Προς το περιεχόμενο

Ο Άντρας ο Σωστός ...

χάπι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Η στατιστική το "μερικές φορές" το απορρίπτει ως στατιστικά μη σημαντικό. Οι έρευνες που παρέθεσα ξεκινούν από το 1939 ως τώρα και καλύπτουν Αμερική και Βρετανία. Είναι από τα πιο δημοφιλή θέματα έρευνας (φυσικά) και οι έρευνες ως προς την ομοιότητα σε φυσικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά συγκλίνουν πάντα. Ας μιλήσουμε με επιχειρήματα και όχι φτηνές απαντήσεις του στυλ "η στατιστική δε λέει πάντα την αλήθεια". Για κάθε έρευνα που θα μου παραθέσεις που να βρίσκει πως η ομοιότητα δεν συσχετίζεται με την μακροβιότητα των ζευγαριών, θα σου παραθέτω 5 που να βρίσκουν το αντίθετο και 1 που να κριτικάρει την ίδια την έρευνα που θα μου παραθέτεις. Πως σου φαίνεται αυτό;

Η στατιστικη το "μερικες φορες" το μεταφραζει σαν στατιστικο λαθος και η οικονομετρια σαν καταλοιπο παλινδρομησης (u με καπελακι : D). Καλυτερα τωρα απο επιχερηματα? Το νοημα ομως παραμενει οτι η στατιστικη ειναι μια επιστημη η οποια δεν εχει εφαρμογη σε ανθρωποκεντρικα θεματα γιατι αναμειγνυονται εξωγενεις παραγοντες, οι οποιοι ειναι μη μετρησιμοι και μη παραμετροποιησιμοι απο την επιστημη της στατιστικης. Απο τα πρωτα πραγματα που μας εμαθαν οταν σπουδαζα οικονομετρια.

Πως μπορεις να μετρησεις την ευτυχια και την ικανοποιηση των συζυγων απο τον γαμο τους με ερωτηματολογιο και στατιστικη ερευνα? Τι μορφη θα δωσεις στην κατανομη? Τι διαστημα εμπιστοσυνης θα δεχτεις?

Η ερευνα σου λεει τι χαρακτηριστικα παρουσιαζουν αυτοι που παντρευονται και παραμενουν παντρεμενοι. Οχι τι χαρακτηριστικα παρουσιαζουν αυτοι που ευημερουν μεσα στο γαμο τους. Τετοια ερευνα δε θα βρεις πουθενα και αν βρεις δε θα στεκει.

Μα αλλωστε η διαφωνια μας εγκειται στο τι κανει εναν γαμο πετυχημενο. Ενας γαμος που δεν εχει ακομα διαλυθει δεν σημαινει οτι ειναι και πετυχημενος.

Δημοσ.

Κάιζερ, μπορείς να εξηγήσεις το συμβολισμό των εικόνων, που ακολουθούν τον Κούρκουλο και σ'εμάς τους αδαείς ?

Δημοσ.
Το νοημα ομως παραμενει οτι η στατιστικη ειναι μια επιστημη η οποια δεν εχει εφαρμογη σε ανθρωποκεντρικα θεματα γιατι αναμειγνυονται εξωγενεις παραγοντες, οι οποιοι ειναι μη μετρησιμοι και μη παραμετροποιησιμοι απο την επιστημη της στατιστικης. Απο τα πρωτα πραγματα που μας εμαθαν οταν σπουδαζα οικονομετρια.

Aυτό που δεν κατάλαβες από την παράδοση είναι πως δεν έχει εφαρμογή σε περιβάλλον εκτός του εργαστηρίου. Όταν μια έρευνα μπορεί να επαναληφθεί με όλες τις παραμέτρους εκτός από αυτές που μετρώνται ίδιες, τα αποτελέσματα είναι έγκυρα.

Πως μπορεις να μετρησεις την ευτυχια και την ικανοποιηση των συζυγων απο τον γαμο τους με ερωτηματολογιο και στατιστικη ερευνα? Τι μορφη θα δωσεις στην κατανομη? Τι διαστημα εμπιστοσυνης θα δεχτεις?

Τα ερωτηματολόγια τα ίδια έχουν ελεγχθεί στατιστικά ως προς την εγκυρότητά τους και υπάρχουν πολλοί τρόποι να μετρήσεις την ευτυχία όπως συγκέντρωση κάποιων νευροδιαβιβαστών, εγκεφαλική λειτουργία, αρτηριακή πίεση, θερμοκρασία, γλώσσα του σώματος. Οι περισσότερες κατανομές ανθρώπινων ψυχολογικών χαρακτηριστικών είναι bell-shaped. Το επίπεδο σημαντικότητας ορίζεται από 0.05 εως 0.025 αναλόγως με την προηγούμενη ερευνητική εργασία στο αντίστοιχο θέμα. Σπάνια είναι 0.1

Η ερευνα σου λεει τι χαρακτηριστικα παρουσιαζουν αυτοι που παντρευονται και παραμενουν παντρεμενοι. Οχι τι χαρακτηριστικα παρουσιαζουν αυτοι που ευημερουν μεσα στο γαμο τους. Τετοια ερευνα δε θα βρεις πουθενα και αν βρεις δε θα στεκει.

Actually οι περισσότερες από αυτές τις έρευνες μετράνε τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα γάμο να ευημερεί. Αλλιώς δεν θα είχαν καμία αξία. Και στέκουν πολύ απλά γιατί επαναλάμβάνονται.

Μα αλλωστε η διαφωνια μας εγκειται στο τι κανει εναν γαμο πετυχημενο. Ενας γαμος που δεν εχει ακομα διαλυθει δεν σημαινει οτι ειναι και πετυχημενος.

Γιατί καταλήγεις με φτηνές ατάκες πάλι; Τέλος πάντων για να σου απαντήσω και σε αυτό το οτι δεν έχει διαλυθεί, σημαίνει πως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν απειλείται.

Δημοσ.
Matthew C. Keller, Del Thiessen and Robert K. Young

Physical traits are apparently critical in initial partner selection; psychological traits are more important for long-term relationships. There is little evidence that couples become more similar in psychological traits over time, implying that existing similarities are due to initial assortment.

M. Schooley

80 married couples were given tests to determine similarity in personality. Husbands and wives tend to marry persons similar to themselves in all of the characteristics measured. They tend to grow more alike as they grow older together.

Είναι κι' αυτοί οι ψυχολόγοι λίγο αναποφάσιστοι όμως έτσι?

Για κάθε έρευνα που θα μου παραθέσεις που να βρίσκει πως η ομοιότητα δεν συσχετίζεται με την μακροβιότητα των ζευγαριών, θα σου παραθέτω 5 που να βρίσκουν το αντίθετο και 1 που να κριτικάρει την ίδια την έρευνα που θα μου παραθέτεις. Πως σου φαίνεται αυτό;

confusing

Δημοσ.

Λογικα ο Kaizer εννοει οτι ο αντρας ο σωστος μοιαζει στον Κουρκουλο, μαγειρευει καλα και συχνα και σας φερνει το πρωινο στο κρεβατι.

Κανω λαθος;

Δημοσ.

Μιας και βαριέμαι να γράψω, έκανα multiquote :P

Πρέπει η γυναίκα να έχει την εντύπωση (αίσθηση, ψευδαίσθηση), οτι αυτή είναι ο κύριος παράγοντας επηρεασμού της διάθεσης και της ζωής του συντρόφου της. Να νιώθει σαν πρωταγωνίστρια σε ρομαντική ταινία με τα καλά και τα δύσκολα. Βασικά οι γυναίκες δεν θέλουν να τους κάνουν όλα τα χατίρια, αλλά θέλουν κάποιον να τις πάρει απ' το χέρι όταν πρέπει.

Βέβαια αυτό είναι κάτι που αποτελεί πρόβλημα, μιας και οι ταινίες διαρκούν 2 ώρες πάνω κάτω. Και δεν είναι η ζωή 2 ώρες μόνο. Επίσης το πρέπει διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, όπως και ο βαθμός που κάποιος θα κάτσει να ασχοληθεί με κάποιον.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν ακόμα γι' αυτό και το άλλο θέμα (του σωστού άνδρα, που είναι εντελώς υποκειμενικό), αλλά παίζει δουλειά.

οχι δεν είχα αυτον τον σκοπο , σοβαρά τώρα , η ειλικρίνια που ζητάς απο τον "σωστό" άνδρα λειτουργεί τις περισσότερες φορές ως αφορμή για να τον ...παρατήσεις . (οχι έσυ, λέμε τώρα...)

Το φαινόμενο λέγεται αλληλεξάρτηση και παρατηρείται σε ζευγαράκια που πάει ο ένας στην τουαλέτα και ο άλλος του στέλνει μηνύματα για να μη νιώθει μόνος.
Δημοσ.
Λογικα ο Kaizer εννοει οτι ο αντρας ο σωστος μοιαζει στον Κουρκουλο, μαγειρευει καλα και συχνα και σας φερνει το πρωινο στο κρεβατι.

Κανω λαθος;

Λάθος κάνεις. :P

Δημοσ.
Είναι κι' αυτοί οι ψυχολόγοι λίγο αναποφάσιστοι όμως έτσι?

confusing

έχουν 60 χρόνια διαφορά οι έρευνες. Κάποια πράγματα αλλάζουν. Η ομοιότητα όμως όχι. Ξεχάστε τις έρευνες ( αφού απορρίπτουμε ολόκληρες επιστήμες για να υποστηρίξουμε εγωιστικά το δίκιο μας) και αναλογιστείτε το εξής: Για να επιβιώσω για πάντα θέλω να αναπαράγω τον εαυτό μου. (οκ αυτό εξηγεί και τη λατρεία μου στον αυνανισμό αλλα άλλο εννοώ :P).

Δημοσ.
έχουν 60 χρόνια διαφορά οι έρευνες. Κάποια πράγματα αλλάζουν. Η ομοιότητα όμως όχι. Ξεχάστε τις έρευνες ( αφού απορρίπτουμε ολόκληρες επιστήμες για να υποστηρίξουμε εγωιστικά το δίκιο μας) και αναλογιστείτε το εξής: Για να επιβιώσω για πάντα θέλω να αναπαράγω τον εαυτό μου. (οκ αυτό εξηγεί και τη λατρεία μου στον αυνανισμό αλλα άλλο εννοώ :P).

Αν αναφέρεσαι σε εμένα δεν απορρίπτω καμία επιστήμη, απλά επισημάνω ένα γεγονός.

Δημοσ.

Άλλο πράμα ο Σωστός Άντρας*,

άλλο η Ευτυχισμένη Γυναίκα,

και άλλο η Πετυχημένη Σχέση.

Για να έχουμε το 3 στα 3 η σωστή απάντηση δεν είναι τόσο εύκολη όσο το 22.

Θα έλεγα ότι είναι μάλλον

το 42.

*για όσους δεν θέλουν συνειρμό με Τσαλίκη, αν και πιστεύω πως δεν σας χάλασε.

Δημοσ.

Τι έχεις πάθει χάπι?

Γιατί τόσο άγχος για το τι είναι ο άντρας ο σωστός?

Η απάντηση πάντως σε αυτό καθώς και στο άλλο ερωτημά σου είναι καθαρά υποκειμενική νομίζω.

Πρέπει να ρωτάς τον εαυτό σου σκεπτόμενη για τον εαυτό σου, νομίζω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...