Προς το περιεχόμενο

Διαβητης....

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπηκα κι εγω στο χορο ηδη.

Γιατρος δεν ειμαι στο επαγγελμα αλλα με τον πατερα μου τα τελευταια χρονια εχω αποκτησει καποιες γνωσεις.

Ειναι 71 ετων (εγω τα μισα πλην ενα χρονια) και κανει εδω και 10 χρονια περιπου ινσουλινη.

Ειναι μια κληρονομικη παθηση κι ο παππους (εκ φαδεν σοι) ειχε ζαχαρο αλλα και καποια ξαδελφια του πατερα μου (παλι ιδιο σοι).

Απο της μητερας τη μπαντα κανεις δεν ειχε.

Απεναντιας η αποδημουσα μητερα μου παθαινε καποιες κρισεις υπογλυκαιμιας.

Πριν 4 μερες (Παρασκευη πρωι) ειχα ελευθερο χρονο ξυπνησα το πρωι κατα τις 9 ρεκλα περιδρομιαζω 2 φετες (μεγαλουτσικες) με honey και λεω αντε να παιξουμε καμμια Πρεφα.

Τοτε αναψα τσιγαρο ηπια κι ενα καφε για το πρωινο ξυπνημα (τι κηφηνας ειμαι LOL) με ζορισε λιγο ο ΗΥ τσαντιστηκα τελος παντων σβηνω το PC μετα απο μια ωρα και πηγα στο αλλο σπιτι να χαζεψω λιγο στην τηλεοραση.

Δεν εκανα κατι το ιδιατερο π.χ. ασχολιες με τον κηπο κλπ (σημειωση μενω σε χωριο) γιατι γυρω στις 12 ειχα κλεισει καποια επαγγελματικα ραντεβου για να βγει το παραδακι.

Τελος παντων παει η ωρα 11:30 κι αρχισα να νοιωθω μια τρεμουλα.΅

WTF σκεφτηκα (ειμαι και λιγο χοντρος) εγω δεν εκανα τιποτα σημερα παλι πειναω????

Παει 11:40 η ωρα κι ιδρωσα λιγακι ενω παραλληλα ενοιωσα και μια ελαφρια ζαλαδα....

Καρφι τηλεφωνο στον ξαδελφοταριφα Μιχαηλ να με παει στον παθολογο.

Δε μου πηγε το μυαλο οτι μπορει να ειχα υπογλυκαιμια παρολο που ηξερα οτι παρουσιαζει τετοια συμπτωματα.

Ο ντοκτορ κανει τη μετρηση και το μηχανημα δειχνει 64!!!!

Οποτε αλλαξε καπως η διατροφη μου απο τις προαλλες.

Συμπερασμα:

Κι οι δυο περιπτωσεις ειναι εξισου επικινδυνες.

Δημοσ.

Thanks guys. :-)

Παντως καλο ειναι να δωσετε μια βαρυτητα στη συγκεκριμενη παθηση γιατι πιστεψτε με την εχω νοιωσει απο κοντα οταν βλεπω τοσα χρονια το Γερο μου να τρυπιεται με τις συριγγες για να κανει την ινσουλινη.

Ο διαβητης ειναι κατα κανονα παθηση των υπερβαρων κατα γενικες γραμμες.

Οχι οτι οι αδυνατοι δεν ειναι πιθανο να την εμφανισουν απλα το ποσοστο των υπερβαρων διαβητικων ειναι πολυ μεγαλυτερο εναντι των λεπτων ατομων.

Δημοσ.

γενικά άτομα με ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη στην οικογένεια πρέπει:

- να ελέγχουν τα επίπεδά τους που και που

- να διατηρούν χαμηλά το σωματικό τους βάρος

- να προσέχουν την διατροφή τους

- να ασκούνται συστηματικά.

Σημαντικότερα το χαμηλό σωματικό βάρος και η άσκηση...

Επισκέπτης
Δημοσ.

καιρός να πλακωθείς στις γυμναστικές MrSeanκon, και τίποτα να μην είχες πάλι το ίδιο θα σου έλεγα.

Η αρχή είναι δύσκολη μόνο.

Δημοσ.

Aigeas ειμαι χωριατης (ασε τι λεει κατω απο το αβαταρ ειναι προς ειρωνια) οποτε ολο και κατι κανω καθε μερα.

Για το χομπυ ομως να μου περναει η ωρα (κλαδεμα στις ελιες, λιγο απο κηπο τωρα, περιποιηση των οικοσιτων ζωων) για προφανεις λογους.

Τα κιλα οντως εχουν μπει απο ασωτη ζωη :-( αλλα ενταξει μια αρχη εχω κανει με το καπνισμα.

Ελπιζω να επεκταθει και σε υπολοιπους τομεις.

Αυτα που ειπε ο leftermann ειναι πολυ σωστα.

Δημοσ.

Εγω θα σου προτεινα να πας σε ενα εργαστηριο να κανεις μια εξεταση που λεγεται "καμπυλη ανοχης στη γλυκοζη".Τετοια μικροεπεισοδια(που δεν ειναι αληθινη υπογλυκαιμια) μπορει να ειναι προειδοποιηση για διαταραχες στη ρυθμιση του σακχαρου στο αιμα σου...Υπαρχει μια πιθανοτητα η ινσουλινη που παραγει ο οργανισμος σου να καθυστερει να παραχθει σε σχεση με το φυσιολογικο ανθρωπο.

Κανε αυτη την εξεταση για καλο και για κακο...

Δημοσ.

Ναι μην ανυσηχεις :-) την εκανα ηδη και περιμενω αποτελεσματα.

Θα το συζητησω και με το παθολογο αλλα φυσικα θα παρω και δευτερη γνωμη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...