ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 επειδη καποτε ειχα ακουσει πως το σωστο οταν συστηνομαστε ειναι να αναφερουμε πρωτα το μικρο μας ονομα και μετα το επωνυμο, αλλα απο τα μμε ακουω μονιμα το αναποδο, ηθελα τη γνωμη σας, και αν καποιος αναμεσα μας μπορει να μας δικαιολογησει κιολα (αν υπαρχουν κανονες εννοω) ας το κανει εγω παντως, απ΄τα χρονια που ημουν εξωτερικο, συνηθισα να συστηνομαι παντα πρωτα με το μικρο μου ονομα και μετα με το επωνυμο.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Το σωστό είναι να μην τρως χρόνο από τη ζωή σου ασχολούμενη με τυπικότητες.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Ή, μπορείς να ακολουθήσεις τη suave προσέγγιση του Τζέιμς και να ξεκινήσεις με το επίθετο σκέτο, στο καπάκι όνομα-επίθετο. Προσωπικά, επειδή το επίθετο-όνομα μου θυμίζει τις διακοπές στον Έβρο, προτιμώ το όνομα-επίθετο, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κανόνας. /off-topic τι έγινε, Manuel, άδεια;
Berolinezos Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Κοίτα την ταυτότητα σου πώς τα έχει γραμμένα στην σειρά, επειδή βαριέμαι να την βγάλω τώρα απο την τσέπη μου θυμάμαι οτι είναι πρώτα όνομα μετά επίθετο.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 /off-topic τι έγινε, Manuel, άδεια; Yep! Και για να μην πάει χαμένο το ποστ, κάποιος μου είχε πει κάποτε πως μόνο στο σχολείο προηγείται το επίθετο από το όνομα.
Berolinezos Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Θα πάει χαμένο έτσι κι'αλλιώς αυτό το θέμα για κλείδωμα το βλέπω.
freedubus Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Εγώ έχω πολλά ονόματα στην πιάτσα, οπότε δε συστήνομαι καθόλου. Αν με ξέρει αυτός που μιλάμε, έχει καλώς. Αν όχι, το όνομά μου θα είναι ασήμαντο μπροστά σ' αυτά που θα μάθει.
DIMITRISG Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Αν δεν κάνω λάθος συστηνόμαστε πρώτα με το μικρό και μετά με το επίθετο. Αποφεύγουμε και είναι αγένεια το «κύριος» όταν αυτοσυστηνόμαστε , το αφήνουμε στους άλλους να μας το προσθέσουν . Όταν συστήνουμε άλλους υπάρχουν και εκεί κανόνες αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς νομίζω αναφερόμαστε πρώτα στον κύριο και μετά στην κυρία, το κάνουμε σε κάθε συνάντηση με τρίτα πρόσωπα. Πχ όταν είμαστε με φίλους και δούμε κάποιον που τον ξέρουμε μόνο εμείς αυτομάτως τον συστήνουμε στους άλλους. Και αν δεν κάνω λάθος όταν συστήνουμε ζευγάρι δεν λέμε τα μικρα ονόματα αλλά ο κυριος και η κυρία ταδε μόνο που στα ελληνικά δεν ξέρω αν στο επίθετο βάζουμε το αρσενικό γένος. πχ : - Ο κυριος και η κυρια Παπαδοπουλος (; ) Οταν ενας άντρας ειναι καθισμενος και τον συστήνουμε σε μια γυναίκα πρεπει να πεταχτει σαν ελατηριο να σηκωθεί να την χαιρετησει. Η γυναικα δεν σηκωνεται παρα μόνο όταν πρόκειται για αλλη γυναικα πιο ηλικιωμένη ή καποιο σπουδαιο πρόσωπο. Νομιζω υπερισχυει το θέμα ηλικίας. Αυτα μου έμαθε πολλά η Jacqueline τελικά Εχει μεγαλη διαφορα η Ελλάδα σε σχεση με ευρωπαικες χωρες στο θεμα της ευγένειας και των καλών τρόπων. Πχ μου έκανε μεγαλη εντυπωση οτι ακομα και στα διοδια σου λένε παντα τα γεια σας ευχαριστω και au revoir. Επίσης μου έκανε εντυπωση ότι στον έλεγχο της κόρης μου στο σχολείο εχει και βαθμο στο : χρηση των κανόνων συμπεριφορας, δηλαδη αν λεει τα ευχαριστω , παρακαλω , πληθυντικός κλπ Οταν ξέρεις τους κανόνες συμπεριφοράς αισθάνεσαι μεγαλη σιγουρια για τον εαυτό σου όταν είσαι αναμεσα σε άλλους. Θα έπρεπε να διασκεται στο σχολείο αν δεν ειναι σε θεση να το κάνει η οικογένεια. To savoir vivre μας λέει και πως πρεπει να φερόμαστε σε μια κοπέλα, πως διακόπτουμε μια σχέση κλπ όλα με ευγένεια και τυπικότητα. Για μενα δεν είναι ασκοπα αλλα το αντιθετο, ουσιωδεις.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Eξαρταται σε ποιον συστηνομαι... Στον διευθυντά του τάδε μαγαζιου κτλ, επιθετο ονομα. Σε εναν φιλο του φιλου του φιλου μου ( ), ονομα σκετο. Σε κατι ενδιαμεσο, ονομα επιθετο.
Typhoon Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Εγώ όνομα επίθετο, εκτός από πολύ casual περίσταση στην οποία χρησιμοποιώ μόνο το όνομα!
Lucifer Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Στη "δουλειά" μόνο επίθετο. Πέραν του ότι είμαι γενικά τυπολάτρης σε κάποια θέματα (και το επίθετο κολλάει με το "κύριε" και με πληθυντικό), σου δίνει την ευκαιρία να αντιληφθείς ποιος σε συμπαθεί και ποιος αρκείται στα τυπικά. Ο πρώτος θα σε ρωτήσει αργά ή γρήγορα πως είναι το μικρό σου. Σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον, μόνο το μικρό. Χαλαρότητα και μυστικοπάθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.