Dreamcatcher Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Καποιο μαγαζι Ελλαδα που να εχει το Satellite A300-15Α B η C υπαρχει? Γιατι παντου μονο το 15D βλεπω που ειναι πανακριβο
fsbmaniac Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 πειτε μου σας παρακαλω αν εβαλαν καλα πλαστικα επιτελους και οχι αυτα τα ελεινα goobly που ειχε η προτελευταια σειρα.και επισης αν ειναι ποιο ψυχρα και αθορυβα.
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Εγώ πήρα τον a300-15d από πλαίσιο με φοιτητική επιδότηση (οι ελεεινοί με χρεώσαν επιπλέον 50 ευρώ για ms office, ενώ μπορούσαν να βάλουν open office, τέλοσπάντων). Δεν ξέρω την ποιότητα της προτελευταίας σειράς, πάντως ο φορητός μου φαίνεται αρκετά στοιβαρός και ποιοτικός. Μελανό σημείο η αίσθηση των πλήκτρων του touchpad, ιδιαίτερα σε σχέση με τον προηγούμενο τοσίμπα που έχω (σειράς Μ40). Ευτυχώς δεν τα χρησιμοποιώ συχνά. Γενικά ο φορητός πετάει, αλλά αυτό έχει και σαν συνέπεια να μην είναι και από τους πιο αθόρυβους με τους οποίους έχω έρθει σε επαφή. Ότι θέλετε να ρωτήσετε για το μοντέλο εδώ είμαι να βοηθήσω.
i_a_s Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Evangelos Anagnostou, γνωρίζεις αν μπορούν να μπουν τα XP στο μηχάνημα? Επίσης μπορείς να σχολιάσεις λίγο την οθόνη? Θα σε ρώταγα κιόλας για θέματα θερμοκρασίας και θορύβου αλλά μιας και ο υπολογιστής ειναι καινούργιος δε νομίζω να έχεις εντοπίσει ακόμα κάποιο πρόβλημα.. ευχαριστώ
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Φίλε, i_a_s τα επίπεδα θορύβου και θερμοκρασιών μπορώ όπως είπα και προηγουμένως να τα συγκρίνω μόνο με τον προηγούμενο φορητό μου, αφού δεν έχω κάνει μακροχρόνια χρήση άλλου φορητού. Με βάση αυτό μπορώ να πω ότι ο A300-15D είναι λίγο πιο θορυβώδης από τον παλιό. Από θερμοκρασίες είναι ίδιοι. Αυτό που με ανησύχησε λίγο αρχικά είναι ότι ήταν λίγο πιο θορυβώδης σε χαλαρές καταστάσεις (σερφάρισμα κτλ.) και φαντάστηκα ότι αν έπαιζα κανά δύωρο half life θα άρχιζε να βουίζει. Κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε. Η θερμοκρασίες και ο θόρυβος δεν ανέβηκαν καθόλουν παρά το πολύωρο gaming. Για να δώσω μια κλίμακα μεγέθους μπορώ να πω ότι την ημέρα που η τηλεόραση παίζει δυνατά υπάρχουν άνθρωποι τριγύρω κτλ. δεν ακούγεται τίποτα. Αργά όμως όπως τώρα με χαμηλά την τηλεόραση ο φορητός ακούγεται αρκετα (το αρκετά βέβαια είναι σχετικό για τον καθένα). Το θετικό όμως είναι πως όσο και να επιβαρύνω τον φορητό δεν πρόκειται να ακουστεί περισσότερο. Τα επίπεδα θορύβου γενικά πάντως τα θεωρώ φυσιολογικά αν λάβουμε υπόψη ότι η cpu τρέχει στα 2.5Ghz και υπάρχουν 2 σκληροί. Όσο για την οθόνη για μένα ήταν θετική έκπληξη. Σε σχέση με τον προηγούμενο είναι πολύ πιο φωτεινή και τα γράμματα είναι πιο ευανάγνωστα (αυτό μάλλον πρέπει να έχει περισσότερη σχέση με τα vista παρά με την ποιότητα της οθόνης, τέσπα). Έχω χαμηλώσει την φωτεινότητα στα 7/8 για να μην με ενοχλεί στο διάβασμα. Με τον προηγούμενο φορητό είχα τον ακριβώς αντίθετο πρόβλημα. Υποψιάζομαι ότι η μεγαλύτερη φωτεινότητα θα κάνει την οθόνη πιο ευανάγνωστη σε εξωτερικό χώρο, αν και δεν το έχω δοκιμάσει. Πάντως από επιδόσεις είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τα vista τρέχουν ανετότατα με καμία υποψία καθυστέρησης. To half life 2 episode 2 που έχω παίξει με όλες τις ρυθμίσεις στο high, χωρίς antialiasing, σε ανάλυση 1280χ800 τρέχει στα 50-60 fps. Αυτά. Ξέχασα να αναφερθώ στη ερώτησή σου για τα xp. Δεν έχω ιδέα πως να περάσω τα xp! Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να θες να περάσεις τα xp. Ότι πρόγραμμα έχω εγκαταστήσει μέχρι τώρα που το είχα στον παλιό φορητό με τα xp έτρεξε κανονικα. Μόνο πρόβλημα οι οδηγοί ενός παλιού εκτυπωτή canon (i560) που λύθηκε αμέσως με το κατέβασμα των οδηγών από internet. Μπορεί να έπαθα αρχικά ένα πολιτισμικό σοκ, αφού πράγματα που στα xp τα έβρισκα με κλειστά μάτια, στα vista έπρεπε να ψάχνω κανά πεντάλεπτο, αλλά το λειτουργικό είναι πιο ευχρηστο νομίζω. Ιδιαίτερα ο άμεσος τρόπος εύρεσης αρχείων είναι όλα τα λεφτά! Έχουν και το σύστημα εξομάλυνσης των γραμματοσειρών, όπως είχα δει πρώτη φορά στo office 2007 στα windows xp και είχα ενθουσιαστεί!
i_a_s Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Evangelos Anagnostou, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Βασικά το δικό μου Toshiba, τωρα, μετα απο 4 χρόνια κάνει φοβερό θόρυβο οπότε δε νομίζω να κανει το Α300 παραπάνω.. . Ομως, και το δικό μου στην αρχή ηταν αρκετά ήσυχο και μετα απο μια περίοδο εντατικότατης χρήσης άρχισε πια να κάνουν τα φανάκια πολύ θόρυβο σε σημείο ντροπης και να μη μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε βιβλιοθήκη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.