FLOOFLIS Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Καλησπερίζω την παρέα. Η ιστορία ξεκίνησε με μια Sparkle 8800GT passive cooling λίγο πρίν τα Χριστούγεννα. Τη δούλευα σταθερά 700/1750/1950 μέχρι που αποφάσισα να το ψάξω λίγο παραπάνω... Της έκανα λοιπόν την πατεντούλα με το 1.1v μέσω bios flashing ώστε να της ανεβάσω τα περιθώρια. Ως εδώ καλά αλλά ξεκίνησαν τα προβλήματα με θερμοκρασία. Κοντά στους 55 C idle στα windows αλλά εκεί που πραγματικά τα έκανα πάνω μου ήταν με το AtiTool στα artifact test. Εκεί είδα θερμοκρασίες 95C+ και με GPU-Z κοντά στο 90C :S. Μόνο όμως όταν τρέχω το εν λόγο test ανεβαίνει τόσο.. Αποφασίζω χθές να βάλω τη Zalman VF 1000 LED και να ξενοιάσω μια και καλή.Την εγκαθιστώ σήμερα μετά κόπων βασάνων και ατυχιών λόγο απειρίας . Την παίδεψα αρκετά και αυτη τη στιγμή είμαι 761/1803/1999 stable όπως όλα δείχνουν . Δυστυχώς όμως οι θερμοκρασίες ακόμα και με Zalman στο AtiTool Artifact test πάνε στο 90κάτι με το GPU-Z να δείχνει 82C. Idle είμαι στα 48c (GPU-Z) με Zalman 100% fan και τα clocks που μόλις έγραψα. Είναι υψηλά ? Κάποιοι αναφέρουν 60C max load και με κάνουν να αναρωτιέμαι :/ . Το AtiTool "πιέζει" τόσο την vga ώστε να δικαιολογεί τέτοιες θερμοκρασίες? Να δώσω ενα feedback για το σύστημα μου. Μουφα case(απο HP κερδισμένο σε διαγωνισμό.. λίγος χώρος μόνο ένα extra fan) και φτηνο 500W τροφοδοτικό. Κατά την εγκατάσταση της Zalman είχα πρόβλημα σοβαρό. Μου έσπασε ένα εξάρτημα και την έσφιξα μόνο στα 3 απο τα 4 σημεία. Δείχνει να πατάει καλά στο chipset αλλά όχι ιδανικά όπως θα έπρεπε. Ελπίζα να μην έβαλα πολύ σιλικόνη κιόλας (απειρία). To fan το δουλεύω 100% για οτι θερμοκρασία αναφέρω. Διάβασα κάπου ότι η σιλικόνη θέλει κάποιο χρόνο για να "στρώσει". . Ισχύει κάτι τέτοιο? Παίζει να βελτιωθεί η κατάσταση με τις θερμοκρασίες? Ευχαριστώ προκαταβολικά! Υ.Γ. Ψάχνοντας στο google πολλοί λένε οτι δεν έχει νόημα να πας τη μνήμη πάνω από 2000 mhz + ότι είναι επικίνδυνο. Την άφησα 2000 άν και έχει περιθώρια.Θα ήθελα την άποψη των έμπειρων
stm00192 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Λοιπον, λυπάμαι ποθ στο λέω αλλα με -1ποδαράκι σπασμένο η zalman δεν υπάρχει περίπτωση να πατάει καλά πάνω στην gpu! και για αυτό έχεισ τέτοιες θερμοκρασίες! Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να είναι βιδωμένα καλά και τα 4 ποδαρακια για να κάνει δουλειά! Παλι καλά που πρέπει να κάνει μια κάποια επαφή και κρατίέται στους 90 αλλιώε την είχες κάψει την καρτουλα! Μοναδική λύση να πάρεις καινούργια ψύκτρα και να προσέχεις αυτή την φορά! Εκτός και αν γίνεται να κολλησεις με καποια πατέντα το εξάρτημα που έσπασε!
FLOOFLIS Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Απευθύνθηκα σε Zalman και κατόπιν στο Πλαίσιο που είναι οι επίσημοι αντιπρόσωποι στην Ελλάδα. Η Zalman μου απάντησε οτι προμηθεύουν δωρεάν ανταλλακτικά ακόμα και κατόπιν δικιάς μου κακής χρήσης σαν after market sales support μέσω του επίσημου dealer. Το Πλαίσιο προς ευχάριστη μου έκπληξη άμεσα απάντησε να πάω πίσω την ψύκτρα με όλα της τα παρελκόμενα για να μου την αντικαταστήσει με καινούργια! Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα σας ενημερώσω γιατί δεν πρέπει να λέμε μόνο τα κακά αλλά και τα καλά όταν αυτά γίνονται.. Στο θέμα μας τώρα ευχαριστώ το φίλο που απάντησε. Την κάρτα την παρακολουθώ συνέχεια απο τη στιγμή που τη δουλεύω, ακριβώς για να μην την κάψω. Κέρδισα -10 βαθμούς περίπου παρά την κακή τοποθέτηση και με επιπλέον OC σε σχέση με την παλιά passive. Εύχομαι να δώ ακόμα καλύτερα αποτελέσματα με τα 4 ποδαράκια να πατάνε καλά κι να μη μετανιώσω π[ου δεν πήρα την Thermaltake. Μη νομίζεις οτι έιναι τελείως στον αέρα το ένα ποδαράκι. Είναι πιο κοντό ίσα ίσα να περνάει την τρυπούλα και δε μπορώ να βιδώσω. Δεν εφάπτεται πλήρως για 2-3 χιλιοστά. Μπορεί κάποιος να μου πεί θερμοκρασίες που βλέπει Με το AtiTool artifact test και 8800GT?
stm00192 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Αυτά τα 2-3 χιλιοστα (που δεν είναι και λίγο) ειναι που κάνουν τη ζημιά!
FLOOFLIS Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Φίλος... είχες απόλυτο δίκιο! Το θέμα λύθυκε! Βλέπω 50 κάτι βαθμούς με το fan στο 100% σε ATITooL να σκίζεται και με GPU-Z την ίδια στιγμη 45 max! idle -10C και στα δύο Παρατηρήσεις : Η απειρία πληρώνεται. Ευτυχώς με έσωσε το Πλαίσιο που μου αντικατέστησε ολόκληρο το fan παρότι ήταν δικό μου λάθος. Έκπληκτος ο τεχνικός του Πλαισίου που είπα ακριβώς τι είχα κάνει παραδεχόμενος το σφάλμα μου. Με αντιμετώπισε πολύ καλύτερα αρα και εμείς οι καταναλωτές φταίμε πολλές φορές με τα ψέμματα η τις συμπεριφορές μας. +1 . Για την ιστορία έδωσα πίσω επανασυσκευασμένο το προιόν και μου έδωσε το ίδιο retail σα να το αγόραζα καινόύργιο. Επιτέλους έμαθα να χειρίζομαι την πάστα. Αν και είναι μούφα αυτη που δίνει η zalman τελικά η σωστη προσεκτική εφαρμογή πάστας - σωστο by the book βίδωμα έκαναν την όλη διαφορά. Να σαι καλά παληκάρι που βοήθησες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.