Προς το περιεχόμενο

best os για το ibook g4 μου

laantonios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ως νέος και εγώ στα mac...εκφράζω προσωπική απορία...

έχω ένα ibook 12" με τα εξής χαρακτηριστικά

# 12.1" TFT XGA

# 1.2Ghz G4 processor w/ 512k level 2 cache ppc

# 1256MB PC2100 ram

# 40 GB ATA/100 5400RPM hard drive

# Slot-loading combo drive (DVD/CD-RW)

# 1 FireWire 400 port

# 2 USB 2.0 ports

# VGA Out, S-Video and composite video cable optional

# 56K V.92 modem

# 10/100BASE-T Ethernet

# Airport Extreme 802.11g wireless, bluetooth

φοράει το εργοστασιακό Mac OS X 10.3 Panther

βάση των παραπάνω χαρακτηριστικών να επιλέξω tiger ή τα leopard?

ευχαριστώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το παιδι σου ειπε να μην βαλεις Leopard. Και εχει δικιο. Το Leopard ζητα 866Mhz CPU minimum για να τρεχει καλα και το iBook σου ισα ισα που καλυπτει τις απαιτησεις. Θα ελεγα να βαλεις Tiger, απο τις καλυτερες αν οχι η καλυτερη μεχρι τωρα εκδοση του OS X καθως εφερε πολλα νεα πραγματα και βελτιωσεις στην πλατφορμα. To Leopard ειναι απλα ενα εξελικτικο βημα και οχι καποια ιδιαιτερα ουσιαστικη αναβαθμιση, ποσο μαλλον για το laptop σου που θα εχεις προβληματα αποδοσης.

Leopard General requirements

Mac computer with an Intel, PowerPC G5, or PowerPC G4 (867MHz or faster) processor

512MB of memory

DVD drive for installation

9GB of available disk space

Some features require a compatible Internet service provider; fees may apply.

Some features require Apple's .Mac service; fees apply.

Tiger... όπως είσαι! Έχει κλείσει τον κύκλο του κ ειναι Optimized..

Άσε που όποιο πρόγραμμα βγαίνει έχει συμβατότητα με το Tiger (10.4.11 ειναι το τελευταιο) ούτως ή αλλως, οποτε προβληματα συμβατότητας δεν θα εχεις..

και μια διαφορετική άποψη από κάτοχο ibook.(εμενα είναι το 1.33)

Και εγώ πίστευα ότι τα leopard θα ήταν βαριά αλλα τελικά ανέπνευσε με τα leo.. τα βρήκα αρκετά πιο γρήγορα από τα tiger!

*βγάζοντας και κάτι 3d dock κτλ θα είσαι μια χαρά

έβαλα τα leopard και μέχρι στιγμής είμαι ενθουσιασμένος. Αυτή τη στιγμή κάνω update, τρέχω 2 safari με 4 tabs, εγκαθιστώ το adiumx και απλά πάει σφαίρα!!

θα το συγκρίνω κάποια στιγμή και σε επιδόσεις και σε εκκίνηση με το vaio fz21z μου που ενώ είναι c2d 2,2 ghz με 4 gb ram κτλ κτλ (με vista) αργεί πάρα πολύ...

έβαλα τα leopard και μέχρι στιγμής είμαι ενθουσιασμένος. Αυτή τη στιγμή κάνω update, τρέχω 2 safari με 4 tabs, εγκαθιστώ το adiumx και απλά πάει σφαίρα!!

θα το συγκρίνω κάποια στιγμή και σε επιδόσεις και σε εκκίνηση με το vaio fz21z μου που ενώ είναι c2d 2,2 ghz με 4 gb ram κτλ κτλ (με vista) αργεί πάρα πολύ...

H συγκριση δεν εχει νοημα! To sony μπορει να ειναι σχεδον 4 φορες πιο γρηγορο...

Πχ βαλτου να κανει μια κωδικοποιηση video(θα την κανει σε λιγοτερο απο τον μισο χρονο που θα την κανει το ibook), βαλτο να παιξει ενα παιχνιδι, να παιξει ενα hd video(το ibook καλα καλα δεν παιζει 720p, το sony παιζει ανετα και 1080p).

Το sony ειναι μακραν πιο γρηγορο.

Εκει που ειναι αργο το sony ειναι ο σκληρος του, που μαλλον ειναι στις 4200 στροφες. Αυτο σε συνδυασμο με την σαβουρα software που δινει η sony , το κανει πολυ αργο στην εκκινηση.

(Πχ δες εδω ενα λαπτοπ των 599 ευρω σωστα στημενο και χωρις αχρηστα προγραμματα ποσο πιο γρηγορα μπουταρει:

http://www.youtube.com/watch?v=H_NgZGR0iMM )

Αλλα και αυτο διορθωνεται εν μερει, με απεγκατασταση(αν και η καλυτερη λυση ειναι εγκατασταση windows vista 64bit, εδω ενας ωραιος οδηγος) των αθλιων προγραμματων sony (ή φυσικα και με εναν σκληρο στις 7200 στροφες)

Y.Γ.: το sony αν και εχει 4GB Ram, τα vista μαλλον βλεπουν ~3GB, γιατι η sony δεν αξιωθηκε να του βαλει 64bit vista(που μπορουν να δουν ολη τη ram ), αλλα του εβαλε 32bit vista..

Αυτο το γεγονος και το γεγονος οτι εχει 4200 σκληρο σε ενα τοσο ακριβο μηχανημα,δινει μονο 1 χρονο εγγυηση και σου δινει μαζι και τοσο bloatware, δειχνει οτι η sony δεν σεβεται τον καταναλωτη ιδιαιτερα...

Δεν ειναι και η πιο σοβαρη εταιρια κατασκευης λαπτοπ.

μιλούσα για τον χρόνο εκκίνησης...

του φοράω 4gb που μετά το sp1 των vista τα βλέπει κανονικά...και έναν 160gb 5400rpm οπότε πάει σφαίρα...αλλά σε εκκίνηση καθυστερεί...θα τα δώσω σε video...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...