Hamurabi Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Παιδια το σαββατο θελω να κανω σπιτι μου ενα παρτακι. Δενε χω ιδεα απο DJλικια και ηχοσυστηματα. Εχω κατεβασει πολλα mp3 και εχω φτιαξει και τη σειρα με την οποια θελω να παιζουν ολο το βραδυ. Ερωτησεις 1)παιζει καποιο πανευκολο προγραμμα που απλως να βαζω τη λιστα με τα mp3 και να τα μιχαρει μονο του; (οταν τελειωνει το ενα τραγουδι δηλαδη να εχει ηδη ξεκινησει το επομενο) 2)μπορω να νοικιασω απο καπου ενισχυτη και ηχεια; ποσα watt να κοιταξω να ειναι και ποσο θα κοστισουν περιπου;εχω ενα λαπτοπ. Χρειαζομαι κατι αλλο; τα Mp3 θα ειναι ολα μεσα στο λαπτοπ. 3)μπορω να νοικιασω τιποτα μεγαλα ηχεια και να τα συνδεσω κατευθειαν σε desktop pc,οπου εχω και πολυ καλη καρτα ηχου, χωρις να εχω ενισχυτη;ή πρεπει ντε και καλα να παρω και ενισχυτη ;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 1. Αν μιλάς για Windows, το Winamp δεν κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα; 3. Σε μεγάλα ηχεία θες σίγουρα προενίσχυση, η κάρτα ήχου του υπολογιστή δεν φτάνει να τα "οδηγήσει".
VitamineQ Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 1. Αν υπήρχε τέτοιο πράγμα δε θα υπήρχαν οι dj . μόνο να φτιάξεις κάποιο playlist και να το βάλεις να παίζει. 2. Αν έχεις πάρα πολύ καλή κάρτα, τότε για πάρτι σε σπίτι πιστεύω ότι σου κάνουν και 2 monitor .. αλλιώς κάποιος ενισχυτής θαναι καλύτερα. 3.βλέπε 2
kage Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 εξαρταται τι παρτυ θες να κανεις,τι ηλικιες,τι μουσικη,ανοχη γειτονων,μονο/κια-πολ/κια κ τελος για ηχο ποσα τετραγωνικα ειναι ο χωρος κ ποσα ατομα θα ειναι μεσα... αν μενεις ν.προαστεια 100ε δινει ενα μαγαζι στην ηλιουπολη οτι ηχεια θες επαγγελματικα...μην ξεχασεις να βαλεις κ φωτορυθμικα,εχει στο πρακτικερ κατι φτηνα κ με 50ε πολυχρωμα. virtual dj αφου τα σκαναρεις ολα να βλεπει bpms πατας automix κ επιλεγει πιο ταιριαζει...
Hamurabi Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 file κage, που ειναι αυτο το μαγαζι στην Ηλιουπολη; κατι αλλο... πως θα συνδεσω laptop, ενισχυτη, ηχεια; Δε τα παω καλα με τις συνδεσμολογιες:-p
madsc Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Καλημέρα. Αν έχεις φτιάξει την playlist έχεις κάνει ήδη την δυσκολότερη δουλειά. Προγράμματα για mp3 mixing υπάρχουν πολλά. Ακόμη και το winamp κάνει με το κατάλληλο plugin αλλά δεν προτείνεται. Προσωπική προτίμηση είναι το Alcatech BPM Studio (που κάνει και αυτόματο mixing) αλλά ρίξε μια εδώ, εσένα μπορεί να σε βολέψει κάποιο άλλο πρόγραμμα. Για PA εξοπλισμό όπου πας να νοικιάσεις θα ζητήσεις τελικό ενισχυτή[ες] μόνο, και όσα ζευγάρια ηχεία χρειαστείς για το χώρο σου. Προενισχυτή/μίκτη δεν θα χρειαστείς, την δουλειά τους θα την κάνει το pc. Το πόσα και ποιά θα σου προτείνουν οι ίδιοι μόλις τους περιγράψεις τον χώρο και την κατάσταση που θες να στήσεις. Αν δεν βρείς άκρη με μαγαζιά, με εξοπλισμό ή με το στήσιμο contact me. Για το στήσιμο: Θα χρειαστείς ένα σταθερό (hw+sw) στημένο μηχανάκι για να τρέξεις το πρόγραμμα μίξης. Desktop κατά προτίμηση. Κλείνεις Internet/Antivirus/όποια προγράμματα προστασίας φοράει. Δεν είναι απαραίτητο να είναι δυνατό μηχανάκι σε ισχύ, και ένα μέτριο σύγχρονο με >1024 ram και σύγχρονη pci κάρτα ήχου με χαμηλά Latencies κάνει μια χαρά για οικιακή κατάσταση. Με ένα καλώδιο ήχου jack 3,5'' σε διπλά RCA συνδέεις την κάρτα ήχου του υπολογιστή σου με τον τελικό ενισχυτή. Σε περίπτωση που ο τελικός έχει XLR εισόδους (το πιό πιθανό) θα χρειαστείς και RCA=>XLR adaptors για τη σύνδεση. Αν περιμένεις μπούγιο από κόσμο -για το χώρο σου- πάρε και βάσεις για τα ηχεία να τα ανεβάσεις σε ύψος ( 1,5m - 2m το tweeter ) ώστε να ακούνε όλοι ότι παίζεις. Αν τα αφήσεις χαμηλά θα "χαθεί" ο ήχος. Αυτά θα χρειαστείς, πατάς play και παίζει. /sc
kage Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 εμεις παιρνουμε απο το παρακατω μαγαζι.οτι ηχεια θελουμε εχει διαφορα μεσα κ για αντιστοιχα watt ενισχυτες.μας δινει κ καλωδια,σταντ μεχρι κ πολυμπριζα...αλλα 100ε! ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ 50, 16777 ΕΛΛΗΝΙΚΟ(στο στενο του fit n go στην βουλιαγμενης ειναι η αφροδιτης.) Τηλ : 210 - 9642116, 9601428 http://www.4uthesite.com/results.php?p=SCat&cat=174&where=all#attiki] βλεπω υπαρχουν κ αλλοι που με 80-120ε νοικιαζουν set με cdieres κτλ... http://musica.gr/pegasus/h002/list.php?omada0=103&pcode=H002_I21103 το θεμα για μενα ειναι αν αξιζει να δωσεις τα 100ε για ηχο,το χεις δηλ να το κανεις το σπιττι club για μια μερα ή κ καλα θα ναι συγκεντρωση με πιτσες κ ολοι να καθονται στους καναπεδες κ να μιλανε κ να ακουνε μουσικη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.