τα 4 'ποδαράκια' της ψύκτρας είναι κανονικά κουμπωμένα και δεν κουνάνε καθόλου..Το χω πάθει αλλά το κατάλαβα αμέσως γιατί βαράγανε σειρήνες με τη μία..αν όμως η μητρική σου έχει τη τάση να δείχνει μικρότερες θερμοκρασίες ίσως τα 95άρια να είναι σωστά..Κατέβασε το realtemp 2.5 (είναι το πιο αξιόπιστο, στο δικό μου σύστημα τουλάχιστον)..και δες το Distance to TJMax..πρέπει να είναι το λιγότερο πάνω από 30 σε idle..αν έχεις μικρό νούμερο τότε έχεις σίγουρα πρόβλημα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.