Προς το περιεχόμενο

Μια βοήθεια για επεξεργασία ήχου;

doc1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά χρειάζομαι μια βοήθεια σχετικά με την επεξεργασία ηχου.

Έγραψα ενα τηλεοπτικό πρόγραμμα σε Mpeg αλλα για κάποιο λόγο ο ήχος γράφτηκε ενισχυμένος, με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία η ένταση να ανεβαίνει στο κόκκινο και να δίνει παραμορφωμένο ήχο. (distortion).

Θέλω να μου πείτε αν γίνεται κάπως να μειώσω την ένταση του ήχου, ώστε να μην έχω αυτό το distortion.

Με το virtualdubmod απομόνωσα τον ήχο σε ένα wav αρχείο, το οποίο προσπαθώ τώρα να επεξεργαστώ με το Nero waveeditor.

Δεν ξέρω όμως τί φίλτρο ή effect πρέπει να εφαρμόσω για να μειωθούν τα παράσιτα απ' την αυξημένη ένταση εισόδου του ήχου κατά την εγγραφή.

Μια βοήθεια σας παρακαλώ πολύ αν ξέρετε.

Δημοσ.

Αυτο το τηλεοπτικό πρόγραμμα που έκανες έβαλες πολύ ενταση και είναι δυσκολο να βγάλεις το distortion. Αν θελεις καποιο πρόγραμμα κατέβασε το Sound Forge και ίσως να βοηθήσει.

Δημοσ.

δοκιμασε με το adobe audition (παλιοτερα cool edit pro) θα φορτωσεις το wav και θα πας effects>amplitube>normalize και δοκιμασε και με equalizer effects

Δημοσ.

Eυχαριστώ παιδιά, αλλα μάλλον δε γίνεται τίποτα.

Ο ήχος είναι ουσιαστικα "ψαλιδισμένος" λόγω έντασης σε κάποια σημεία, οπότε δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει κάτι ακόμα και ένας επαγγελματίας.

Αν δείτε την κυματομορφή στο Audition είναι ψαλιδισμένη και ο ήχος ακούγεται σκληρός με παράσιτα (κριτσ-κρατσ).

Mου έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι η onboard κάρτα ήχου. Ποτέ ξανα onboard.

Κρίμα γιατί ήταν απ' την τελική βραδιά eurovision του διαγωνισμού κλασικής μουσικής της Βιέννης (young musicians 2008), όπου ένας Έλληνας ( ο Διονύσης Γραμμένος) κατέλαβε για πρώτη φορά την πρώτη θέση και είχε συλλεκτική αξία για μένα.

Αμφιβάλλω αν θα μπορέσω να το βρω πουθενά σε τέλεια ποιότητα...

http://eurovision.ert.gr/musicians/

http://www.youngmusicians.tv/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Κρίμα επίσης που κανένα μέσο (πέρα απ' την ΕΡΤ του το έδειξε) δεν ασχολήθηκε με το θέμα.

Μόνο με την Καλομοίρα ασχολούμαστε...

Δημοσ.

Όντως, είναι δύσκολο να σώσεις την κατάσταση, χρειάζονται ειδικές γνώσεις και το αποτέλεσμα και πάλι θα είναι αμφίβολο. Σε αυτό όμως:

Mου έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι η onboard κάρτα ήχου. Ποτέ ξανα onboard.

...νομίζω πως έχεις άδικο. Δε φταίει η onboard κάρτα, αλλά το γεγονός ότι δεν έλεγξες τις στάθμες πριν ξεκινήσεις το capture. Καλύτερα να βγει σε χαμηλές στάθμες το audio stream και να κάνεις normalize αργότερα, παρά αυτό που συνέβη στο δικό σου capture...

Δημοσ.

Ναι δίκιο έχεις parsifal.

Δεν έφταιξε τελικά η onboard κάρτα ήχου, αλλα ο νέος driver για την TV capture κάρτα που απ' ότι φαίνεται δεν ήταν απόλυτα συμβατός.

Όσο για τις στάθμες δυστυχώς δεν με αφήνει καθόλου να επέμβω το πρόγραμμα capture. Είναι λίγο της πλάκας.

Γύρισα πάντως στον παλιό driver και φαίνεται να είναι εντάξει πλέον.

Η ζημιά βέβαια έγινε.

Eυχαριστώ και πάλι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...