Προς το περιεχόμενο

Καταγγελία - Eurobank Web Banking

manast

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναφέρω το συγκεκριμένο γεγονός προκειμένου να ενημερώσω και άλλους πελάτες της Eurobank και χρήστες της web banking υπηρεσίας της, για τα ψιλά γράμματα που μπορεί να κοστίσουν ακριβά.

Συγκεκριμένα, σημερα το μεσημερι θελησα να μεταφερω στον λογαριασμό του αδερφού μου ο οποίος είναι φοιτητής σε άλλη πόλη ένα ποσό επειδη υπήρχε άμεση ανάγκη. Λόγω λοιπόν και δικών μου υποχρεώσεων σκέφτηκα να κάνω την συναλλαγή "εύκολα και γρήγορα" μέσω web banking. Εχω χρησιμοποιήσει και άλλες φορες την υπηρεσία αλλα μόνο για πληρωμές κοινωφελών εταιριών. Αφου λοιπόν επιλέγω το προς μεταφορά πόσο, συμπληρώνω τα στοιχεία και επιλέγω να χρεωθώ εγώ για τα έξοδα της μεταφοράς του ποσού.

Στην τελική οθόνη μαλιστα πριν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, και η οποία ηταν ίδια με αυτην που επισυνάπτω, με την διαφορα της ωρας γιατι προφανως μετα ανακαλυψα τι είχε γίνει, γραφει ως ποσο τα 50 ευρω που ηθελα να μεταφερω οποτε και δινω το ΟΚ.

untitled-1.jpg

Οπως διαπιστωσα ομως αργοτερα εκτος των 50 ευρω, ειχαν αφαιρεθει απο τον λογαριασμο μου επιπλεον 11,50 ευρω ως εξοδα (!) επειδη η συναλλαγη δεν θεωρειται αυτοματοποιημενη. Και αυτο συνεβη πολυ απλά γιατι εγω εβαλα τον αριθμο λογαριασμου ετσι οπως τον ηξερα χρονια και τον χρησιμοποιουσα παντα οταν εκανα την ιδια δουλεια απο το καταστημα της τραπεζας τοσες και τοσες φορες, και δεν ειχα φροντισει να μαθω ποια ηταν η IBAN μορφη του. Αυτο βεβαιως το διαπιστωσα εφοσον ξαναπηγα στην σελιδα της πληρωμης, κατεβηκα κατω κατω και διαβασα οτι αναφερεται με μικρα γραμματα... Ως εκ τουτου θελω να σχολιασω τα εξης:

Αφενος θεωρω γελοία την οποιαδήποτε απαίτηση για εξοδα ακομα και 0,50 του ευρώ για μια μεταφορά. Σε τραπεζα βρισκομαι και αυτη ειναι η δουλεια τους. Δεν ζηταω απο καποιον φιλο μου να με εξυπηρετησει πηγαινοντας να πληρωσει κατι για μενα για να του δωσω και φιλοδώρημα. Εξοδα γιατι? Για το 1 λεπτό που θα πάρει στον υπάλληλο να κάνει τη μεταφορά του "ηλεκτρονικού" υπολοίπου? Ουτε καν χρηματα δεν θα πιασει στα χερια του.

Περαν αυτων ομως, η ευθυνη της τραπεζας και η κατ'έμενα προσπαθεια της για εξαπατηση εγκειται στην τελικη οθονη επιβεβαιωσης όπου παντα αναφερεται ή τουλαχιστον ετσι θεωρω οτι θα επρεπε να ειναι εφοσον μου ζητα την οριστικη επιβεβαιωση, το συνολο της χρεωσης. Εκει δεν ειδα να αναγραφεται τιποτα και βεβαιως εδωσα την εγκριση μου.

Εν τελει, αρχιζω να σκεφτομαι μηπως η όλη προωθηση των online υπηρεσιων αποσκοπει ακριβως σε αυτο που συνεβη και σε μενα, δηλαδη στην προσπαθεια μικρο-εξαπατησης μεσω τετοιων τεχνασματων των πελατων, γιατι βεβαια κατι τετοιο δεν θα συνεβαινε ποτε εαν εκανα μια παραδοσιακη μεταφορα. Δεν ειμαι τεχνοφοβικος, το άκρως αντιθετο μαλλον, και δεν κατηγορω το συνολο των τραπεζων για της υπηρεσιες τους. Εχω χρησιμοποιησει και πολυ ευχρηστα και ξεκαθαρα web banking τραπεζων οπως η Εθνικη. Απλά το ποσο επαγγελματιες ειναι καποιοι φαίνεται απο το γεγονος πως θεωρούν ότι η μη ακριβής ενημερωση του πελατη και το κερδος που προκυπτει σε τετοιες περιπτωσεις είναι κατι καλοδεχουμενο, και μαλλον κατι με το οποιο δεν θα κατσει να ασχοληθει και πολυ. Προσωπικα παντως την επομενη εβδομαδα θα μεταφερω τον λογαριασμο μου, για να τους απαλλάξω απο την ευθυνη διαχειρισης του, αφου μπορει οπως φαινεται να τους οδηγησει σε τεράστια και ανυπολογιστα εξοδα απο το πουθενα...

Δημοσ.

Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα είναι τρισάθλιο και θα έπρεπε κανονικά να τους κλείσουν μέσα όλους. Νομίζω ότι έχουν γίνει άπειρες μυνήσεις και επιπλήξεις από την Ευρωπαική ένωση αλλά οι δικοί μας ως γνήσιοι Έλληνες δεν συμορφώνονται.

Στην Γερμανία ΠΡΟΦΑΝΩΣ οποιαδήποτε μεταφορά, πληρωμή κλπ εντός της γερμανίας είναι τελείως δωρεάν άμα την κάνεις online και μόνο άμα πας στον υπάλληλο στην τράπεζα σε χρεώνουν 0.50 ευρώ... Προφανώς κανείς δεν πάει γιατί δεν ύπάρχει λόγος...

Επίσης προσπαθήστε να κάνετε κατάθεση από ελληνική τράπεζα στο εξωτερικό! Εκεί να δείτε χαράτσι. Μιλάμε για ένα πάγιο ποσό που πριν από μερικούς μήνες έφτανε τα 20 ευρώ περίπου και μετά επίσης ποσοστό επί του ποσού των χρημάτων που καταθέτονται... Στη Γερμανία πια πολλές τράπεζες από το 2006 δεν σου παίρνουν και καθόλου χρήματα για καταθέσεις σε όλη την Ευρώπη των 25! Και αυτές που παίρνουν παίρνουν λίγα!

Δημοσ.
Στην Γερμανία ΠΡΟΦΑΝΩΣ...

στην Γερμανια το να εχεις λογαριασμο κοστιζει περιππου 100? το χρονο...

να τα λεμε ολα.

Δημοσ.

Είναι φοιτητής, δεν το ξέρει. Και επίσης στην Deutsche Bank χρεώνουν τη μεταφορά σε εκτός Γερμανίας τράπεζα (διαφορετικό ποσό για EU και διαφορετικό για την υπόλοιπη υφήλιο)

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να υπερασπίσω καμία τράπεζα ,

Το σημείο που λέει ότι τα τραπεζικά έξοδα σε βαρύνουν εκ ολοκλήρου το πρόσεξες πριν κάνεις την συναλλαγή?

Το στα πέρνουν απο παντού είναι δεδομένο απλά θέλει λίγη προσοχή,έτσι την πάτησα κάποτε και γώ με το αντίστοιχο της Μιλένιουμ αυτή διαγράφηκε απο τις συναλλαγές μου και γώ έκλαψα 30 ? για μεταφορά 200 στην ALPHA.

Προσοχή και να ξέρεις αν ακύρωσεις στην συγκεκριμένη EFG συναλλαγή τρώς 15? στο κεφάλι!!!!

Δημοσ.

Παιδια ενταξει δεν συζηταω για πληρωμες εξωτερικου και τετοιες πολυτελειες, λεω το απλό και λογικό: Πριν δωσεις το ΟΚ στην τελικη οθονη επιβεβαιωσης οφειλεις να ενημερωνεις τον πελατη ξεκαθαρα, για το συνολο της χρεωσης τους, αυτο και τιποτε περισσοτερο.

Αλλα όχι, καλυτερα να το κρυβουμε και να δικαιολογουμαστε μετα ισχυριζομενοι οτι το γραφουμε στην ταδε σελιδα, αν κανατε λιγο πιο κατω στο πρωτο σταδιο και αλλα τετοια αστεια λες και απευθυνονται σε παιδακια. Εγω ξερω να κοιταζω οτι αναφερεται μπροστα μου, Συνολο τοσο, Προχωραω 'η οχι, οπως πχ. σε ολα τα online καταστηματα και γενικοτερα σε ολες τις πληρωμες οπουδηποτε. Οχι να μου δειξουν άλλο συνολο και να χρεωθω βαση άλλου ποσου στη συνεχεια εκμεταλλευομενοι το οτι δεν μπορω να το ακυρωσω/να ζητησω τα χρηματα μου πισω, οπως θα μπορουσα να κανω αν ημουν μπροστα τους.

ΥΓ. > klog εννοειται οτι το ειχα προσεξει και επιτηδες το ειχα επιλεξει ωστε να φτασουν 50 ακριβως, να μην τα πληρωσει ο αποδεκτης της μεταφορας δηλαδη. Ηξερα εκ των προτερων οτι οι συναλλαγες εχουν ενα εξοδο της ταξης του 1.20 με 1.50 (απαραδεκτο και αυτο για τετοιες απλες συναλλαγες). ΤΟ θεμα ειναι οτι εχουν σκεφτει εναν πολυ καλο τροπο να βγαζουν απο το πουθενα ακομα 10 ευρω και κυριως: χωρις! να σε προειδοποιουν σαφως την ωρα της πληρωμης.

Δημοσ.

To e-banking της εθνικης παντως ειναι απολυτα ξεκαθαρο. Χρονια τωρα το χρησιμοποιω για την παραμικρη συναλλαγη μου. Πληρωνω λογαριασμους, πιστωτικες ΆΛΛΩΝ τραπεζων, στελνω εμβασματα και η χρωση γενικα ειναι 0,5? (ισως καποια συναλλαγη να θελει και 1,5 αλλα εχω καιρο να το δω αυτο το νουμερο).

Επισης πριν πατησεις submit ΠΑΝΤΑ εμφανίζεται το συνολο που πρέπει να πληρώσεις. Αν δεν θες, δεν το στελνεις.

Επισης σου ξεκαθαριζει ποτε θελει ΙΒΑΝ και ποτε οχι. Συνηθως παντως με ΙΒΑΝ δουλευει και νομιζω οτι σε ολες τις τραπεζες υπαρχει εργαλειο με το οποιο υπολογιζεις το ΙΒΑΝ απο τον απλο λογαριασμο.

Δημοσ.

Νόμιζα πως αυτό ήταν γνωστό. Και σε υποκατάστημα να πας, αν δεν γνωρίζεις το ΙΒΑΝ η χρέωση είναι κάπου εκεί στο 12ευρο.

Δημοσ.

Ναι αλλά εχει δίκαιο ο άνθρωπος φαντάζομαι δεν διαμαρτύρεται για το ποσό της χρέωσης αλλά για το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί πριν πατήσει ΟΚ. Το ότι λέει απλώς ότι η χρέωση είναι στον ίδιο δε σημαίνει κάτι.

Για το πόσο χρεώνουν οι τράπεζες είναι άλλο πράγμα, αν δείτε από τα 50 λεπτά που παίρνουν πόσα λεφτά μαζεύονται καθημερινά δεν θα πιστεύετε τα μάτια σας. Μιλάμε για πολλά εκατομύρια ευρώ ημερησίως.

Πάντως φίλε μου από τη στιγμή που πάτησες οκ και συναίνεσες δεν θα βγάλεις άκρη. Απλά για εμένα άλλαξε τράπεζα ή μην χρησιμοποιείς το ebanking. Είναι απαράδεκτο να πρέπει να συναινέσεις χωρίς να ξέρεις το ποσό της χρέωσης

Δημοσ.
Νόμιζα πως αυτό ήταν γνωστό. Και σε υποκατάστημα να πας, αν δεν γνωρίζεις το ΙΒΑΝ η χρέωση είναι κάπου εκεί στο 12ευρο.

Το τι ειναι γνωστο ειναι παντα υποκειμενικο και ειδικα οταν προκειται για λεφτα. Πρεπει να υπαρχουν ξεκαθαρες οδηγιες....Εδω πανελληνιες πας να δωσεις και σου δινουν οδηγια οτι εκει που λεει ονομα και επιθετο βαζεις το ονομα και το επιθετο σου....

Προσωπικα παντως αυτο με τα 12? πρωτη φορα το ακουω και γενικα οπως ειπα εχω επαφες με τραπεζες.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι ακομα και σε e-shops του κολου να ψωνισεις, πριν σου παρουν τα λεφτα σου βγαζουν το συνολο (τιμη + μεταφορικα)....πως ειναι δυνατον κοτζαμ eurobank να ειναι χειροτερη και απο παρανομο παγκο της Λαικης ειναι αξιοθαυμαστο.

Δημοσ.

Εμένα μου φαίνεται κουλό να χρεώνουν τόσα, υποτίθεται όπως λένε ότι χωρίς ΙΒΑΝ μπορεί να χρειαστούν μεσάζοντες οργανισμοί για να γίνει η μεταφορά, από ελληνική σε ελληνική τράπεζα ; Τι τερατώδη μηχανισμό ενεργοποιούν για να ολοκληρώσουν μια μεταφορά εσωτερικού ;;; Στην Πειραιώς πάντως αν δεν αναφέρει την πλήρη χρέωση για κάθε έμβασμα, αναφέρει πάντα την χρέωση την δικιά τους και προειδοποιεί ότι εσύ ή ο παραλήπτης ανάλογα με τον τρόπο μεταφοράς θα χρεωθείτε και τα έξοδα της τελικής τράπεζας και των ενδιάμεσων.

Δημοσ.

Από παντού θέλουν να τα παίρνουν. Εδώ μέχρι πρόσφατα το σύστημα ΔΙΑΣ στα ΑΤΜ χρέωνε 3 ευρώ για ανάληψη/ερώτηση υπολοίπου από άλλη τράπεζα. Κερδίζουν πολλά λεφτά από το τίποτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...