Προς το περιεχόμενο

Credit vs Debit vs Pepaid για online shopping?

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα για credit ολοι ξερουμε και απο τις προαναφερθεν δεν συνισταται για online αγορες,απο debit και prepaid τι διαφορες εχουν και ποια αξιζει περισσοτερο?

Prepaid εχουν νταβατζιλικι στο φορτωμα απο οσο ξερω αλλα δεν χρειαζεται να διατηρεις καποιο υπολοιπο και την φορτωνεις κατα βουληση.Το γεγονος ομως πως σου παιρνουν χρηματικο ποσο (εστω και μικτρο) με προβληματιζει.

Στις χρεωστικες τι συμβαινει?Εχω ηδη μια visa electron της alpha,και επισης μια της κυπρου απο εναν λογαριασμο μισθοδωσιας που ανοιξα πριν μερικους μηνες.Εκει υπαρχουν οροι που να σου κρατανε χρηματα?

Δημοσ.

Εγώ έχω prepaid της Πηραιώς και έχω την αίσθηση πως δεν έχει καμία κράτηση όταν την φορτώνεις με e-banking από λογαριασμό της Πηραιώς.

Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι είχα πρόβλημα σε κάποιες συναλλαγές καθώς έλεγε ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τέτοιου είδους κάρτα.

Παράδειγμα είναι η EasyJet που δεν μπορούσα να κλείσω με την prepaid ενώ με την Aegean έκλεισα μία χαρά.

Δημοσ.

alex

Τι εννοεις δεν μπορουσες να κλεισεις?

Μπορεις να μαθεις αν οντως με το e-banking δεν χρεωνεται,και αν η συναλλαγη ειναι αμεση?Δηλαδη το κατα ποσο τα χρηματα φορτωνονται αμεσα χωρις να περασει μεγαλο χρονικο διαστημα?

Δημοσ.

Συγνώμη, "δεν μπορούσα να κλείσω" εννοώ εισιτήριο.

Θα το κοιτάξω πάντως για την χρέωση και θα σου πω λογικά μέχρι αύριο.

Δημοσ.
παρολο που εχω μια prepaid το καλυτερο πιστευω ειναι μια debit με ενα μικρο ποσο στο λογαριασμο

Ετσι ακριβώς πιστευω κ εγω

Δημοσ.

Με τις debit τι ποσοστα κρατα η τραπεζα?Σου κραταει τιποτα οταν τις φορτωνεις,ή οταν δεχεσαι χρηματα απο καποιον ή οταν κανεις αναλήψεις?

Δημοσ.

Για credit/prepaid δε γνωρίζω. Με μια visa electron (Κύπρου) πάντως που χρησιμοποιώ εδώ και κανά χρόνο δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα για κράτηση εισητηρίων (EasyJet), online αγορές (amazon.com/uk, play.com) και paypal. Η EasyJet νομίζω είχε και μια μικρή έκπτωση επειδή χρησιμοποίησα visa electron. Δεν έχω δει κάποια χρέωση στον λογαριασμό μου και μερικές μέρες από κάθε συναλλαγή μου ρχεται χαρτί από την τράπεζα με τις λεπτομέρειες της διακίνησης.

Δημοσ.
Με τις debit τι ποσοστα κρατα η τραπεζα?Σου κραταει τιποτα οταν τις φορτωνεις,ή οταν δεχεσαι χρηματα απο καποιον ή οταν κανεις αναλήψεις?

η debit ειναι απλα η καρτα που εχεις για το ATM αλλα ταυτοχρονα ειναι και χρεωστικη, δλδ μπορεις να κανεις αγορες απο καταστηματα ή να τη χρησιμοποιησεις on-line, δε φορτωνεις κατι ειναι η καρτα του λογαριασμου σου

Δημοσ.

A huh,δηλαδη η prepaid δεν συνδεεται με καποιον λογαριασμο,απλως φορτωνεις χρηματα τα οποια συνδεονται με την καρτα,ενω η χρεωστικες στην ουσια τραβανε μεσω της καρτας χρηματα απο τον λογαριασμο?

Οι λογαριασμοι αυτοι τι προυποθεσεις εχουν?Τοκοι-επιτοκια-χρεωσεις?Δηλαδη πως σε δεσμευτουν και τι ωφελοι εχει η τραπεζα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...