Προς το περιεχόμενο

Με ποια γλωσσα να ξεκινησω???

panaathas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δε νομίζω ό,τι είναι ανάγκη να μάθει κάποιος τις χαμηλού επιπέδου λεπτομέρειες που απαιτεί η C για να μπει στο κλίμα

Με την C έχεις το πλεονέκτημα ότι μπορείς να μπεις στο επίπεδο λεπτομέρειας που επιθυμείς. Δεν είναι ανάγκη πράγματι να μάθει κάποιος τις χαμηλού επιπέδου λεπτομέρειες, όμως δεν τον αναγκάζει και κανείς. Όσο για τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό μου είχε φάνει δύσκολος την πρώτη φορά που τον συνάντησα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι κάτι εξωφρενικό.B)

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ένα βαθμό και από εμένα στην C για αρχή γιατί μετά θα είναι πιο εύκολο να μεταπηδήσει σε C++ ή Java.Προτιμώ Java :)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γεια σας , μπορειτε να μου πειτε που μπορω να μαθω αυτες τις γλωσσες ? Εννοω οτι και εγω ειμαι ασχετος απο αυτα και θα ειθελα να βρω καποιον ... hmm οδηγο να το πω... και κυριως γραμμενο στα ελληνικα για να μαθω και εγω μιας και σκοπευω να τα χρησιμοποιησω αμεσα.

Δημοσ.
Γεια σας , μπορειτε να μου πειτε που μπορω να μαθω αυτες τις γλωσσες ? Εννοω οτι και εγω ειμαι ασχετος απο αυτα και θα ειθελα να βρω καποιον ... hmm οδηγο να το πω... και κυριως γραμμενο στα ελληνικα για να μαθω και εγω μιας και σκοπευω να τα χρησιμοποιησω αμεσα.

Όπως έχω ξαναπεί και σε άλλα post, εμένα η πρώτη μου επαφή με γλώσσα προγραμματισμού ήταν η C. Πριν από αυτό δεν ήξερα καν τι θα πει "προγραμματισμός". Σε εκείνη λοιπόν την κατάσταση που ήμουν με βοήθησε πολύ το "Οδηγός της C" του H. Schildt (δες εδώ). Γενικά βέβαια, αυτά είναι γούστα, όμως το ίδιο βιβλίο είχε βοηθήσει και αρκετούς φίλους μου...

Δημοσ.

Καλύτερα να μην χρησιμοποιήσεις Ελληνικά βιβλία γιατί τα αγγλικά θα τα βρείς μπροστά σου.

Α και στην τελική σημασία έχει να μάθεις να προγραμματίζεις και όχι μια γλώσσα.

Δημοσ.
...

Α και στην τελική σημασία έχει να μάθεις να προγραμματίζεις και όχι μια γλώσσα.

Ναι, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να μάθει να προγραμματίζει είναι να ξεκινήσει να ασχολείται με μια συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού. Αν δεν γράψεις κώδικα και έπειτα αν δεν τον μεταγλωττίσεις για να δεις αν όλα είναι όπως τα φαντάζεσαι, δεν έχει νόημα...

Δημοσ.

Θελω και εγω να μαθω μια γλωσσα ,με την οποια να φτιαχνω προγραματα εαν εχει κανεισ μια ιδεα να μου τη πει . και εαν υπαρχει κανενασ καλοσ οδηγοσ {και ασ ειναι στα αγγλικα δεν με πιραζει } ελεγα για C αλλα δεν ξερω εαν με αυτη μπορο να φτιαφω προγραματα!! και τι προγραμα 8α χρισιμοποιησω!

Δημοσ.
Θελω και εγω να μαθω μια γλωσσα ,με την οποια να φτιαχνω προγραματα εαν εχει κανεισ μια ιδεα να μου τη πει . και εαν υπαρχει κανενασ καλοσ οδηγοσ {και ασ ειναι στα αγγλικα δεν με πιραζει } ελεγα για C αλλα δεν ξερω εαν με αυτη μπορο να φτιαφω προγραματα!! και τι προγραμα 8α χρισιμοποιησω!

Για να φτιάξεις ένα πρόγραμμα χρειάζονται 2 πράγματα:

• Να γράψεις τον "κώδικα" του προγράμματος (ένα κείμενο γραμμένο σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού)
  • Να μετατρέψεις τον κώδικα σε ένα εκτελέσιμο αρχείο, δηλαδή σε ένα αρχείο προγράμματος

Το πρώτο μπορείς να το κάνεις με οποιονδήποτε text editor. Ακόμα και με το Nodepad μπορείς να το κάνεις, όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις π.χ. το Notepad++ που δίνει κάποιες περισσότερες ευκολίες (π.χ. χρωματίζει διαφορετικά τις λέξεις που ανήκουν στην γλώσσα, διαφορετικά τα σχόλια που προσθέτεις στον κώδικα κ.ο.κ).

Το δεύτερο μπορείς να το κάνεις με τη χρήση ενός προγράμματος που καλείται "compiler". Για κάθε γλώσσα προγραμματισμού υπάρχουν διάφοροι compilers π.χ. για τη C ο "gcc", για την C++ ο "g++" κτλ

Το καλύτερο όμως είναι να χρησιμοποίησεις ένα πρόγραμμα που κάνει και τις 2 δουλείες. Τέτοια προγράμματα ονομάζονται "σουϊτες" προγραμματισμού.

Αν θες να ξεκινήσεις από την Java μπορείς να χρησιμοποιήσεις το NetBeans. Αν θες να ξεκινήσεις από την C ή την C++ μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Dev-C++.

Εκτός από τα διάφορα βιβλία που μπορείς να βρεις ακόμα και στα ελληνικά, υπάρχουν πολλά tutorials στο internet, κυρίως στα αγγλικά, που μπορούν να σε βοηθήσουν τόσο αρχικά όσο και στη συνέχεια. Απλώς γράψε π.χ. "c++ tutorials" στο Google αν σε ενδιαφέρει η C++.

Όποια γλώσσα και αν επιλέξεις τελικά να ξέρεις ότι αρχικά τα προγράμματά σου μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακά όσο φαντάζεσαι, όμως με τον καιρό θα βελτιώνεσαι. :-) Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις με C, η οποία θα σου δώσει τις βάσεις και στη συνέχεια να δεις ή C++ ή Java, οι οποίες είναι οι πιο διαδεδομένες γλώσσες προγραμματισμου.

Αυτά!! Καλή διασκέδαση!!

Δημοσ.

Αλλα εγω ειμαι τελειοσ ασχετοσ με τον προγραμματισμο καιρο 8ελω να προγραμματησω και σημερα βρικα την ευκερια με τον 8εμα αυτο! μπορει κανενασ να μου δοσει ενα link για ενα οδηγο για newbies γιατι δεν εχω ασχολιθει ποτε.. λιγο με hml αλλα πολι λιγο ! η τουλαχιστον ενα προγραμα ετσι να δο ποσ τα ριθμιζεισ!

Δημοσ.
>

#include <stdio.h>

int main(int argc,
 char **argv)
{

printf("%s \n",
       *(++argv));

return 0;
}

Να ένα παράδειγμα σε C για echo

μήπως να ξεκινούσε το παιδί με το "hello world"? Αν το παραπάνω πρόγραμμα ήταν το 1ο που έβλεπα σαν αρχάριος θα ετρεχα μακρυά.

>
#include <stdio.h>

int main( void )
{
    printf("Hello world\n");
    return 0;
}

Δημοσ.

http://www.google.com

Κάτι που πρέπει να το πω όμως, αν σε ενδιαφέρει πραγματικά θα το ψάξεις μόνος σου. Πολλοί σ' αυτό το φόρουμ ρωτάνε σαν χαζογκόμενες (που θα πίστευαν ότι στην έκλειψη ο ήλιος μπαίνει ανάμεσα στην και σελίνη και τη γη..) Δύο πράγματα βρίσκεις εύκολα στο ίντερνετ, τσόντες και documentation υπολογιστών (σε όλα τα επίπεδα) οπότε εκμεταλλευσου το.. αν σε ενδιαφέρει.

Δημοσ.

φράση κλειδί: programming tutorial...

όσο για το δεύτερο διάβασε το πόστ του darth_revan ποιό πάνω... ο άνθρωπος έκατσε και σου ΑΝΕΛΙΣΕ το όλο σκηνικό και τον έγραψες στα παπάρια σου

edit: Βασικά λεεί και αύτο: "Απλώς γράψε π.χ. "c++ tutorials" στο Google αν σε ενδιαφέρει η C++."

οπότε ήσουν πλήρως καλυμένος..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...