stoixaki Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Γεια σας παιδιά, Είμαι μέλος του insomnia εδώ και πολύ καιρό και μπαίνω πολύ συχνά όταν αναρωτιέμαι κάτι σε θέματα hardware και πολύ από εσάς με βοηθήσατε πάρα πολύ! Μετά από πολύ καιρό αναζήτησης, εμποδίων και παρακολούθησης των τεχνολογικών επιτευγμάτων των εταιριών κατέληξα σε αυτόν εδώ τον φορητό υπολογιστή: http://www.open365.gr/index.php?target=products&product_id=18161&ref=pathfinder TravelMate 7720G-833G50Mn LX.TNT0X.113 Sistema Windows autentico, ovvero software Windows originale legalmente concesso in licenza e conformemente installato. È possibile ottenere ulteriori informazioni sui vantaggi speciali riservati agli utenti di software Windows autentico sul sito Web all'indirizzo http://www.microsoft.com/genuine. Windows Vista® Home Premium Autentico, Intel® Core™ 2 Duo T8300 (2.4 GHz, 800 MHz FSB, 3 MB L2 cache), Display 17" WXGA CrystalBrite, Ram 3072 MB DDRII (2024MB +1024MB), HDD 500GB (2X250GB) SATA, DVD Super Multi, ATI X2400 256/512MB, Batteria 8 Celle, Wireless, Bluetooth, Memory Card Reader 5-1, Acer Crystal Eye webcam Η αρχική παραγγελία ήταν στην τιμή των 1220 ευρώ αλλά μετά από λίγη έρευνα και γκρίνια στον πωλητή την κατέβασα στα 1160 και με την απειλή (ο ίδιος κάνει το service της acer) ότι αν συμβεί κάτι στον υπολογιστή και μου αργήσουν θα "τους το κατεβάσω κορνίζα". Τι λέτε λοιπόν; Ακούω τη γνώμη σας! Ο υπολογιστής είναι και για επαγγελματική χρήση αφού είμαι γραφίστας και χρειάζομαι να ασχολούμε με κάτι όταν λείπω από το desktop! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα!
Federer Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Αν εισαι γραφιστας κανε οτι μπορεις να βαλεις δισκο 7200rpm...μονο αυτο εχω να σου πω...δουλευω κ εγω Photoshop ψιλοερασιτεχνικα και με 5400rpm απλα δεν παλευεται η κατασταση...καμια σχεση με 7200...
stoixaki Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Σε ευχαριστώ federer θα το κοιτάξω αυτό που μου λες!
kotetsi Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Αφού είσαι γραφίστας γιατί δεν κοιτάζεις και τις προτάσεις της Apple; To MacOS χρησιμοποιείται κατά κόρον στον κλάδο σας. Anyway, αν χρειάζεσαι Windows και επαγγελματικό μηχάνημα προτείνω να κοιτάξεις το HP Compaq 8710w GC122EA: http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=8710w
stoixaki Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Πολύ ωραίος ο υπολογιστής που προτείνεις Kotetsi αλλά μιλάμε για 1600 ευρώ και είναι και Hp που δεν τους εμπιστευόμουνα ποτέ. Επίσης όσον αφορά τον acer με το ατού που έχει των δυο σκληρών, εύκολα μπορώ να αλλάξω τον ένα και να τον βάλω στα 7200 rpm και η κάρτα γραφικών που έχει με βολεύει για τις απλές δουλίτσες για την οποίες τον θέλω. Στο κάτω κάτω έχω ένα pentium 4 διπλοπύρηνο στα 3 GHz στη δουλειά που (φτου φτου μη το ματιάξω το μηχάνημα) έχει βρει σκυλί! Όσο για τα macos πραγματικά καλά κάνουνε και τα εμπιστεύονται οι δικοί μου γιατί πραγματικά αν και είναι πολύ ακριβά είναι μηχανήματα εμπιστοσύνης και δεν σε αφήνουν εύκολα. Το θέμα πάντα γι αυτή την εταιρία θα είναι η ασυμβατότητα και η δυσκολία να μάθουνε οι παλιοί πάνω σε αυτά τα μηχανήματα. Δεν θα είχα πρόβλημα να αλλάξω όλα τα μηχανήματα της εταιρίας στην οποία δουλεύω με macos αλλά το αφεντικό μου δεν θα κατάφερνε ποτέ να μάθει πάνω σε αυτή την πλατφόρμα. Εδώ τρόμαξα να του μάθω τα XP. Φαντάσου τι θα γίνονταν με μια τελείως άγνωστη πλατφόρμα όπως είναι τα macos για το ευρύ κοινό!
michalis2610 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 είναι και Hp που δεν τους εμπιστευόμουνα ποτέ. Δηλαδή εμπιστεύεσαι Acer ειδικά για μηχάνημα που προβλέπεται και για επαγγελματική χρήση και όχι Compaq? Η μόνη φιλική συμβουλή συμβουλή που έχω να δώσω είναι να κοιτάξεις πολύ σοβαρά το φορητό που προτείνει ο kotetsi. Ισως όχι την έκδοση με τα χαρακτηριστικά που έχει ο συγκεκριμένος αλλά το ΗΡ Compaq 8710p [GC100EA]. Μπορεί τώρα να μην καταλαβαίνεις προς τι η επιμονή, αλλά εάν το δουλέψεις να είσαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις. Πέραν της κορυφαίας ποιότητας κατασκευής, πέραν του ότι θα λάβεις και ΧΡ, της 3τούς εγγύησης, του σκληρού στις 7200 στροφές, θα διαπιστώσεις ότι η ματ οθόνη για σοβαρή εργασία είναι μονόδρομος. Θα δώσεις 200 ευρώ παραπάνω από ότι για τον Acer αλλά δε θα το μετανιώσεις ποτέ. ΥΓ1: Μην κολλάς στη RAM και GB του σκληρού. Τη μεν πρώτη την αναβαθμίζεις με 30 ευρώ για το δε δεύτερο αγοράζεις έναν εξωτερικό Seagate 500 με 90 ευρώ και έχεις άφθονο χώρο για δευτερεύοντα αρχεία. ΥΓ2: Μου προξενεί εντύπωση το κατάστημα που βρήκες. Στο skroutz, υπάρχουν τουλάχιστον 10 που έχουν το ίδιο φορητό σε χαμηλότερη τιμή και ορισμένα είναι και αρκετά πιο γνωστά.
stoixaki Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 nVidia Quadro NVS 320M 256MB Dedicated Memory up to 512MB HyperMemory Η 256 κάρτα γραφικών δεν θα έπρεπε να με χαλάσει για τα 1400 ευρώ που θα δώσω και άλλα από εδώ και άλλα από εκεί για να μου φτάσει στα 1500 ευρώ τα οποία σε ένα χρόνο δεν θα είναι τίποτα γιατί η HP φτιάχνει τα μοντέλα της σε υπερπαραγωγή και σε χρόνο dt;
darth_revan Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δηλαδή εμπιστεύεσαι Acer ειδικά για μηχάνημα που προβλέπεται και για επαγγελματική χρήση και όχι Compaq? Βασικά έχω Acer TravelMate 6292 για επαγγελματική χρήση, έχω κάνει επέκταση εγγύσης στα 3 έτη, και είμαι ευχαριστημένος σε όλα και κυρίως από την ποιότητα κατασκευής (αντικραδασμικό σύστημα δίσκου, Mg-Al...). Τα TravelMate δεν είναι Aspire. Το έχω ξαναπεί ότι μια ακριβότερη - επαγγελματικότερη λύση μιας εταιρείας σαν την Acer είναι καλύτερη από μία "φτηνή" λύση μιας "μεγαλύτερης" εταιρείας. Ο προηγούμενος φορητός μου ήταν Toshiba και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος και με αυτόν.
michalis2610 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Η 256 κάρτα γραφικών δεν θα έπρεπε να με χαλάσει για τα 1400 ευρώ που θα δώσω και άλλα από εδώ και άλλα από εκεί για να μου φτάσει στα 1500 ευρώ Στο συγκεκριμένο που προτείνω δε χρειάζεται να προσθέσεις τίποτα, ειδικά αν περάσεις ΧΡ. Για τις κάρτες γραφικών κοίτα εδώ και σύγκρινε. Τα TravelMate δεν είναι Aspire. Συμφωνώ. Είναι γεγονός ότι είναι πολύ ανώτερα ποιοτικά και με παρελθόν καλύτερης αξιοπιστίας. Το προβλημα είναι ότι η Acer παραμένει Acer όταν και αν έρθει η άτυχη στιγμή που θα χρειαστείς σέρβις, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες όπου οι πελάτες των επαγγελματικών σειρών τυγχάνουν πολλές φορές καλύτερου σέρβις.
stoixaki Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Να ρωτήξω κάτι; Είναι αλήθεια ότι το service της Acer το πήρε η IMD; Όταν μίλησα για το service και ότι δεν ήθελα τον acer γι αυτό το λόγο το μαγαζί με σιγούρεψε ότι αυτό έχει αλλάξει με το καινούριο έτος και ότι πλέον το service δεν είναι πρόβλημα. Είναι λάθος αυτό;
darth_revan Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Το προβλημα είναι ότι η Acer παραμένει Acer όταν και αν έρθει η άτυχη στιγμή που θα χρειαστείς σέρβις, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες όπου οι πελάτες των απαγγελματικώ σειρών τυγχάνουν πολλές φορές καλύτερου σέρβις. Ναι, για το service δεν μπορώ να μιλήσω, γιατί δεν έχω κάποια εμπειρία (και ελπίζω να μην αποκτήσω!!). Και είναι αλήθεια ότι απ' όσο θυμάμαι δεν υπάρχει στην Ελλάδα, αν κάτι συμβεί η εδώ αντιπροσωπεία συνεργάζεται με κάποια του εξωτερικού. Όμως η ποιότητα κατασκευής είναι ικανοποιητική και η εγγύηση μπορεί να προεκταθεί στα 3 χρόνια σχετικά φτηνά. Αυτό που θέλω να πω πάντως είναι ότι ως μηχάνημα είμαι πολύ ικανοποιημένος, ως τιμή ακόμα περισσότερο, ως service ελπίζω να μην χρειαστεί...
stoixaki Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Σε ευχαριστώ Darth-Revan γιατί ήδη τον έχω παραγγείλει τον υπολογιστή και ήμουν πολύ ευτυχισμένη μετά από μεγάλη ταλαιπωρία που πέρασα από τότε που είπα ότι θα αγοράσω Laptop. Λες και γύρισε ο κόσμος ανάποδα.... τι να πω... μέχρι και οι φορτηγατζήδες έκαναν απεργία και περιμένω εδώ και τρεις ημέρες για να τον δω τον πολυπόθητο υπολογιστή, για να μην πω ότι η αρχική μου παραγγελία ήταν για τον καινούριο 6920 Gemstone Blue, τον οποίο και πληρωσα 1240 ευρούλια το περασμένο Σάββατο και τη Δευτέρα με ειδοποίησαν ότι η αντιπροσωπεία είχε φέρει μόνο μερικά κομμάτια τα οποία ξεπουλήθηκαν όλα και περιμένουν μέχρι τα μέσα Ιουνίου να τους έρθουν τα υπόλοιπα. Όπως και ένα τεράστιο γολγοθά με ένα Turbo-X Iron που πήγα μέχρι την Πάτρα στο Πλαίσιο μόνο και μόνο για να μου πουν ότι δεν υπάρχει και αφού άλλαξα την παραγγελία με άλλον δεν μπόρεσα τελικά να τον πάρω γιατί δεν είχα συνεννοηθεί σωστά με τον πωλητή για τις δόσεις που θα έβαζα το μηχάνημα και άλλες τόσες ιστορίες με άλλες μάρκες! Τι να πω δεν έχω να πω τίποτα....
kotetsi Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Εχμ... μας είπες στην αρχή ότι έψαχνες ένα φορητό για επαγγελματική χρήση. Μπορείς να μου εξηγήσεις τους λόγους που οι επιλογές σου περιελάμβαναν τον Acer 6920 και κάποιο μοντέλο Turbo-X του Πλαισίου, καθώς επίσης και γιατί δεν εμπιστεύεσαι την επαγγελματική σειρά της HP;
stoixaki Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Συγνώμη kotetsi αν δεν το διευκρίνησα σωστά, αλλά ήδη είπα από το πρώτο μήνυμα ότι "κατέληξα" σε αυτόν τον υπολογιστή. Όσο για τα Hp από την δική μου εμπειρία και από θέμα υπολογιστών και laptop αλλά και μηχανών γραφείου πάντα σε κάτι έχουν πρόβλημα, τουλάχιστον σε μένα. Πάντα κάπου θα με αφήνουν εκεί που τους χρειάζομαι περισσότερο γι αυτό και δεν το τόλμησα ούτε καν να τους κοιτάξω.... Απλώς έγραψα στο φόρουμ γιατί φαίνεστε απ όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα ότι έχετε όρεξη να απαντήσετε σε ερωτήσεις αρχάριων και σε αυτά που κατέληξα εγώ από αυτά που μου γράψατε είναι: α) Η acer δεν λέει από θέμα service, αλλά ήδη την δουλεύω με οθόνες και έχουν βγει πολύ καλές και η μία που μου κάηκε την άλλαξαν μέσα σε δέκα λεπτά. β) Η κάρτα γραφικών είναι απλώς συμπαθητική, αλλά πάλι εγώ δεν θα παίξω και το crysis, μάλλον δεν θα παίξω καθόλου παιχνίδια. γ) Οι σκληροί που έχει επάνω ίσως να είναι αργοί, αλλά πάλι αυτό είναι κάτι που αλλάζει. Kotetsi ο Acer 6920 Gemstone Blue είναι καινούρια σειρά που θα κάνει λίγο καιρό να ξεπεραστεί αλλά περισσότερο μου άρεσε η true ανάλυση της οθόνης. Τον Iron Turbo-X τον είχα επιλέξει γιατί έβγαινε σε καλή τιμή με πολύ καλα χαρακτηριστικά αλλά το Πλαίσιο σταμάτησε να τον βγάζει. Και όπως είπα έκανα πολύ μεγάλο λάθος που πήγα στο Πλαίσιο 2,5 ώρες ταξίδι για να πάρω υπολογιστή. Η αλυσίδα του @@@@ ξέφτισε, εμένα τουλάχιστον μου φερθήκανε πανάθλια στο συγκεκριμένο μαγαζί!!!
darth_revan Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Καταρχάς αν αγόρασες τελικά το laptop σου, με 'γεια!! Ελπίζω να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα. γ) Οι σκληροί που έχει επάνω ίσως να είναι αργοί, αλλά πάλι αυτό είναι κάτι που αλλάζει. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εύκολο να αλλάξει ο σκληρός δίσκος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.