Προς το περιεχόμενο

Δύο περίεργα ηλεκτρονικής φύσης προβλήματα

dr lag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιες φορές όταν ανοίγω τον υπολογιστή και πριν καλά - καλά μπει στο bios σβήνει για 1-2" και μετά παίρνει πάλι μπρος συνεχίζοντας κανονικά χωρίς πρόβλημα. Αν και συμβαίνει σπάνια, μήπως αυτό το αναβόσβημα κάψει τίποτα;

Κι ένα δεύτερο ερώτημα πιο κουφό (για μένα τουλάχιστον): Από το motherboard ακούγεται ένας μάλλον ηλεκτρονικός θόρυβος που τον εντοπίζω κάπου στις μνήμες ή τη cpu, κάτι σαν γδάρσιμο ανεμιστήρα, αλλά στο πιο υψίσυχνο και σιγανό, μόνο που δε φταίει ο ανεμιστήρας. Το κουφό είναι ότι εμφανίζεται όταν κουνάω το ποντίκι, δυναμώνει όταν μετακινώ ένα παράθυρο ή σκρολάρω κείμενο, ενώ άλλες φορές ακούγεται συνέχεια αλλά μειώνεται με τις κινήσεις που προανέφερα!

Ξέρει κανείς τίποτα;

Δημοσ.

Καμία σχέση. Το κουτί αυτή τη στιγμή έχει μόνο το m/b και τρφοδοτικό μέσα με τους αντίστοιχους ανεμιστήρες. Ακόμα κι όταν τους σταματάω χειροκίνητα, δεν αλλάζει τίποτα στον ήχο που περιέγραψα.

Δημοσ.

Μα στην αρχή δεν μίλησες για windows ;

Εκτός κι αν εννοείς ότι ΠΛΕΟΝ έβγαλες δίσκους-μίσκους κλπ και ο ήχος συνεχίζει να υπάρχει.

Πάντως ούτε ο επεξεργαστής απ΄όσο ξέρω έχει "ηχητικές" δυνατότητες, ούτε οι μνήμες.

Καμμιά φορά μεσ' το κουτί είναι δύσκολο να εντοίσεις ήχο. Μήπως είναι απ΄το τροφοδοτικό ; Γιατί μοτέρ αυτά έχουν :

Οι ανεμιστήρες και τα drives.

Δημοσ.
Από το motherboard ακούγεται ένας μάλλον ηλεκτρονικός θόρυβος που τον εντοπίζω κάπου στις μνήμες ή τη cpu, κάτι σαν γδάρσιμο ανεμιστήρα, αλλά στο πιο υψίσυχνο και σιγανό, μόνο που δε φταίει ο ανεμιστήρας. Το κουφό είναι ότι εμφανίζεται όταν κουνάω το ποντίκι, δυναμώνει όταν μετακινώ ένα παράθυρο ή σκρολάρω κείμενο, ενώ άλλες φορές ακούγεται συνέχεια αλλά μειώνεται με τις κινήσεις που προανέφερα!

Ξέρει κανείς τίποτα;

Έχει αναφερθεί και από άλλους στο φόρουμ αυτός ο ήχος,και τον είχα και γω στο προηγούμενο pc μου.Δεν είναι μηχανικός θόρυβος,αλλά ηλεκτρικός/ηλεκτρονικός και πιθανότατα προκαλείται από πυκνωτή.

Δημοσ.
Μα στην αρχή δεν μίλησες για windows ;

Εκτός κι αν εννοείς ότι ΠΛΕΟΝ έβγαλες δίσκους-μίσκους κλπ και ο ήχος συνεχίζει να υπάρχει...

Ο δίσκος απομακρύνθηκε από το κουτί (με όλα τα καλούδια του φυσικά για να μπορώ να μπω στα Windows), για να μην παρεμβάλλει ηχητικά.

Αφαιρέθηκε επίσης και η VGA κ ο υπολογιστής λειτουργεί με την onboard...

...

Μήπως είναι απ΄το τροφοδοτικό ; Γιατί μοτέρ αυτά έχουν :

Οι ανεμιστήρες και τα drives.

... οι ανεμιστήρες σταμάτησαν χειροκίνητα (δάκτυλο)...

μήπως έχεις ηχεία κι ακούς παράσιτα?

... αποσυνδέθηκαν τα ηχεία, μέχρι και το εσωτερικό σπικεράκι...

Δεν είναι μηχανικός θόρυβος' date='αλλά ηλεκτρικός/ηλεκτρονικός και πιθανότατα προκαλείται από πυκνωτή.[/quote']

... σε κάτι τέτοιο προσανατολίζομαι τελικά. Δεν ξέρω αν θεωρείται ελάττωμα και μπορώ να το γυρίσω πίσω, γιατί είναι κάπως σπαστικό ειδικά όταν έχει ησυχία. Αν και πολύ φοβάμαι πως στο service θα με περάσουν για τρελό, πόσο μάλλον όταν αυτό λέγεται e-shop.

Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις.

Για το πρώτο μου ερώτημα...

Κάποιες φορές όταν ανοίγω τον υπολογιστή και πριν καλά - καλά μπει στο bios σβήνει για 1-2" και μετά παίρνει πάλι μπρος συνεχίζοντας κανονικά χωρίς πρόβλημα. Αν και συμβαίνει σπάνια' date=' μήπως αυτό το αναβόσβημα κάψει τίποτα;[/quote']

μήπως υπάρχει καμιά ιδέα;

Δημοσ.

για το πρώτο ερώτημα..είχα και γω κάποια στιγμή την ίδια μητρική και δεν είχα τέτοιο πρόβλημα(ούτε κ το δεύτερο)..ίσως ένα bios update λύσει το πρόβλημα

Πάντως αυτό το φαινόμενο (cold reboot) παρουσιάζεται και σε κάποιες abit (ευτυχώς όχι στη δικιά μου.. :-) ) και θεωρείται ακίνδυνο..

• Moderators
Δημοσ.

Οταν το ακουγα εγω αυτον τον θορυβο ηταν λογω φουσκωμενου πυκνωτη στο τροφοδοτικο. Ειχε σταματησει ο ανεμιστηρας σε ανυποπτο χρονο και λογω θερμοκρασιας δεν αντεξε...

Δημοσ.

Όλοι οι πυκνωτές, εμφανισιακά τουλάχιστον, δείχνουν να χαίρουν άκρας υγείας. Τι να κάνω, να το γυρίσω πίσω το m/b ή θα μου το κρατήσουν κανένα μήνα για να μου πουν μετά πως δεν έχει τίποτα; Με τόσα που ακούω το φοβάμαι το e-shop σε τέτοια θέματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...