therock Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Γιατι ολες οι οθονες (ή τουλαχιστον οι συντριπτικη πλειοψηφια τους) των PC εχουν σαν wide αναλυση την 16/10 και οχι 16/9? Κοιταξα ολες της οθονες απο 17" εως και 30" στο eshop και κυριολεκτικα ολες οι wide ηταν 16/10 (εκτος απο μια απο τις 17αρες tft και την μια 17αρα crt που εχουν). Σε τι εξυπηρετουν οι 16/10 αναλυσεις?Παντως το μονο σιγουρο ειναι πως ΟΧΙ στην αναπαραγωγη των media που κατακυριο λογο ειναι και αυτα 16/9.Γιατι να υπαρχει χωρος στην οθονη που να μενει ανεκμεταλευτος και να εμφανιζονται τα μαυρα borders στο κατω μερος? Αυτα προς το παρον...
pappous_soulis Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Ψάχνεσε για αγορά ή γενικά ρωτάς? Πιστεύω ότι επικρατεί γιατί δίνει μεγαλύτερο workspace γι'αυτούς που ασχολούνται με γραφιστική,3d,κτλ.Δεν ξέρω αν αυτό που λέω είναι ο λόγος όμως. Αν θεωρείς τόσο σημαντικό αυτό το "χαμένο"/ανεκμετάλευτο χώρο στο πάνω/κάτω μπορείς να πας σε HDTV. (αν και είναι τσιμπημένες)
therock Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Γενικα ρωταω,μιας και εχω ηδη tft monitor 22" απλως μολις συνειδητοποιησα πως σχεδον ολα τα pc monitor ειναι 16/10 και μου εκανε εντυπωση. Παντως ναι οσον αφορα την αναπαργωγη αρχειων εικονα αργα η γραγορα θα παω σε hdtv monitor. /για τι αναγκες υπολογιστη σκεφτομαι και την λυση των multiple monitors.
haHa Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Γιατι το 16/10 ειναι αρκετα κοντα στο 16/9(ωστε να μην εχουμε μεγαλες μαυρες μπαρες σε ταινιες κλπ) και γιατι σε αντιθεση με την αναπαραγωγη video,στην desktop χρηση των υπολογιστων χρειαζομαστε και αρκετα χωρο στον καθετο αξονα. Με 16/9 οθονες θα ηταν αρκετα στριμωγμενα,ολο scrolling θα καναμε.
therock Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Με λιγα λογια η χρηση τομη μεταξυ desktop χρησης και media playback,αν και δεν νομιζω πως λιγα εκατοστα παραπανω κανουν την διαφορα στο scrolling ειδικα αν εχεις μεγαλες οθονες. Anyway ευχαριστω για τη συμμετοχη σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.