Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σκληρό σε laptop


tampatas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Μετά από μια γρήγορη αναζήτηση, δεν έβγαλα άκρη, οπότε θέλω την βοήθεια σας.

Μου φέρανε ένα laptop, το Fujitsu-Siemens Amilo Pro V2045, με πρόβλημα και Blue Screens Of Death. Με τα πολλά βλέπω πως έχει πρόβλημα ο σκληρός και αφού δεν γινόταν τπτ, παρήγγειλα έναν WD Scorpio 80GB Serial Ata για να τον αντικαταστήσω(ο προβληματικός δίσκος είναι ένας Samsung 60GB Serial Ata). Ήρθε ο καινούριος σκληρός, τον βάζω, πάπαλα. Την πρώτη φορά κόλλησε στο post και την δεύτερη κατάφερα να μπώ στο bios, όπου τον αναγνώρισε σαν WD αλλά χωρhτικότητας 0 GB!

Παίζει να φταίει το bios του laptop??? Κάποια στιγμή θα τον δοκιμάσω με εξωτερική θήκη, αλλά μέχρι τότε έλεγα να το τσεκάρω εδώ, μπας και είχε και κανένας άλλος το ίδιο πρόβλημα. Σκέφτομαι και την περίπτωση που ο δίσκος ήταν Dead-On-Arrival και θα μπούμε σε διαδικασία άστα να πάνε, θα περιμένω κανένα 20ήμερο το e-shop.

Δημοσ.

Αν μπορεις αναβάθμισε το bios στην τελευταία του έκδοση, για να ανακτήσεις ωστόσο τα δεδομένα σου καλύτερα να βάλεις ένα live cd Linux προκειμένου να τα πάρεις και μετά να προχωρήσεις εκ νέου στην εγκατάσταση του λειτουργικού..

Δημοσ.

Τα δεδομένα είναι οκ, με Linuxaki εκανα backup. Το πρόβλημα με τον καινούριο σκληρό να λύσω και όλα κομπλέ. Οχι τπτ άλλο, αλλά έβαλα την κοπέλα που έχει τον υπολογιστή να αγοράσει τον σκληρό και δεν θέλω να μας μείνει τζάμπα. Θα τσεκάρω για καμμία αναβάθμιση στο bios, αλλά να μην αναγνωρίζει τον 80αρη σκληρό, είναι λίγο κουλό.

Δημοσ.

Έκανα update στο bios αλλά πάπαλα. Ο σκληρός παίρνει ρεύμα κανονικά. Θα τον δοκιμάσω σήμερα με εξωτερική θήκη, μπας και έχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Αυτο το μοντέλο Amilo Pro V2045,το ειχα πολύ παλιά και είχα μερικά προβληματα, μετα το φορμάτ του έδωσα σε ένα φιλο και μεχρι τωρα δουλέυει καλά..

Δημοσ.

το v2045 αναγνωριζει χωρις προβλημα και 80 και 120 gb δισκο οποτε η εχεις προβλημα με τον νεο δισκο η εχεις προβλημα στο main board αν και ειναι λιγο σπανιο να εχει προβλημα στο main board το συγκεκριμενο μοντελο

Δημοσ.

Τελικά, το πρόβλημα είναι στον καινούριο δίσκο. Κάνει κάτι μπιπ και σύμφωνα με την WD δεν μπορεί να γίνει το calibration, οπότε ο δίσκος χρειάζεται αντικατάσταση.

Το μόνο κουλό ήταν οταν χρησιμοποίησα τα WD Datalifeguard Tools, που σε κάποιο σημείο βλέπει τον σκληρό με χωρητικότητα 2.1 ΤΒ. Σε μια φάση είπα "λες???" :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...