Προς το περιεχόμενο

Eρασιτεχνικός αθλητισμός μόνο??

Humphrey

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.contra.gr/Swimming/Hellas/198574.html

Ντόπινγκ σε άρση Βαρών, κολύμβηση, στίβο και δεν ξέρω τί άλλο απο μια χώρα που "παρα το μικρό της μέγεθος, γεννάει πρωταθλητές" ...

Ποιά είναι η άποψη σας περί αθλητισμού αλλά μόνο σε ερασιτεχνικό επίπεδο? Φιλοσοφικά μιλώντας..

Αν κάποιος έχει ασχολήθεί γενικότερα, ας μας δώσει την δική του οπτική.

Δημοσ.

Ο Δρυμωνακος ειναι ο ντοπε....θα το δειτε...

Προχτες επιασε οριο για τους Ολυμπιακους Αγωνες στην διεθνη συναντηση Acropolis 2008 ...ειχα παει κ εγω και ηταν καπως αγχομενος ...δεν ξερω

... εδω θα ειμαστε κ θα δουμε

Δημοσ.
http://www.contra.gr/Swimming/Hellas/198574.html

Ντόπινγκ σε άρση Βαρών, κολύμβηση, στίβο και δεν ξέρω τί άλλο απο μια χώρα που "παρα το μικρό της μέγεθος, γεννάει πρωταθλητές" ...

Ποιά είναι η άποψη σας περί αθλητισμού αλλά μόνο σε ερασιτεχνικό επίπεδο? Φιλοσοφικά μιλώντας..

Αν κάποιος έχει ασχολήθεί γενικότερα, ας μας δώσει την δική του οπτική.

Εχοντας κανει και τα δυο δηλ. ερασιτεχνικα και "επαγγελματικα" θα σου πω το εξης κανεις μα κανεις δεν γινεται παγκοσμιος πρωταθλητης ή ολυμπιονικης χωρις να ντοπαρεται.Αυτο δε ισχυει σε ολα τα αθληματα και στα πιο απιθανα ακομη.

ΥΓ Οταν λεω οτι εκανα επαγγελματικα εννοω οτι ηταν κατω απο καθοδηγηση προπνητη λαμβανα μερος σε αγωνες κλπ.

Δημοσ.

Δεν μπορουν ομως καποιοι βλακες οπου επειδη ηθελαν να δωσουν ακομα και την ζωη τους για ενα μεταλλιο να αναιρουν τα χρυσα κεφαλαια του ελληνικου αθλητισμου....

Δημοσ.
Ανεκαθεν ο αθλητισμός είχε "θειο-λατρικό" χαρακτήρα, αν ανατρέξει κάποιος στην ιστορία διαφόρων φυλών σε πολύ βάθος , θα διαπιστώσει γιατί ο άνθρωπος αθλείται. Στην πηγή αυτου του φαινομένου και για τους ανθρώπους που δίνονται στον αθλητισμό κανείς τους δεν ξεκίνησε να το κάνει μόνο και μόνο επειδή ήθελε να παίξει στην αλάνα με τους φίλους ....

..τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση και για υποκρισία.

Δημοσ.
Ανεκαθεν ο αθλητισμός είχε "θειο-λατρικό" χαρακτήρα, αν ανατρέξει κάποιος στην ιστορία διαφόρων φυλών σε πολύ βάθος , θα διαπιστώσει γιατί ο άνθρωπος αθλείται. Στην πηγή αυτου του φαινομένου και για τους ανθρώπους που δίνονται στον αθλητισμό κανείς τους δεν ξεκίνησε να το κάνει μόνο και μόνο επειδή ήθελε να παίξει στην αλάνα με τους φίλους ....

..τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση και για υποκρισία.

Εγω τοτε γιατι αθλουμαι φιλε μου;Μην τα γενικευεις υπαρχουν ανθρωποι που αθλουνται γιατι τους αρεσει.

Δημοσ.
Δεν μπορουν ομως καποιοι βλακες οπου επειδη ηθελαν να δωσουν ακομα και την ζωη τους για ενα μεταλλιο να αναιρουν τα χρυσα κεφαλαια του ελληνικου αθλητισμου....

Να σου πω, πολύ θα ήθελα να είναι αλήθεια αλλά μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας θεωρείται η άρση βαρών και τα χρυσά στα 100μ. Both κατέρρευσαν, καθώς πιάστηκαν ντοπέ. Αν και ελπίζω τα νέα παιδιά (κολύμβηση, βάδην κτλ κτλ) να βάλουν μυαλό να αγωνίζονται σωστά και μη σώσουμε να πάρουμε μετάλλιο ποτέ

Δημοσ.

cumulus , η καταχωρήσή μου είναι πολύ συγκεκριμένη και όχι γενική, σε μια συγκεκριμένη ερώτηση (φιλοσοφική) . Δεν αμφιβάλω οτι σου αρέσει , δεν είπα το αντίθετο , και ουτε εμπεριέχεται κάποια είδους υποτίμησης για την "παιγνιώδη" μορφή του αθλητισμού.

Αν ασχοληθείς λίγο με την ιστορία του αθλητισμού , θα δεις οτι πολύ πριν τους τσολιάδες μας , οι άνθρωποι - και όχι μόνο της δικής μας φυλής - αθλούνταν για να λατρέψουν τους θεούς τους. Αυτό σήμερα και μιλώντας βιοσωματικά μεταφράζεται με τον ίδιο κώδικα αλλα με διαφορετικές αφορμές...Πάντα , σε όλο το βάθος της ιστορίας , οι αθλητές που ξεχώριζαν στον αγώνα , ήταν και ξεχωριστοί άνθρωποι γενικότερα και είχαν πρωτίστως την προδιάθεση δωρισμένη απο την μαμά Φύση....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...