Hal9000 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Η MSI φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό παίχτη στην ολοένα και αυξανόμενη αγορά υποφορητών υπολογιστών, ένας τομέας στον οποίο κυριαρχεί το ASUS Eee PC ενώ πρόσφατα έκανε την εμφάνιση της και η Hewlett Packard. Το Wind της MSI θα είναι ο πρώτος υποφορητός υπολογιστής που θα ενσωματώνει το νέο επεξεργαστή της Intel με ονομασία Atom που προορίζεται για παρόμοια συστήματα , συγχρονισμένο στα 1.6 GHz. Με αυξημένες επιδόσεις και διάρκεια μπαταρίας περίπου στις 2.5 ώρες, σίγουρα το κατατάσσει στους πιο γρήγορους υπολογιστές της κατηγορίας. Η MSI θα διαθέσει στην αγορά 2 μοντέλα του Wind με ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Συγκεκριμένα η έκδοση που θα έχει προεγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα Novelʼs SUSE Enterprise Version, θα αποτελείται εκτός από τον Intel Atom 1.6GHz, από μνήμη 512mb ram,wifi, 80gb σκληρό δίσκο, webcam καθώς και από μπαταρία 3 Cells με αντοχή 2.5 ωρών. Το δεύτερο μοντέλο θα έχει προεγκατεστημένα τα Windows XP, μνήμη 1GB ram, 80gb σκληρό δίσκο, webcam, υποστήριξη Bluetooth/wifi ενώ η μπαταρία που περιλαμβάνεται είναι 6 Cells με διάρκεια 6 ωρών !! Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για την οθόνη LED του MSI Wind η οποία είναι 10ʼ ιντσών, η μεγαλύτερη από αντίστοιχα μοντέλα και με δυνατότητα ανάλυσης 1024x600. Η εταιρεία δηλώνει ότι θα κυκλοφορήσει και με οθόνη 8.9 ιντσών στις υπόλοιπες αγορές όπως η Ευρώπη. To Wind θα κυκλοφορήσει στις 3 Ιουνίου στην Αμερική με τιμή $399 για την έκδοση με το Linux λειτουργικό ενώ το μοντέλο με προεγκατεστημένα τα Windows XP και με τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά θα κοστίζει $549. Επιπλέον θα διατεθεί σε 4 χρώματα όπως το μαύριο, άσπρο, ασημί και ροζ. Site: laptopmag.com
Sadman Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 150$ δεν ειναι καπως τσουχτερα για μια μπταρια,512 ραμ και XP?Αλλη διαφορα δεν βλεπω.
silencer51 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 150$ δεν ειναι καπως τσουχτερα για μια μπταρια,512 ραμ και XP?Αλλη διαφορα δεν βλεπω. Ναι, ειναι. Αν δεν κάνουν καμιά βλακεία τύπου soldered-on RAM στο φθηνό μοντέλο δεν υπάρχει λόγος να πάρει κανείς το ακριβό...
elvisjedi Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 150$ δεν ειναι καπως τσουχτερα για μια μπταρια,512 ραμ και XP?Αλλη διαφορα δεν βλεπω. μια χαρα μου φαινεται η διαφορα αν σκεφτεις οτι μονο η μπαταρια συνηθως εχει 100ε. θα ηταν τελειο αν ερχοταν εδω στην τιμη των 355e (549 δολαρια) και οχι στα 549ε που θα έρθει τελικά
kx5 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Να ένας μικρός που αξίζει. Λίγο τσιμπημένη η μεγάλη έκδοση.
nikos_gr Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 150$ δεν ειναι καπως τσουχτερα για μια μπταρια,512 ραμ και XP?Αλλη διαφορα δεν βλεπω. +bluetooth και φυσικά δεν τα αξίζει.
kavaliotis Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Πριν αρχισετε να λετε ο καθενας το δικο του, υπαρχει ηδη στο expansys για προ-παραγγελια στην τιμη των 455? για την εκδοση με τα WindowsXP. Αν κρινουμε οτι μιλαμε για προπαραγγελια και μαλιστα απο το πανακριβο expansys, σιγουρα οταν ερθει Ευρωπη (διαθεσιμοτητα το expansys λεει 20 Ιουνιου) θα κοστιζει πολυ λιγοτερο. Και αν δουμε και τα χαρακτηριστικα του λαπτοπ, μια τιμη 400? μου φαινεται απολυτα φυσιολογικη. Και λογω ανταγωνισμου, ποτε δεν ξερουμε που μπορει να φτασει η τιμη. Ναι δεν εχει κανενα καλο επεξεργαστη ουτε καλη καρτα γραφικων, αλλα οποιος θελει να παρει λαπτοπ 10" με επιδοσεις περιπου celeron 900 για να παιζει Crysis, ε ελεος! Μιλαμε για υπερφορητο υπολογιστη για ιντερνετ, word processing και βασικα για το απολυτο gadget (μετα το iPhone!). Εγω παντως θα τιμησω το ασπρουλακι μολις με το καλο ερθει Ευρωπη! Περισσοτερα εδω: http://www.pestaola.gr/2008/05/14/msi-wind-laptop-is-official/
Voodooman Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Τα 400 ευρώ κατά τη γνώμη μου είναι το ανώτερο ποσό που αξίζει να δώσει κανείς για τέτοιο μηχάνημα, και αυτό με την προϋπόθεση ότι η οθόνη του θα είναι πολύ καλής ποιότητας. Ο μόνος λόγος που δεν αγοράζω ένα eeePC είναι η μέτρια ποιότητα της οθόνης του. Όπως και να έχει, το αργότερο τον Σεπτέμβριο η αγορά θα έχει κατακλειστεί από τέτοια μηχανάκια, από διάφορους κατασκευαστές, οπότε μάλλον ο ανταγωνισμός θα ρίξει και τις τιμές. Τον Σεπτέμβριο με βλέπω με ένα τέτοιο μηχανάκι! Υπομονή...
Voodooman Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 11 ιουνιου παω αμερικη...λες???? Αμαρτία απ'τον Θεό θα είναι να πας Αμερική και να μην πάρεις ένα!
velerephon Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 11 ιουνιου παω αμερικη...λες???? παρε κ ενα για μενα
koulouri Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Εγω παντως μετα απο αυτο που ειδα.. Cowon Q5W Site: δειτε εδω νομιζω οτι σε θεμα τιμης-αποδοσης-μεγεθους ειναι πολυ καλυτερο απο το eeePC και αυτο το Wind ενταξυ για το αποδοση μπορειτε να πειτε οτι θελετε αλλα τι να το κανεις αν ειναι λιγο.. πιο γρηγορο.. για παιχνιδια το θελετε ή για multimedia και wireless?
Voodooman Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Εγω παντως μετα απο αυτο που ειδα..Cowon Q5W Site: δειτε εδω νομιζω οτι σε θεμα τιμης-αποδοσης-μεγεθους ειναι πολυ καλυτερο απο το eeePC και αυτο το Wind ενταξυ για το αποδοση μπορειτε να πειτε οτι θελετε αλλα τι να το κανεις αν ειναι λιγο.. πιο γρηγορο.. για παιχνιδια το θελετε ή για multimedia και wireless? To θέμα είναι ότι το cowon είναι media player που κάνει και δυό-τρία πραγματάκια επιπλέον, ενώ όλα τα υπόλοιπα laptops που μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα.
johnnieB Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 αυτο ή asus eeepc900?? κάποιος που να εχει δουλεψει σε MSI? όχι πως τα ASUS σε laptop τα εχω σε μεγαλη εκτιμηση αλλά τα MSI δεν τα έχω αγγίξει καθόλου...το eeepc με linux έχει 549$ αλλά όχι atomCPU αλλά με SSD δίσκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις