jimitris Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Αυτή τη στιγμή, έχω πολλά νεύρα. Έχω φάει μία ολόκληρη μέρα μπροστά στην όθόνη προσπαθώντας κάτι και δεν το καταφέρνω. Γι αυτό και απευθύνομαι εδώ, ξέροντας ότι υπάρχετε εσείς οι ψαγμένοι. Παρακαλώ βοηθείστε με. Το θέμα έχει ως εξής. Μιλάμε για ένα διόροφο σπίτι. Στον κάτω όροφο υπάρχει η γραμμή του οτέ με ένα d-link wireless router και ένα τοπικό δίκτυο. Στον πάνω όροφο έχω ένα studio με 3 pc αλλά θέλω ίντερνετ από τον κάτω όροφο ασύρματα και επίσης ένα τοπικό δίκτυο επάνω στο studio. Αυτά που διαθέτω είναι ένας wireless usb δεκτης και ένα philips wireless router (το οποίο θέλω να χρησιμοποιήσω σαν switch) Αυτό που έχω πετύχει μέχρι στιγμής είναι να πάρω ασύρματα ίντερνετ από τον κάτω όροφο, με την χρήση του ασύρματου usb δέκτη μου. Έτσι έχω ίντερνετ σε ένα pc στο studio. Θέλω όμως ίντερνετ και στα υπόλοιπα pc του πάνω ορόφου. Έτσι σύνδεσα ένα καλώδιο δικτύου από την κάρτα δικτύου του Η/Υ που πιάνει ασύρματο ίντερνετ στο philips router. Δήλωσα στις ρυθμίσεις του υπολογιστή ότι αυτός μοιράζει ίντερνετ και σε άλλους υπολογιστές. Από εκεί και πέρα... ήρθαν τα μεσάνυχτα. Αν και σε κάποια από τις πολλές δοκιμές έκανα τοπικό δίκτυο, δεν είδα ίντερνετ στα υπόλοιπα pc. Το κακό είναι ότι δεν έχω ιδέα αν αυτό που προσπαθώ να κάνω μπορεί να γίνει ή αν παιδεύομαι άδικα. Με την βοήθεια ενός φίλου, δοκίμασα να δώσω χειροκίνητα ip διευθύνσεις, subnet masks, dns servers κλπ αλλά μου φαίνεται πολύ μπερδεμένη διαδικασία για να μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δίναμε σωστούς αριθμούς. Σας παρακαλώ κάντε έναν κόπο και φωτείστε με γιατί χρειάζομαι άμεσα το ίντερνετ στα υπόλοιπα pc. Θα παρακολουθώ τα post για να σας απαντήσω άμεσα σε διευκρινιστικές ερωτήσεις. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο και τις γνώσεις σας.
blashyrkh+ Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 να υποθεσω οτι εχεις windows.λοιπον καταρχας πρεπει να βαλεις default ρυθμισεις στο router γιατι ποιος ξερει τι εχεις πειραξει.Μετα πρεπει να κανεις κοινοχρηστη τη συνδεση που ερχεται στο pc μεσω του wireless usb.θα πας στις ιδιοτητες της συνδεσεις και καπου θα το βρεις (δεν εχω windows τωρα μπροστα μου να σου πω ακριβως )αλλα απ`οτι θυμαμαι ειναι στο εικονιδιο της συνδεσης και εκει δεξι κλικ status >properties >advanced καπου στο παραθυρο που εχεις μπροστα σου θα το δεις .Αφου λοιπον κανεις κοινοχρηστη τη συνδεση σου τρεξε εναν οδηγο δημιουργιας δικτυου για να καταλαβει το συστημα περιπου τι θες να κανεις και να δωσει και το δικτυο στην ethernet.Κανεις ενα restart.μΕΤΑ ανοιγεις το web interface του ρουτερ σου αφου το συνδεσεις στην καρτα δικτυου και στις ρυθμισεις lan η tcp/ip δεν ξερω πως το εχει θα βαλεις ως ip του router μια διαφορετικου range απο το d-link το οποιο θα ειναι μαλλον 192.168.1.1 /βαλε 192.168.100.1 και ενεργοποιησε το dchp subnet το γνωστο 255.255.255.0 .Πηγαινε τωρα στις ιδιοτητες της συνδεσης ethernet αυτην τη φορα και αλλαξε την ethernet ip σε 192.168.100.2 .Τωρα πηγαινε ξανα στο μενου του ρουτερ και απενεργοποιησε το pppoe /pppoa και καντο να δουλευει σαν gateway η σαν router (αλλα με την πραγματικη σημασια).Τωρα σε ολα τα αλλα pc θα βαλεις ethernet ip 192.168.100.3-4 (στο ενα 3 στο αλλο 4) gateway και dns:192.168.100.1.Αυτα..
jimitris Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Φίλε blashyrkh+, σε ευχαριστώ. Δεν εφάρμοσα ακόμη τις οδηγίες σου. Μόλις το κάνω θα σε ενημερώσω.
jimitris Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Καλα δεν παιζει! Κάποιος μου κάνει πλάκα! Λόγω έλειψης χρόνου, τώρα μόλις πήγα να εφαρμόσω τα όσα μου είπες. Έτσι ξαναεβαλα το philips router στην πρίζα, σύνδεσα τα καλώδια και δίχως να κάνω τίποτα απολύτως, έχω ίντερνετ και τοπικό δίκτυο και στα 3 pc!!!! Οι ip είναι ώς εξής: στον υπολογιστή που λαμβάνει ασύρματα το ίντερνετ και το δίνει στο router 192.168.0.1 και στα άλλα δύο Pc είναι στο αυτόματο. Έτσι ακριβώς τα είχα φτιάξει για να συνδέσω το ένα μόνο pc πάνω στην κάρτα δικτύου του άλλου και να έχω δίκτυο και ίντερνετ μόνο σε 2 pc. Ούτε γενέθλεια να είχα δηλαδή!!!! Έκανα και επανεκίνηση και όλα δουλεύουν ρολόι. Το μόνο αξιοπερίεργο είναι ότι γράφω την ip του philips router και δεν ανοίγει το μενού του. Λέει δεν βρέθηκε η σελίδα. Τί μπορεί να συμβαίνει? Θέλω να μπω στο philips για να αλλάξω κωδικούς πρόσβασης και δεν μπορώ.
tsakonas Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 start-run-cmd-ipconfig και βλεπεις αν η ΙΡ που βαζεις ειναι ιδια με το default gateway
jimitris Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 start-run-cmd-ipconfig και βλεπεις αν η ΙΡ που βαζεις ειναι ιδια με το default gateway Η ip του πρώτου ρούτερ είναι ίδια με το default gateway. Εγώ δεν έχω πρόσβαση στο δεύτερο ρούτερ. Διάβασε λίγο πιο πάνω για να καταλάβεις τι παίζει. Μπέρδεμα...
tsakonas Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Στο philips εχεις το DHCP on? αν ναι , βγαλτο...επισης...δες την ΙΡ του απο τα pc που ειναι πανω στο philips.
jimitris Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Στο philips εχεις το DHCP on? αν ναι , βγαλτο...επισης...δες την ΙΡ του απο τα pc που ειναι πανω στο philips. Mα από τα pc που είναι συνδεμένα πάνω του προσπαθώ να μπω αλλά δεν μπαίνει. Άρα δεν μπορω να ελέγξω και το DHCP. Αν και απόσο θυμάμαι είναι off.
tsakonas Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Οποτε το philips ισως αλλαξε ΙΡ. Πρεπει να κανεις reset το philips απο το κουμπακι πισω, να ξαναμπεις με καλωδιο απο ενα PC και να δεις αν υποστηριζει client mode στο wireless οποτε θα παιρνει αυτο ιντερνετ απτο Dlink και θα το μοιραζει και ασυρματα και με ethernet στον πανω οροφο...
jimitris Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Οποτε το philips ισως αλλαξε ΙΡ. Πρεπει να κανεις reset το philips απο το κουμπακι πισω, να ξαναμπεις με καλωδιο απο ενα PC και να δεις αν υποστηριζει client mode στο wireless οποτε θα παιρνει αυτο ιντερνετ απτο Dlink και θα το μοιραζει και ασυρματα και με ethernet στον πανω οροφο... πολύ σωστή η σκέψη σου για το client mode. το εκανα reset αλλά τίποτα. Η ip δεν είχε αλλάξει, ο μόνος τρόπος για να συνδεθώ στο μενού του ήταν να το συνδέσω μόνο του σε ένα pc δίχως άλλο δίκτυο ή internet. Τελικά δεν βρήκα πουθενα να υποστηρίζει client mode. Απενεργοποίησα ξανα, DHCP (που δεν έχω ιδέα και τι ακριβώς κάνει), απενεργοποίησα wireless για να μην τρώω ακτινοβολία αφού δεν μου χρειάζεται, έδωσα και νεα ip για το router 192.168.10.1. Σύνδεσα τα καλώδια, το έκανα επαννεκίννηση και έχω πάλι ιντερνετ και δίκτυο τοπικό, αλλά πάλι δεν μπορώ να μπω στο μενού του. Τέλος πάντων. Υποψιάζομαι μήπως νατιλαμβάνεται ότι το χρησιμοποιώ σαν switch και με την επανεκιννηση απενεργοποιεί τις λειτουργίες router. Σημασία έχει ότι δίχως να γνωρίζω το πως, έχω 2 ρουτερ συνδεμένα ασύρματα με ενδιαμεσο pc και τοπικό δίκτυο και ίντερνετ σε όλα τα pc. Αυτό που ήθελα από την αρχή δηλαδή. Μια χαρά! Τώρα σε περίπτωση που θελήσω να μπω στο μενού του philips... το συνδέω ανεξάρτητα και έληξε η δουλεια! Τέλος καλό, όλα καλά. Πάντως αν έχετε καμιά ιδέα.. ρίχτε την στο τραπέζι. Αυτό το DHCP τί κανει τελικα??
tsakonas Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Αφου παιζει...δε βαριεσαι... Το DHCP δινει τις ΙΡ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.