χάπι Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 ευχαριστώ αγαπητέ absinthe ! Είδα και το έντιτ σου. Όχι, δεν πονάει κανένα δοντάκι ! Όσοι φρονιμήτες ήταν να βγούν, βγήκαν...
frenzy Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Τα ετερόνυμα, που έλκονται και τα ομόνυμα, που απωθούνται ? Δε μας λέει κάτι ? Μας λέει αλλά από τη στιγμή που δεν είμαστε μαγνήτες το αγνοούμε. Διαφωνω καθετα, οριζοντια, διαγωνια και εντος εκτος και επι τα αυτα. Το σωστο ταιρι(ανεξαρτητως φυλου) δεν ειναι αναγκη να σου μοιαζει, αλλα ειναι αναγκη να ταιριαζετε. Κατα τη γνωμη μου, το μεγαλυτερο λαθος στις σχεσεις γινεται απο αυτους που προσπαθουν να αλλαξουν το ταιρι τους και να το προσαρμοσουν στα μετρα τους. Ειτε ακομα χειροτερα απο αυτους που προσπαθουν να αλλαξουν τους εαυτους τους και να προσαρμοστουν στα μετρα των αλλων. Συμφωνείς αλλά δεν το έχεις καταλάβει. Εξηγώ: Το γιατί ταιριάζετε εξηγείται από την ομοιότητα στα χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο λάθος είναι όντως αυτό και συμβαίνει από αυτούς που επειδή δεν μοιάζουν ξεκινούν τη σχέση προβάλλοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που κατέχουν, φτάνοντας έτσι σε ένα τέλμα όταν δεν μπορούν παρά να δείξουν τον αληθινό τους εαυτό. Προσπαθούν να βγουν από το τέλμα αλλάζοντας τους άλλους και πέφτουν σε μεγαλύτερο αδιέξοδο όταν δεν το καταφέρνουν. Ένας εσωστρεφής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να είναι ζευγάρι 20 χρόνια με έναν εξωστρεφή ο κόσμος να χαλάσει. Το σεξ για λίγο θα ήταν φανταστικό ναι, αλλά δεν θα κρατούσε η σχέση με τίποτα.
χάπι Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Μας λέει αλλά από τη στιγμή που δεν είμαστε μαγνήτες το αγνοούμε. ΟΚ ...
Absinthe Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Συμφωνείς αλλά δεν το έχεις καταλάβει. Εξηγώ: Το γιατί ταιριάζετε εξηγείται από την ομοιότητα στα χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο λάθος είναι όντως αυτό και συμβαίνει από αυτούς που επειδή δεν μοιάζουν ξεκινούν τη σχέση προβάλλοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που κατέχουν, φτάνοντας έτσι σε ένα τέλμα όταν δεν μπορούν παρά να δείξουν τον αληθινό τους εαυτό. Προσπαθούν να βγουν από το τέλμα αλλάζοντας τους άλλους και πέφτουν σε μεγαλύτερο αδιέξοδο όταν δεν το καταφέρνουν. Ένας εσωστρεφής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να είναι ζευγάρι 20 χρόνια με έναν εξωστρεφή ο κόσμος να χαλάσει. Το σεξ για λίγο θα ήταν φανταστικό ναι, αλλά δεν θα κρατούσε η σχέση με τίποτα. Διαφωνω και το εχω καταλαβει. Για μενα δεν υπαρχει συσχετιση μεταξυ ομοιοτητας και αρμονικης συμβιωσης (ταιριασματος). Ειναι διαφορετικο να μοιαζεις σαν χαρακτηρας και σαν τροπος σκεψης με τον αλλο και διαφορετικο να ταιριαζουν οι τροποι σκεψης σου. Συμφωνω σε αυτα που ειπες περι "υποκρισιας" στην αρχη της σχεσης και προβολης αυτου που θελει ο αλλος να δει, αλλα αυτο δεν οφειλεται στο οτι δε μοιαζουμε με το ταιρι μας, αλλα στο οτι δεν ταιριαζουμε. Γιατι, απλουστατα αυτο που θελει να δει ο αλλος δεν ειναι το ιδιο με αυτον, αλλα το ιδανικο συμπληρωμα για αυτον. Τρανο παραδειγμα οι ανασφαλεις ανθρωποι, οι οποιοι θελουν ,γοητευονται και τελικα συμπληρωνονται απο ανθρωπους με αυτοπεποιθηση. Για να καταλαβεις, οι καλυτερες μου σχεσεις γινανε με κοπελες οι οποιες δεν προσιδιαζανε καθολου με μενα. Το ερωτικο μου Βατερλω, δηλαδη η καλυτερη μου σχεση εγινε με ατομο με το οποιο σαν χαρακτηρες απειχαμε παρασαγγας. Παρ'ολα αυτα ταιριαζαμε. Συμπληρωναμε ο ενας τον αλλο. Το γιατι και πως της συνεχειας της ιστοριας ειναι μεγαλη ιστορια. Καποια αλλη φορα. Παντως, επειδη ο κοσμος δε γυρναει γυρω μου (κακως για τον κοσμο ) δε θεωρω πως ο,τι συμβαινει σε μενα ειναι αντιπροσωπευτικο του κοσμου.
χάπι Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Άρα λοιπόν ο άντρας ο σωστός πρέπει να δείχνει ποιος είναι και τι θέλει εξαρχής κι όχι να το παίζει κάτι άλλο για να σε γοητεύσει ε ?
frenzy Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Διαφωνω και το εχω καταλαβει. Για μενα δεν υπαρχει συσχετιση μεταξυ ομοιοτητας και αρμονικης συμβιωσης (ταιριασματος). Παντως, επειδη ο κοσμος δε γυρναει γυρω μου (κακως για τον κοσμο ) δε θεωρω πως ο,τι συμβαινει σε μενα ειναι αντιπροσωπευτικο του κοσμου. και καλά κάνεις: Mate assortment in dating and married couples Matthew C. Keller, Del Thiessen and Robert K. Young Dating and married couples show comparable levels of assortment for physical traits. Married couples, however, are more assorted on psychological traits. It is argued that both dating and married couples initially assort on physical similarity, but that couples who are similar on psychological traits are more likely to marry. Physical traits are apparently critical in initial partner selection; psychological traits are more important for long-term relationships. There is little evidence that couples become more similar in psychological traits over time, implying that existing similarities are due to initial assortment Personality resemblances among married couples M. Schooley 80 married couples were given tests to determine similarity in personality. Husbands and wives tend to marry persons similar to themselves in all of the characteristics measured. They tend to grow more alike as they grow older together. Husbands and wives are able to judge whether they are similars or opposites on the basis of the more striking characteristics measured. Journal of Abnormal and Social Psychology, Volume 31, Issue 3 Correlates of satisfaction in British marriages G. E. Weisfeld R. J. H. Russell C. C. Weisfeld P. A. Wells Similar criteria may operate in mate choice and in mate retention. For example, United States couples tend to be similar, and the more similar they are, the happier and more stable their relationships are. Another widespread criterion is male dominance, which females in several primate species seem to find desirable in a mate. Defined in various ways, dominance seems to characterize men that women find desirable. Also, cross-cultural evidence suggests that attractiveness, particularly in women, enhances mate value. A survey of over 1000 British couples was undertaken to test the homogamy (similarity), male dominance, and female attractiveness hypotheses in that society. In 19 of 42 tests, homogamous couples tended to be significantly (p < 0.01) more satisfied. Couples, especially wives, were more satisfied if the husband dominated decision making, but excessive husband dominance reduced satisfaction. Husbands were more satisfied if the wife was moderately more attractive than they were. Unlike some previous U.S. studies, this one revealed no relationship between marital satisfaction and the husband's earning more than the wife, being better educated, or having wealthier parents. In addition to the homogamy hypothesis, the notion that dominant men gain attractive wives received qualified support. Economic factors may be less fundamental to marital satisfaction than these other variables. Ethology and Sociobiology, Volume 13, Issue 2, March 1992
χάπι Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Έλα ρε Φιντέλ ! Μην το καφρεύεις ! Μιλάμε σοβαρά. Κι αν είναι 2 πολύ ανασφαλείς άνθρωποι πως θα ταιριάξουν ? Ποιος θα παλέψει με τις (κοινές ίσως) ανασφάλειες ?
Absinthe Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Άρα λοιπόν ο άντρας ο σωστός πρέπει να δείχνει ποιος είναι και τι θέλει εξαρχής κι όχι να το παίζει κάτι άλλο για να σε γοητεύσει ε ? Χαπι μου, ο αντρας ο σωστος πρεπει να ειναι αντρας. Και να ειναι σωστος.- Τωρα τα υπολοιπα που συζηταω με τον φρενζι αφορουν τι χρειαζεται για να πετυχει η σχεση. Το οτι ο αντρας θα ειναι σωστος, δε σημαινει απαραιτητα οτι θα πετυχει η σχεση. Και αυτο γιατι, εισερχονται διαφοροι εξωγενεις παραγοντες, σημαντικοτερος εκ των οποιων η γυναικα. : D
Fidelio Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Έλα ρε Φιντέλ ! Μην το καφρεύεις ! Μιλάμε σοβαρά. οχι δεν είχα αυτον τον σκοπο , σοβαρά τώρα , η ειλικρίνια που ζητάς απο τον "σωστό" άνδρα λειτουργεί τις περισσότερες φορές ως αφορμή για να τον ...παρατήσεις . (οχι έσυ, λέμε τώρα...)
frenzy Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Έλα ρε Φιντέλ ! Μην το καφρεύεις ! Μιλάμε σοβαρά. Κι αν είναι 2 πολύ ανασφαλείς άνθρωποι πως θα ταιριάξουν ? Ποιος θα παλέψει με τις (κοινές ίσως) ανασφάλειες ? Το φαινόμενο λέγεται αλληλεξάρτηση και παρατηρείται σε ζευγαράκια που πάει ο ένας στην τουαλέτα και ο άλλος του στέλνει μηνύματα για να μη νιώθει μόνος.
Absinthe Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 οχι δεν είχα αυτον τον σκοπο , σοβαρά τώρα , η ειλικρίνια που ζητάς απο τον "σωστό" άνδρα λειτουργεί τις περισσότερες φορές ως αφορμή για να τον ...παρατήσεις . (οχι έσυ, λέμε τώρα...) +1 @φρενζι Τωρα για τα υπολοιπα, θεωρω οτι διαφορες ερευνες που εχουν γινει σε στατιστικα δειγματα 80 ζευγαριων δεν μπορουν να θεωρηθουν αξιοπιστες, ειδικα για ενα τοσο debatable θεμα οπως οι σχεσεις. Αλλωστε, δεν αναφερεται πουθενα η ηλικια των ζευγαριων. Την εποχη που παντρευτηκαν οι γονεις μου, το να χωριζαν μετα απο καποια χρονια, θα τους εκανε αυτοματως αποκληρους της κοινωνιας, τον πατερα μου αλκοολικο μπηχτη και τη μητερα μου απιστη μιχαλιδα. Οποτε, ακομα και αν δεν ταιριαζανε, αλλα απλως μοιαζανε, θα μενανε πιθανως σε ενα γαμο για αλλους λογους πλην της συζυγικης ευτυχιας. Ευτυχως για μενα, ταιριαξανε. Γενικα, το happiness-satisfaction factor ειναι πολυ δυσκολο να καθοριστει και να αξιολογηθει μεσω ερευνων. Δια ζωσης, ειναι αρκετα ευκολοτερο. Επισης, δεν αναφερεται πουθενα χρονικες συγκυριες (πολεμοι, καταστροφες κτλ), χωρες προελευσης (διαφορετικα τα εθιμα γαμου στην τουρκια απο ο,τι στην Ολλανδια) και μορφωτικο-κοινωνικο επιπεδο των ζευγαριων. Γενικα, μην ξεχνατε οτι παλιοτερα το ποσοστο "επιτυχημενων" γαμων ηταν πολυ μεγαλυτερο απο ο,τι σημερα. Φυσικα, μερικες φορες η στατιστικη δε λεει την αληθεια. Καποιες φορες, ουτε καν τα ματια μας.
frenzy Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Η στατιστική το "μερικές φορές" το απορρίπτει ως στατιστικά μη σημαντικό. Οι έρευνες που παρέθεσα ξεκινούν από το 1939 ως τώρα και καλύπτουν Αμερική και Βρετανία. Είναι από τα πιο δημοφιλή θέματα έρευνας (φυσικά) και οι έρευνες ως προς την ομοιότητα σε φυσικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά συγκλίνουν πάντα. Ας μιλήσουμε με επιχειρήματα και όχι φτηνές απαντήσεις του στυλ "η στατιστική δε λέει πάντα την αλήθεια". Για κάθε έρευνα που θα μου παραθέσεις που να βρίσκει πως η ομοιότητα δεν συσχετίζεται με την μακροβιότητα των ζευγαριών, θα σου παραθέτω 5 που να βρίσκουν το αντίθετο και 1 που να κριτικάρει την ίδια την έρευνα που θα μου παραθέτεις. Πως σου φαίνεται αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.