washcloud Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Τί άλλο να βάλω σαν τίτλο, απ΄τη στιγμή που και 'σεις αν δείτε τί θέλω να ρωτήσω, θα φρίξετε ; Λοιπόν το ρωτάω, καλυφθείτε : Έχουμε 2 pc και έναν δίσκο. Αν του δώσω τροφοδοσία από το pc No1, και τον συνδέσω στον controller connector του pc No2, θα αναγνωριστεί από το ΒΙΟS του pc No 2 ; Οι χιουμορίστες να πάνε να ξεχαρμανιάσουν στην ενότητα "μπλα μπλα" ...μωρέ πείτε ό,τι γουστάρετε, αρκεί να υπάρχει ΚΑΙ απάντηση στο ερώτημα
Nearly_God Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δεν έχει καμία απολύτως σημασία από που παίρνει ρεύμα ο σκληρός. Εφόσον τον συνδέσεις στη μητρική του 2ου PC, αυτή η μητρική θα τον αναγνωρίσει. (Και για του λόγου το αληθές έχω συνδέσει σκληρό sata σε μητρική με τροφοδοσία ρεύματος από external case και τον είδε μια χαρά) (Αν τον θες όμως να κάνει boot από τον συγκεκριμένο σκληρό κατά την εκκίνηση ίσως να αλλάζουν λίγο τα πράγματα, χωρίς να είμαι σίγουρος) Καλημέρα...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Καλημερα κι απο εμενα. Ναι εαν τον θες και για boot, αλλαζουν τα πραγματα, αλλα ΛΙΓΟ. Απλα ο σκληρος θα πρεπει να ειναι ετοιμος για boot οταν επιχρειρησει να μπουταρει η μητρικη, δηλαδη θα πρεπει να αναβει μαζι με το pc, ή λιγο πιο πριν.
parsifal Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δε χρειάζεται και πολλή ανάλυση, το παρακάτω fact αρκεί ως εξήγηση: «Η motherboard δεν ανταλάσσει κανενός είδους πληροφορία με το τροφοδοτικό»
kx5 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δε χρειάζεται και πολλή ανάλυση, το παρακάτω fact αρκεί ως εξήγηση: «Η motherboard δεν ανταλάσσει κανενός είδους πληροφορία με το τροφοδοτικό» ...πέρα από την εντολή για εκκίνηση και σε ορισμένα τις στροφές ανεμιστήρα οκ βαράτε ελεύθερα
parsifal Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 ...πέρα από την εντολή για εκκίνηση και σε ορισμένα τις στροφές ανεμιστήρα οκ βαράτε ελεύθερα Keyword: ...ανταλάσσει... means «πάρε-δώσε» (όχι τον γνωστό του Insomnia)
kx5 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 means «πάρε-δώσε» (όχι τον γνωστό του Insomnia) «πάρε»: παίρνει παλμούς για έλεγχο στροφών, «δώσε»: δίνει εντολή εκκίνησης 1-0
parsifal Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Τί πρωτόκολλο επικοινωνίας είναι αυτό; Στην «εντολή εκκίνησης», το τροφοδοτικό απαντά με «παλμούς για έλεγχο στροφών»; Τέλος πάντων, δεν πρόκειται να παίξω άλλο την κολοκυθιά. 2-0, 10-0, 100-0, όσο θες. Φτάνει να κατάλαβε η πλειοψηφία όσων διαβάζουν πού το πήγαινα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Ναι αλλα εδω μιλαμε για ΔΙΣΚΟΥΣ, απο και προς του οποιους το μονο που απαιτει η μητρικη ειναι να ειναι αναμενοι την ωρα της αναγνωρισης
parsifal Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Ναι αλλα εδω μιλαμε για ΔΙΣΚΟΥΣ, απο και προς του οποιους το μονο που απαιτει η μητρικη ειναι να ειναι αναμενοι την ωρα της αναγνωρισης George, ούτε καν αυτό, εκεί ήθελα να καταλήξω. Αρκεί να ανιχνευθεί ύπαρξη συσκευής στο δίαυλο IDE/SATA/SCSI/whatever. Αν αυτό συμβεί, δεν πρόκειται η μητρική ή η CPU να «ρωτήσει» το τροφοδοτικό «Ρεϊ! Η συσκευή με διεύθυνση τάδε από εσένα παίρνει ρεύμα; Μολόγα!». Δεν υπάρχει ούτε μηχανισμός ούτε ανάγκη για κάτι τέτοιο. Και με AA μπαταρίες που λέει ο λόγος, αν μπορείς να τροφοδοτήσεις σωστά το δίσκο όλα φαίνονται μια χαρά από την πλευρά της μητρικής...
washcloud Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 ...Άνθρωποι άνθρωποι...Προς τί ο αλληλοσπαραγμός ; προς τί η αλληλοεξόντωση ; ...όλοι άνθρωποι είμεθα και (ΓΚΧΜ) ...βασικά να πω και 'ΓΩ πώς μου ήρθε. Σ' έναν "σύγχρονο" πισή, έβαλα μια SATA controller card. Σύνδεσα τον SATA δίσκο του των 320Gb, δεν κατάλαβε Χριστό. Σύνδεσα το SATA DVD-RW του, κατάλαβε όλα τα ευαγγέλια μαζί. Ωραία, είπα. Βάζω μετά την κάρτα σ' έναν πισή που είναι απ΄τον καιρό των ευαγγελίων (mobo του 19999 για PIII,με το τελευταίο BIOS που βγήκε ποτέ γι' αυτήν), μιας και αυτός ήταν ο αρχικός στόχος μου. Συνδέω το καλώδιο "σήματος" του δίσκου στην κάρτα ΧΩΡΙΣ να βγάλω τον δίσκο από τον "νέοπα", και μιας και το τροφοδοτικό του "παλαίουρα" δεν έχει βύσματα για "SATA" (κι ούτε ο δίσκος υποδοχή για "ATAPI" molex), αφήνω την τροφοδοσία ως έχει (η εικόνα ήταν όπως αυτό που λέμε "κολλημένοι σκύλοι"). Ανοίγω τον πρώτο, ανοίγω και τον δεύτερο, τπτ. Κάνω την ίδια σύνδεση με το DVD-RW, πάλι χαμπάρι. Η κάρτα αναγνωρίζεται στα windows, αλλά χωρίς τίποτε επάνω της. Η μάλλον ακόμη καλύτερα, όταν έχει κάτι επάνω της, δεν μπαίνει στα windows. Kι αναρωτιέμαι, σαν controller card,δεν θα έπρεπε ν' αναγνωρίζει Ο,ΤΙ και να της βάλω πάνω, σ' ένα μηχάνημα "τόσο παλιό" ; Είτε είναι το θέμα πως είναι SATA oι συσκευές και τραβιέται κάποιο ζόρι (αλλά γιατί, όπως αναρωτήθηκα μόλις πριν), είτε η "αλλού παπάς-αλλού τα ράσα του" σύνδεση δεν είναι εφικτή (γι' αυτό και το αρχικό ερώτημα)
parsifal Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Ο πλέον φθηνός τρόπος για να λυθεί η απορία σου...
washcloud Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 ...είπα και 'γω, δε θα κάνει χούμορ κανείς ; ...Ναι βρε, ΤΩΡΑ, το έχω πλεον το ανταπτοράκι. Δυστυχώς "χάθηκε" η ευκαιρία με τον "νέοπα", για την ώρα. Πάντως, τί λες, παίζει "λόγω παλαιότητας", να τραβάει ζόρι ο παλιός, παρ' ό,τι η controller card αναγνωρίζεται ; (όσο "απίθανο" μου φαινόταν ΚΑΙ 'μενα να υπάρχει θέμα με την τροφοδοσία να έρχεται από "αλλού", ΑΛΛΟ τόσο δύσκολο μου φαίνεται αυτό).
parsifal Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Καθόλου χιούμορ. Αν θέλεις να δουλέψεις SATA controller + δίσκο στο παλιό PC, είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος (εκτός αν το έχεις μόνιμα δίπλα στο νέο, απλά για να τροφοδοτείς το δίσκο). Φοβάμαι όμως ότι τα αποτελέσματα θα είναι επακριβώς τα ίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.