Προς το περιεχόμενο

ΟΤΕ, η πιο σταθερή μας σχέση!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανώς ειρωνεύομαι..!

Έχω χρόνια otenet και πριν από 4-5 μήνες το άλλαξα σε connx 24mbit μιας και είμαι στα 20 μέτρα από τον κόμβο του ΟΤΕ. Όλα καλά για τους πρώτους 2 μήνες. Κλείδωνα κάπου στα 24mbit.

Τους τελευταίους 3 μήνες έχω το εξής δυσεπίλυτο πρόβλημα: Ξαφνικές άτακτες αποσυνδέσεις*. (Μπορεί να έχω και πάνω από 30 τη μέρα..!) *Σημείωση: το router δεν σβήνει. Αποσυγχρονίζει με το DSLAM και ξανασυγχρονίζει, σβήνει δηλαδή το φωτάκι DSL και ξανανάβει.

Άλλαξα καλώδια, δοκίμασα άλλα splitters, σιχτίρισα (και σιχτιρίζω ακόμα) και ανάμεινα ώρες ατέλειωτες στο adsl helpdesk του ΟΤΕ χωρίς ποτέ να πιάσω γραμμή. Στις ύστατες προσπάθειες κάλεσα και το 121 (βλάβες ΟΤΕ) και για να μην τα πολυλογώ, κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο ένας τεχνικός από τον ΟΤΕ. Του είπα τι γίνεται και μου πρότεινε όσα είχα κάνει ως τώρα. Τελικά επειδή η γραμμή μου δεν είχε πρόβλημα, ρίξαμε το φταίξιμο στο router.

Την επόμενη μέρα πήρα ένα router της Linksys, έκανα κι ένα φορμάτ για το καλό, και δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί που ξύπνησα και είδα το Internet πεσμένο. Θεώρησα λοιπόν ότι φταίει κάποιο πρόγραμμα γι' αυτές τις αποσυνδέσεις. Συγκεκριμένα το "μTorrent". Φαντάστηκα ότι μια επιλογή "encryption" που του είχα πειράξει για να επιτρέπει περισσότερες συνδέσεις σε clients έκανε τη λαδιά όλο αυτόν τον καιρό. Απενεργοποίησα την επιλογή και όλα φαίνονταν να δουλεύουν καλά μέχρι το βράδυ, που άρχισαν πάλι οι αποσυνδέσεις, χωρίς όμως τώρα κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα να τρέχει κάθε φορά. (Εκτός κι αν φταίει το MSN messenger)

Εδώ είμαστε αγαπητοί insomniacs... Βρείτε μου τη λύση! ;)

Να σημειώσω κάτι που έχω επίσης στο μυαλό μου αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω ακόμα για να ελέγξετε τη σκέψη μου.. Έχω απενεργοποιήσει από τα OTEnet tools την online προστασία που μου παρέχει η OTEnet, επειδή ήθελα να ενεργοποιήσω την επιλογή του encryption στο μTorrent, παλιότερα..

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και χίλια συγγνώμη για την έκταση. Τα συμπύκνωσα όσο μπορούσα, μιας και μ' αυτό το γολγοθά που περνάω θα μπορούσα να γράψω πολλές σελίδες..

Δημοσ.

μήπως κάτι έγινε με κάποια τηλεφωνική συσκευή? ίσως συναγερμός? μπορεί κάτι να προέκυψε και να προκαλούν αυτά τις αποσυνδέσεις

Δημοσ.

Το linksys έχει μια επιλογή στο setup που απενεργοποιεί το internet όταν δεν το χρησιμοποιείς.Μήπως είναι αυτό?Όταν πατάς κάποιο link ενεργοποιήται αυτόματα.

Δημοσ.
μήπως κάτι έγινε με κάποια τηλεφωνική συσκευή? ίσως συναγερμός? μπορεί κάτι να προέκυψε και να προκαλούν αυτά τις αποσυνδέσεις

Χρησιμοποιώ μια ψωροσυσκευή ίσα ίσα για να τους παίρνω όταν έχω προβλήματα. Δεν κάνω καθόλου χρήση του σταθερού. Συναγερμό δεν έχω.. Ούτε χτυπάει κάποιος κάθε φορά που έχω αποσυνδέσεις.. (εκτός απ' το δικό μου, το νευρικό) ;)

Το linksys έχει μια επιλογή στο setup που απενεργοποιεί το internet όταν δεν το χρησιμοποιείς.Μήπως είναι αυτό?Όταν πατάς κάποιο link ενεργοποιήται αυτόματα.

Πού είναι αυτή η επιλογή; Αν και δε νομίζω, γιατί όσο δε χρησιμοποιώ εγώ τη σύνδεση, τη χρησιμοποιεί το μTorrent και κατεβάζει...

Δημοσ.
δοκιμασε να χρησιμοποιησεις για μια μερα εναν αλλο bit-torrent client, ετσι για να αποκλεισουμε και αυτην την πιθανοτητα

Δυστυχώς οι αποσυνδέσεις συνεχίζονται και όταν δε δουλεύει καθόλου κάποιος torrent client.... Για παράδειγμα, έχω αποσυνδέσεις όταν κάνω broadcasting τραγούδια, σηκώνοντας δικό μου server μέσω του Shoutcast..!

Δημοσ.
πρόβλημα του ΟΤΕ πιστεύω...μλκιες είπαν για το router..

Ο τεχνικός πάντως μου είπε ότι η γραμμή μου είναι μια χαρά..! Προσωπικά δε νομίζω να έχω κάποιο πρόβλημα στη γραμμή.. Αυτή τη στιγμή κλειδώνω στα 17166 kbps και συνεχίζει τις αποσυνδέσεις απτόητο..!

Πήρα -και σήμερα- τηλέφωνο και ξαναέδωσα βλάβη στη γραμμή για να επικοινωνήσουν μαζί μου.

• Super Moderators
Δημοσ.

φέρε τεχνικό να ελέγξει το σπίτι τότε...

αν δεν βρουν τπτ τότε πρέπει να ελέγχουν την γραμμή από το dslam μέχρι το σπίτι που είναι το ευκολότερο πράγμα στο κόσμο στην περίπτωσή σου μιας και απέχεις 20 μέτρα από αυτό...

και τέλος την κάρτα στην οποία είσαι πάνω στο dslam...κοινώς την "πόρτα"

Δημοσ.
φέρε τεχνικό να ελέγξει το σπίτι τότε...

αν δεν βρουν τπτ τότε πρέπει να ελέγχουν την γραμμή από το dslam μέχρι το σπίτι που είναι το ευκολότερο πράγμα στο κόσμο στην περίπτωσή σου μιας και απέχεις 20 μέτρα από αυτό...

και τέλος την κάρτα στην οποία είσαι πάνω στο dslam...κοινώς την "πόρτα"

Αυτό θα κάνω.. Περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο αύριο να δούμε αν στείλουν κανένα τεχνικό..!

alchemist μήπως έχεις λειτουργικό σύστημα Vista ;

Όχι προς Θεού!! ;) XP home sp2.

Δημοσ.

Τα ίδια είχα και εγώ και τελικά έχω φτάσει από τις υποβαθμίσεις στα 4 με αποσυνδέσεις, τουλάχιστον 1 ανα ώρα. Η εύκολη λύση βλέπεις.

Αν σου προτείνουν υποβάθμιση, μην δεχτείς, να πιέσεις για τεχνικό.

Αλήθεια, πόσο χρεώνουν την επίσκεψη?

Δημοσ.
Τα ίδια είχα και εγώ και τελικά έχω φτάσει από τις υποβαθμίσεις στα 4 με αποσυνδέσεις, τουλάχιστον 1 ανα ώρα. Η εύκολη λύση βλέπεις.

Αν σου προτείνουν υποβάθμιση, μην δεχτείς, να πιέσεις για τεχνικό.

Αλήθεια, πόσο χρεώνουν την επίσκεψη?

Απαπα! Με τίποτα δε θα δεχτώ! Με τέτοιο attenuation δε θα κόψω ούτε ένα mbit! Όσον αφορά τις τιμές, απ' ό,τι κοίταξα στο forum, αν για τις αποσυνδέσεις ευθύνομαι εγώ πληρώνω 50 ευρώ για την τεχνική υποστήριξη. Αν ευθύνονται αυτοί δεν πληρώνω τίποτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...