sukalas Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Χαίρετε.. Εχω την Ashrock 4coreDual_Sata2. Και δοκίμασα να κάνω bios update στο πιο πρόσφατο μπας και λυθούν κάποια προβλήματα ασυμβατότητας με τους drivers της vga.Υπάρχουν δύο επιλογές στο site της ashrock.O ένας μέσω bios και o άλλος μέσω λειτουργικου.Αρχικά δοκίμασα την 1η μέθοδο και έκανα boot from cd.To πρόβλημα είναι το εξής.. Με το που πατάω F11 και επιλέγω το cdrom για να μπουτάρει..φορτώνει το cd-rom αλλα κάνει σα να μην υπάρχει τίποτα στο cd και συνεχίζει κανονικά το bootάρισμα απο το δίσκο.Οπότε δοκιμάζω τη δεύτερη μέθοδο μέσω των windows.Κάνω τη διαδικασία τέλος πάντων και κάνω restart.To αποτέλεσμα είναι να μη κάνει τη διαδικασία που έπρεπε..δηλαδη να περιμένει να του δώσω όνομα bios (πχ: a:/flashbios 4cds_2s)αλλα μου βγάζει GRUB loading stage 1.5 , GRUB loading.... και Error 17.Και σταματάει εκεί. Το πρόβλημα είναι οτι για κάποιο λόγο έχει γίνει bios corrupt και δε μπουτάρει καν απο το δίσκο.Δοκίμασα cmos reset αλλα απο οτι καταλαβα δε γίνεται reset sto bios version.Eπίσης δε μπορώ να μπω στο setup με F2 για να επιλέξω απο εκεί boot from cd. Δοκίμασα να μπουταρω και με την version που είχα πριν το πρόβλημα αλλα κάνει τα ίδια. Τι προτίνετε.... Ευχαριστω.
tmjuju Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Το GRUB είναι στο σκληρό ή στο CD που έχεις φτιάξει ? Να φανταστώ στο Boot cd ? Η αλήθεια είναι ότι δεν τα λες αρκετά καθαρά για να καταλάβω… Από δισκέτα μπορείς να κάνεις boot ? Για δοκίμασε με boot disk και τρέξε τα DOS εργαλεία…
sukalas Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Να σου πω την αλήθεια ιδεα δεν έχω τι είναι το grub αλλα μάλλον στο δισκο είναι απο τη φορά που έκανα αποτυχημένη προσπαθεια bios update μέσω των windows και εμφανίζεται καθε φορα ..Floppy δεν έχω.Απλα παρατήρησα οτι με boot απο το cd δεν γίνεται.Πες μου τι δε κατάλαβες να στο πω καλήτερα.. Τι επιλογες έχω τώρα για recover?
liopyr Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Μην το πάρεις ''βαριά'', αλλά από που την έχεις πάρει?
tmjuju Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Το grub είναι boot manager. (Αν δεν έχεις linux στο σκληρό, τότε) είναι από το CD, και άρα στο βγάζει όταν πάς να ξεκινήσεις από το CD. Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις boot με άλλο DOS CDROM… δες εδώ http://www.bootdisks.us/ms-dos/5/ms-dos-bootable-cd-images.html , Μετά να βάλεις σε ένα άλλο CD το bios, να τρέξεις την εντολή σύμφωνα με τις οδηγίες και όλα καλά. Τώρα έμαθες γιατί χρειάζεται να υπάρχει δισκέτα! Για να βοηθήσουμε σε παρακαλώ κάνε μια προσπάθεια να ξαναγράψεις τα όσα έκανες. Απλά και κατανοητά. Βήμα προς Βήμα.
sukalas Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Βρήκα floppy. H διαδικασία είναι η εξής: Create a bootable system floppy disk. Download an updated ASRock BIOS file (WinZip format with .zip file extension) from the web site, unzip the BIOS file and save both ASRFLASH.EXE utility and BIOS file to the disk you created in step 1.<-- ΕΔΩ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΡΌΒΛΗΜΑ.ΣΤΟ bootable system floppy disk ΔΕ ΧΩΡΆΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΡΧΕΊΑ.. Boot from the disk you created in step 2. At the "A:\" prompt, type ASRFLASH, hit space bar once, and type BIOS file name then press <Enter>. For example: A:\ASRFLASH K7S41GX2.00 <Enter> then you will see a message "Please wait for BIOS loading ROM". After 30 seconds, you will see the message "Flash ROM Update Completed - Pass", then you have finished upgrading the BIOS. After finishing upgrading the BIOS, please remove the floppy disk. Restart your system and press <F2> to enter the BIOS setup utility during boot up. In Exit menu, please select "Load Default Settings" and press <Enter> to continue. Select "Exit Saving Changes" and press <Enter> to exit the BIOS setup utility. Now, system is booting up with new BIOS.
sukalas Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Εχω αγανακτήσει πραγματικά χρειάζομαι τη βοήθεια σας.. 1ο Βημα:κατευάζω το 1.90 που είναι OS:windows και όχι dos(και μάλλον εκεί έγινε η μλκ)το εκτελω και μου ζητάει επανεκκίνηση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μετα την επανεκκίνηση και σε κάθε άλλη μέχρι και τώρα μου βγάζει grub error 17 2ο Βήμα:Κάνω μια δισκέτα εκκινησης του MS-DOS και σε μία άλλη περνάω τα 2 αρχεία που κατέβασα για OS:DOS. 3o Βήμα:Πατώντας f11 κάνω boot απο floppy απο την πρώτη δισκέτα και οταν φορτώσει βάζω την δεύτερη με τα αρχεία για το update και δίνω A:\ASRFLASH 4cds2_1.90 Φορτώνει το καινούργιο bios και μου ζητάει επαννεκίνηση..Μετα την επαννεκινηση μου δείχνει την καινούργια έκδοση του bios αλλα εχει και ένα μυνημα που λέει "cmos bad" εγώ δίνω f1 που είναι load setup values & continue.. Μετά πέρνω το γνωστό error 17. Απο ότι έχω καταλάβει το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί απο τη φορά που πήγα να κάνω update και δεν πέτυχε. Τώρα τι κάνω?
sukalas Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μην το πάρεις ''βαριά'', αλλά από που την έχεις πάρει? Απο e-shop αλλα δε ψήνομαι να τους την πάω..
sukalas Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Μπορώ να μπουτάρω απο το δίσκο..μόνο με f11 και επιλέγοντας τον δίσκο με τα windows μέσα. Το update μου δείχνει οτι γίνεται αλλά σε κάθε επανεκκίνηση παίρνω το ίδιο σφάλμα error 17.Στο setup μενού δε μπορω να μπώ επίσης σε περιβάλλον windows ε΄χω προβλήματα με θύρες usb.Κάπου διάβασα οτι υπάρχει περιπτωση να φταίει η μπαταρία λιθίου της μητρικής.Την άλλαξα αλλα τίποτα. Τι μπορώ να κάνω για να επαναφέρω το bios στη κανονική του κατάσταση??
tmjuju Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Συμφωνά με τα παραπάνω το bios update έχει γίνει με επιτυχία. Μπορεί να έχει μείνει κάνα σκουπίδι στην παραμετροποίηση των bios… Οπότε: Βρες το manual της motherboard. Βρες τη διαδικασία για clear cmos. (αποσυνδέεις το pc από ρεύμα, βάζεις ένα jumper σε ένα σημείο, περιμένεις λίγο, βάζεις ρεύμα, και μετά ανοίγεις πάλι το PC). Αυτό θα καθαρίσει τις όποιες παραμετροποιήσεις του BIOS. Και πιθανά να είναι η λύση.
sukalas Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Συμφωνά με τα παραπάνω το bios update έχει γίνει με επιτυχία. Μπορεί να έχει μείνει κάνα σκουπίδι στην παραμετροποίηση των bios…Οπότε: Βρες το manual της motherboard. Βρες τη διαδικασία για clear cmos. (αποσυνδέεις το pc από ρεύμα, βάζεις ένα jumper σε ένα σημείο, περιμένεις λίγο, βάζεις ρεύμα, και μετά ανοίγεις πάλι το PC). Αυτό θα καθαρίσει τις όποιες παραμετροποιήσεις του BIOS. Και πιθανά να είναι η λύση. Eχω κάνει clear cmos. To μόνο που έκανε ήταν να μου πάει το cpu στα 2.6 απο 3 και να μου αλάξει την ώρα και γενικα τις ριθμίσεις του bios. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια αν και δεν έχει βρεθεί λύση , το εκτιμώ.
sukalas Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Ξέρει κανείς πως θα επαναφέρω το bios στην αρχική του κατάσταση?
sukalas Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Πως διώχνω αυτό το σπαστικό grub? ετσι ωστε να ολοκληρωθει η διαδικασία του update και να έχω πρόσβαση στις ρυθμίσεις του bios?
mkpk Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 μαλλον φιλαρακο την πατησες....το "βιοσ απ'ντειτ" δεν ειναι παιχνιδι....ξερεις ποσες μητρηκες μου εχουν μινει στα χερια στη δουλεια μου την ωρα που εκανα update κατι να παει στραβα και να κολησει η διαδικασια????μετα τιποτα!!!RMA....και αμα βρεις ακρη με το καταστημα που την πηρες τυχερος θα εισαι!!!!
firewalker Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Πόσους δίσκους έχεις στο σύστημά σου; Όταν πατά F11 τι διαλέγεις και μπαίνει σε Windows; Από την στιγμή που μπαίνει μάλλον το bios είναι ok. Συνήθως στο bios μπαίνεις με το πλήκτρο del ή με το F2. Πότε πατάς το πλήκτρο για να μπεις στο bios; Δοκίμασε να κάνεις επανεκκίνηση και πάτα - άφησε το πλήκτρο που σε βάζει στο biow συνεχώς. Ο grub είναι ένας boot manager που κάθετε πάνω σε κάποιο boot sector. Μάλλον υπάρχει και κάποιος άλλος δίσκος στο σύστημα σου με τον grub και το σύστημα σου κοιτά εκεί πρώτα για boot.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.