Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά παρήγγειλα Link.png Site: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701161">αυτό αλλά μάλλον αργότερα θα πάρω ups.

Κάπου διάβασα ότι όλα τα υπόλοιπα είναι απλά συμβιβασμός και μάλλον συμφωνώ.

Βλέπω κάποια πολύμπριζα και αναγράφουν

Dataline protection με θύρα RJ-11 Modem/Fax/DSL(two wire single line)

τι χρειάζεται αυτό?

Δημοσ.

Τελικά παρήγγειλα Link.png Site: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701161">αυτό αλλά μάλλον αργότερα θα πάρω ups.

Κάπου διάβασα ότι όλα τα υπόλοιπα είναι απλά συμβιβασμός και μάλλον συμφωνώ.

τι χρειάζεται αυτό?

Το να πάρεις πολύπριζο ασφαλείας αντί ups, δεν είναι καθόλου συμβιβασμός με τη στενή έννοια.

Είναι συμβιβασμός με την ευρεία έννοια, δηλ αν βάλεις κάτω τι σου προσφέρει το ένα και τι το άλλο. Τότε σαφώς υπερέχει το ups, δεν το αμφισβητεί κανείς πιστεύω.

Έλα όμως που γενικά ισχύει, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων όλων των χρηστών από αρχάριους έως power users, δεν έχει ups για προστασία του pc του, αν τελικά ποτέ χρειαστεί...

Εγώ προσωπικά απ' το 2000 που χρησιμοποιώ ανελλιπώς pc δεν είχα ποτέ ups, ούτε πολύπριζο ασφαλείας! Πριν κανά μήνα πήρα το πολύπριζο ασφαλείας, διότι είχα τα ψιλοπροβληματάκια που ήδη ανέφερα 2 posts παραπάνω. Τώρα τα έλυσα, αλλά το πολύπριζο ασφαλείας όπως λέει και τ' όνομά του σου προσφέρει μια ασφάλεια, όχι επιπέδου ups μεν, αλλά σίγουρα πιο ικανοποιητική από ένα απλό.

Έπειτα είναι και τα χρήματα. Δεν έχουμε όλοι τα απαραίτητα χρήματα για ups, πχ εγώ θέλω ένα ups όχι φθηνό για τα 550w του τροφοδοτικού του pc.

Κάποιοι θα πούνε: παίρνεις pc  και δεν έχεις για ups? Ε όχι δεν έχω! Εδώ τρόμαξα να βρω το συνολικό ποσό για τη σύνθεση...

Απ' την άλλη 12 χρόνια τώρα δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Θα μου πείτε πάλι: κι αν τύχει στα μετέπειτα? Ε δε θα βγάλω και το πλαντάμι. Αν αν αν αν...................

Θέμα επιλογών και προτεραιοτήτων είναι όλα.

Τα ups ναι μεν προστατεύουν, αλλά είναι και θέμα marketing.

Το ξαναλέω, η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει κι ούτε σκοπεύει ν' αποκτήσει. Επίσης, πόσοι είναι αυτοί που το γνωρίζουν? Ρητορική η ερώτησις...

Δημοσ.

Dataline protection με θύρα RJ-11 Modem/Fax/DSL(two wire single line)

τι χρειάζεται αυτό?

Το τροφοδοτικό μου αναγράφει 600W τι ups πρέπει να πάρω?

Δημοσ.

Χωρις να ειμαι σιγουρος θα πρεπει να παρεις ενα ups των 600 ή καλυτερα και λιγο παραπανω 650W.

Εγω εχω το CyberPower CP1300EPFCLCD 1300VA/780W(190€).

Πριν το αγορασω περσι απο το ψαξιμο σε διαφορα site μου ελεγαν οτι αν τοτροφοδοτικο ειναι Active PFC καλυτερα να παρω ενα Active PFC UPS.

Τωρα αν εκανα καλα ή πιαστηκα κοροϊδο δεν ξερω.Ισως καποιοι πιο σχετικοι ναξερουν καλυτερα.

Δημοσ.

Εγω εχω αυτο http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=37805&pcode=SHOW_PROD37805

Ακριβο μεν αλλα καλο απο οτι εψαξα στο ιντερνετ, εκτος και αν εκανα λαθος και την παρησα.

Γιατι τα Turbo-X δεν ειναι καλα, γενικα σαν προιοντα;

Δημοσ.

Γιατι τα Turbo-X δεν ειναι καλα, γενικα σαν προιοντα;

Πιστεύω ότι έχει αναλυθεί πολλές φορές αυτό το θέμα και εδώ αλλά και σε άλλα forums.

Εγώ προσωπικά πάντως, δεν μιλάω για όλα ανεξαιρέτως τα Turbo X προϊόντα. 

Πχ κάποιο τροφοδοτικό Turbo X psu δεν υπάρχει περίπτωση να είναι καλύτερο ακόμα κι από τα φθηνά επώνυμα του ανταγωνισμού.

Άλλη ποιότητα υλικών... Έχω διαβάσει για περιπτώσεις που έπαιρναν no name προϊόντα, τα τύλιγαν σε ακριβό περιτύλιγμα και τα πάσαραν πανάκριβα ως τοπ λύσεις...

Και να οι ζημιές μετά!

Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα. Κάνε μια αναζήτηση στο net και θα δεις κι άλλα. 

Στον αντίποδα, έχω κι εγώ αγοράσει κατά καιρούς τέτοια προϊόντα, όχι ακριβά και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

πχ καλώδια, case fans, εξοπλισμό γραφείου, αλλά γενικά όχι πολύ ακριβά πράγματα, διότι εκεί ακριβώς χωλαίνουν τα Turbo X... ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο link με το turbo-x μόλις είδα ότι είναι 650 VA και όχι watt είναι 360w αρα δε μου κάνει?

To ίδιο και Link.png Site: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701305">αυτό ?

Τελικά είναι ακριβά τα ups!

Τι είναι Active PFC που αναφέρεις;

Να ρωτήσω κάτι,πριν λίγο έπεσε στιγμιαία το ρεύμα λόγο κεραυνού ,το pc έσβησε και ξανά άνοιξε μόνο του ,γιατί συμβαίνει αυτό;Είναι επιζήμιο;

Επεξ/σία από giannischr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...