Προς το περιεχόμενο

Εκμετάλλευση χώρου σε λαϊκή-πως να βάλω τα τραπέζια?

Hellaslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δουλεύω σε λαϊκή αγορά και έχω ένα μικρό προβληματάκι. Τα τραπέζια που έχω σχηματίζουν ένα Π (σχέδιο A) αλλα μονο στα μπροστινά πέφτει πολύς κόσμος (τελίτσες)και ως αποτέλεσμα τα λαχανικά και τα φρούτα που μπαίνουν στο πλάι να μένουν απούλητα, πρέπει να τα βάλω μπροστά αφού πουληθούν τα αλλα μπροστά, δηλαδή πολύ χρόνος και κόπος..θέλω να τα μετακινήσω και με βάση τα σχέδια A,B,C και D να μου πείτε τι γνώμη σας πως να τα βάλω για να χρησιμοποιήσω καλύτερα το χωρο. Η αν έχετε κάποιο άλλο σχέδιο να προτείνεται. Οι πωλητές είναι στο μεγάλο κενό στη μέση. Ίσως φαίνεται αστείο το θέμα αλλα έχω σοβαρό πρόβλημα, το προηγούμενο Σάββατο μου μείνανε πράγματα αξιας $500....στα σκουπίδια..!:cry: Διαθέτω 7 τραπέζια συνολικά, και το ένα δε το χρησιμοποιώ καν με το σχέδιο που είναι τώρα..

Thanks

A.jpg

B.jpg

C.jpg

d.jpg

Δημοσ.

σε ποια λαικη ο καθε παγκος αποτελειτε απο 7 τραπεζια????

γιατι δεν βαζεις μονο μπροστα, απλα να τα χωρισεις σε ειδη με λιγοτερη ποσοτητα κ να τα γεμιζεις οποτε τελειωνουν?

Δημοσ.

Αμερική είμαι δε ξέρω τι ισχύει στην ελλάδα. Εδώ νοικιάζεις ένα space και όσα τραπέζια θες βάζεις. Έχω 3 spaces στο τρίτο βάζω το φορτηγό, το δεύτερο είναι εκεί που είναι οι πωλητές και τα 2 πίσω τραπέζια και μετά τα τραπέζια μπροστά.Το να τα βάλω όλα μπροστά και να γεμίζω δε γίνετε γιατί καταρχήν πέφτει πολύς κόσμος και δε προλαβαίνω και δεύτερον δεν έχω λόγο να μη χρησιμοποιήσω το δεύτερο space αφού το πληρώνω..

Δημοσ.

Ωραίος, λοιπόν σε κάλτσα στην λαϊκή της Καλαμάτας έχω δουλέψει σε κάτι αντίστοιχο με το C και ήταν το πιο επιτυχημένο. Αλλά με τον κεντρικό μπροστά πάγκο πιο έξω για κράχτη.Στα φρούτα όμως μπορεί να είναι καλύτερο το Β, αφενός για ευκολία γιατί ο μπροστά θα αδειάζει πιο γρήγορα και αν είναι απομονωμένος θα σου είναι πιο δύσκολο να τον γεμίζεις.Επίσης με το Β υπάρχει μια συνέχεια στην οπτική του πελάτη, δίνει και μια αίσθηση βάθους, χάνει σε φάτσα όμως.Δεν ξέρω αν αν το έχεις δοκιμάσει αλλά προσπάθησε στο πρώτο ενάμισι μπροστά μέτρο της συστοιχίας να μην υπάρχει σκιά.Γιατί να μην δοκιμάσετε με τέτοια διαρρύθμιση και κάποιος πωλητής να είναι απέξω.

Δημοσ.

Να μην υπάρχει σκιά δεν είναι καλή ιδέα καθώς μπροστά μπαίνουν φρούτα με μεγαλύτερη ζήτηση=κέρδος (μπανάνες, κερασια, σταφύλια, φράουλες, μανιτάρια) τα οποια χαλάνε στον ήλιο...θα μπορούσα να βάλω κάτι σαν καρπούζια η καλαμπόκια αλλα το καρπούζι έχει όγκο και θα κρύβει το τραπέζι από πίσω και το καλαμπόκι θα φαίνεται άσχημο με τα φύλλα...όσο για τους πωλητές θα πρέπει να είναι από μέσα γιατί από μέσα είναι η ζυγαριά...μια έχω. Και θα είναι πρόβλημα και με το ταμείο..δε μπορώ να βάλω ταμείο απέξω ούτε να κάνει το γύρο ο πωλητής για να πάρει ρέστα... Αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί ο κόσμος θα έρχεται στο δεύτερο πάγκο να πληρώσει.

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, ποιά είναι η διαφορά του C από το D ; Γιατί δεν την πιάνω.

Κατά 2ο λόγο, δεν φένεται αστείο όπως είπες, αλλά "περίεργο": Άλλο το να πεις "δεν με βολεύει η διάταξη των πάγκων", κι άλλο ότι εξ' αιτίας της...διάταξης σου ΄μειναν απούλητα. Μήπως απλά είχες παραπάνω στοκ απ' όσο υπολόγιζες ; Άλλο βέβαια αν αυτό που θες είναι να ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ την κίνησή σου, κάνοντας τον χώρο σου λειτουργικότερο (και επομένως ΚΑΙ "ελκυστικότερο" ).

ΕΚΤΟΣ πάλι κι αν ΕΧΕΙΣ διαπιστώσει πρόβλημα του τύπου "συνωστίζονται οι υποψήφιοι πελάτες, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, και τους βλέπω να φύγουνε και δαγκώνομαι". Αλλά κα΄τι τέτοιο δεν αναφέρεις. Λες απλά πως θέλει κόπο /χρόνο η εμταφορά των προϊόντων σταδιακά προς τα εμπρός, και πως τα "πλαϊνά" μέρη ούτε που να τα φτύσουν.

Τέσπα δεν έχω ιδέα στην πράξη γι' αυτό που κάνεις, αλλά φαντάζομαι ότι πρέπει να λειτουργήσεις ανάλογα με το πως ΕΙΝΑΙ γενικώς η κατάσταση στο χώρο εκεί, κι όχι με μιά "ξερή" γνώμη από εμάς από την άλλη άκρη του ωκεανού, γαι το στήσιμο των τραπεζιών...ΕΚΕΙ. Πώς "κινείται" για παράδειγμα το "ρεύμα" του κόσμου, έτσι πρέπει ανάλογα να στήσεις και τις τάβλες σου. Και φυσικά να κάνεις συνέχεια πειραματισμούς. Από ΄κει και πέρα, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι ΜΙΑ "λογική", είναι το ΑΡΧΙΚΟ στήσιμο να το γυρίσεις "ανάποδα", ούτως ώστε ο κόσμος να "μπαίνει" σ' έναν "κόλπο" που θα σχηματίζουν τα τραπέζια, αντί να πηγαίνουν "γύρω-γύρω", και να "εγκλωβίζεται" στον "κύκλο" που θα πρέπει να κάνει εντός και να ΣΤΕΚΕΤΑΙ και να ΒΛΕΠΕΙ το εμπόρευμα "με το στανιό" με περισσότερη πιθανότητα να ψωνίζει, αντί να περνάει "ξώφαλτσα" και να την κοπανάει (...AN αυτό είναι το "πρόβλημα") .

My 2 cents...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...