alexmor Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Θα θελα να παρω ενα καινουριο πολυπριζο για τον υπολογιστη μου κ γενικα για ολα τα περιφερειακα μου . Απλα επειδη δε ξερω κ πολλα πανω στο θεμα θα θελα γνωμες . Βοηθαει καθολου ή αναγκαστικα πρεπει να παω σε UPS ? Στο σπιτι δοξα τω Θεω ,μεχρι τωρα δεν εχουμε προβληματα με τη ταση αλλα ποτε δε ξερεις!!!! Ενα που εχω βρει ειναι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701704 Α ξεχασα να πω πως θελω το λιγοτερο 6 πριζες. Εχετε καποιο υποψη το πολυ μεχρι 30Ε ? Ευχαριστω
madsc Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Τα πολύπριζα προστασίας προστατεύουν από υπερτάσεις, θόρυβο και αιχμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν επιτρέπουν στην ουσία να σου καεί κάποια συσκευή μετά από αυτά από υπέρταση. Από τα καλύτερα ( σε αριθμούς - stadards ) σε αυτή την κατηγορία είναι τα MGE και APC τα οποία τα παίρνεις με τα χρήμματα που διαθέτεις. Τα ups προστατεύουν και από βυθίσεις τάσης ( με AVR ) δίνοντας σου την δυνατότητα αυτονομίας ( ανάλογη των Ah των μπαταριών τους ) σε ρεύμα χωρίς την παροχή ηλεκτρικού από την ΔΕΗ. Εδώ για να πάρεις κάτι που να αξίζει τα λεφτά του πας αρκετά πιο ψηλά από 30-50Ε. p.s. Ο αριθμός των πριζών δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Είτε μετά από πολύπριζο ασφαλείας είτε μετά από ups, μπορείς να συνδέσεις ένα απλό πολύπριζο για να αυξήσεις των αριθμό των πριζών αρκεί να μην ξεπεράσεις το wattage του 1ου σε σύνολο. /sc
disqualified Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 παντως οτι και να λεει το site του e-shop, αυτο της belkin σιγουρα δεν ειναι σταθεροποιητης τασης, ειναι μονο για προστασια υπερτασης
N.I.C Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 πάντως παιδιά εάν έχετε καμμιά καλή πρόταση σχετικά με αυτό που ρωτάει ο topic creator, πείτε τίποτα, με ενδιαφέρει και μένα... έχω ένα UPS APC, και ένα πολύμπριζο ασφαλείας TURBOX, το οποιό, μόλις κλείνω το pc ακούγεται θόρυβος, και με έχει σπάσει τα νεύρα...
madsc Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 ... και ένα πολύμπριζο ασφαλείας TURBOX, ... Αν το έχεις συνδεδεμένο στο ρεύμα, το έχεις σε λάθος θέση... /sc
N.I.C Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Αν το έχεις συνδεδεμένο στο ρεύμα, το έχεις σε λάθος θέση... /sc δηλαδή;
The_Judas Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δεν είμαι σίγουρος αλλά μάλλον θα εννοεί οτι είναι χάλια πολύπριζο
N.I.C Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δεν είμαι σίγουρος αλλά μάλλον θα εννοεί οτι είναι χάλια πολύπριζο :lol: καλά ναι αυτό το ξέρω... γιαυτό είπα εάν γνωρίζει κανείς...να πει κανένα, όπως ζητάει και ο topic creator..
N.I.C Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 ναι το ξαναδιάβασα αυτό που μου είπες madsc... στα σκουπίδια έπρεπε να ναι... edit: sorry για το double post...
The_Judas Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 :lol: καλά ναι αυτό το ξέρω... γιαυτό είπα εάν γνωρίζει κανείς...να πει κανένα, όπως ζητάει και ο topic creator.. Εγώ έχω ένα πολύπριζο της APC... το παρακάτω. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701154 Αν και νομίζω οτι το συγκεκριμμένο μοντέλο έχει αποσυρθεί πια.
N.I.C Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Εγώ έχω ένα πολύπριζο της APC... το παρακάτω.http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701154 Αν και νομίζω οτι το συγκεκριμμένο μοντέλο έχει αποσυρθεί πια. φίλε alexmor ρίξε ένα βλέφαρο εδώ: APC 1 , APC 2, APC 3. Αυτά πιστεύω είναι πολύ καλά έτσι; είναι APC... ποιό από τα 3 λέτε;
alexmor Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Εγω μαλλον για το 3ο θα παω .Δε θελω να δωσω πανω απο 30Ε
acomaedo Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Εδώ και καιρό χρησιμοποιώ το APC2 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. +1 απο μένα.
giannischr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Και εγώ σε κάτι τέτοιο μάλλον θα καταλήξω λόγο χρημάτων αφού δε θέλω να πάρω ups άλλα ούτε και μου χρειάζεται όσο αναφορά να μένει ο υπολογιστής ανοιχτός για κάποιο διάστημα έπειτα από διακοπή. Αν και μιλώντας με κάποιο φίλο μου είπε ότι η διακοπή ρεύματος μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο σκληρό δίσκο. Να ρωτήσω η λυχνία που λέει τι είναι?Σε προειδοποιεί όταν η τάση δεν είναι καλή?Πως δηλαδή ηχητικά ή έχει κάποιο λαμπάκι? Σε αυτή τη περίπτωση τι κάνει σε προστατεύει και απλά σε ενημερώνει ή πρέπει να κάνεις κάτι?
giokou Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Κι εγώ πρόσφατα πήρα αυτό: http://www.central-telecom.gr/product.php?product_ID=91-71-202/%CE%9D Ελληνικής κατασκευής με 3 χρόνια εγγύηση. Το βρίσκεις σε πολλά καταστήματα με ηλεκτρολογικό υλικό, αν ενδιαφέρεσαι. Ενσωματώνει αρκετά καλές τεχνολογίες προστασίας και μέχρι τώρα (1 μήνα περίπου) δεν είχα κάτι προβληματάκια που είχα πριν με το απλό πολύπριζο χωρίς διακόπτη κτλ. (Αιχμές τάσης, Ανεπιθύμητες υπερφορτώσεις ηλεκτρικού δικτύου, Στατικά φορτία αυτά ακριβώς είχα) Πως σε προστατεύει: Διαθέτει Θερμική Ασφάλεια με επαναφορά λειτουργίας "push on" και προστατεύει από υπερεντάσεις ρεύματος τις συνδεδεμένες συσκευές καθώς και τα ηλεκτρονικά κυκλώματα του πολύπριζου. Δηλαδή ''την πληρώνει'' το πολύπριζο αντί για το τροφοδοτικό του pc. Πετάγεται η κόκκινη ασφάλεια ούτως ώστε να αποσυνδέσεις απ' το ρεύμα το pc και όταν είσαι πάλι έτοιμος απλά τη πατάς πάλι προς τα μέσα. Αναβοσβήνουν οι λυχνίες αν κάτι πάει στραβά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα