_PrInCe_ Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 γεια σας. θα ήθελα τη γνώμη σας μη πετάξω έτσι λεφτά.θέλω σε μια τετραώροφη πολυκατοικία όπως φαίνεται στο σχήμα να φτιάξω δίκτυο έτσι ώστε να έχουν όλοι ίντερνετ ( 2 λαπτοπ και 2 σταθεροί). στον 3ο όροφο υπάρχει ενα ασύρματο μόντεμ-ρούτερ ( το δωρεάν που δίνει το conn-x πρίν κανα χρόνο δεν θυμάμαι τι μάρκα είναι) που 'δίνει' νετ' σε ένα λαπτοπ στον 4ο (75% σήμα) και σε ένα άλλο λάπτοπ στον 1ο ( με σήμα μόνο κοντά στο παράθυρο 30-40% αλλά 1 μέτρο μακριά από το παράθυρο δεν έχει καθόλου) και τώρα θέλω να βάλω στο δίκτυο ένα desktop που βρίσκεται στο ισόγειο. σκέφτομαι ή να βάλω ένα καλύτερο μόντεμ στον 3ο ή να βάλω ένα αναμεταδότη στον 1ο ή αν βάλω το μόντεμ στο ισόγειο κάτω από το λάπτοπ του πρώτου ορόφου ( το ίδιο δεν νομίζω να κάνει κάτι ίσος κάποιο ποιο 'δυνατο'). Βασικά δεν θέλω το κόστος να υπερβεί τα 100-150 ? στη φωτογραφία στο 1ο σχήμα είναι το προφίλ της πολυκατοικίας - δεν ξέρω ίσως επειδή είναι ακριβός από κάτω ο δέκτης ( στο ισόγειο και στον 1ο) από το πομπό ( στον τρίτο) αν έχει σημαντικό πρόβλημα έστω και αν βάλω ισχυρότερο μόντεμ (πιστεύω στο 1ο θα έχω αποτελέσματα αλλά στο ισόγειο ??) στο 2ο σχήμα ει ναι η πρόσοψη της πολυκατ. και οι θέσεις των pc και μόντεμ στο 3ο σχήμα ο πομπός στο 3ο όροφο ''βλεπει'' σε δρόμο και τα απέναντι κτίρια φτάνουν σε ύψος μέχρι το 2ο όροφο Ευχαριστώ, Βασίλης
nik1992 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Εαν προσθεσεις ενα wifi αναμεταδωτη στον 2ο? Θα σου ελεγα για καλωδιο αλλα αμα λες λαπτοπ δεν θα σε βολευει...
_PrInCe_ Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 βασικά στο 2ο δεν έχω πρόσβαση (το έχοθμε νοικιάσει) και η απόσταση είναι 2-3 μέτρα ακριβώς απο κάτω απο το υπαρχων μόντεμ έχω και μία αλλη ερώτηση ας πούμε οτι πέρνω αυτό το access point http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616339 LEVEL ONE WAP-0005 11G 54MBPS ή και κάποιο άλλο, θα πρέπει να είναι μονίμος συνδεδεμένο σε κάποιο pc ή μπορεί να το σετάρεις και να πέρνει ασύρματα απο το μόντεμ το ιντερνετ και να το μοιράζει στους άλλους υπολογιστές χωρίς να είναι συνδεδεμένο ( μιάς και πέζει μόνο laptop στον 1ο)?? nik έχεις να προτίνεις κάποιο ?
tsakonas Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Ναι ,τραβας καλωδιο απτον 3ο στον 1ο σto access point και εχεις και εκει wifi. Δε χρειαζεται pc on. Aν δεν μπορεις να τραβηξεις καλωδιο και εχεις επιλογη στο μοντεμ ρουτερ για wireless repeater τοτε γινεται και χωρις καλωδιο αλλα θα πεσει η αποδοση.
nik1992 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 νομιζω οτι αυτο ειναι πιο καλο και πιο οικονομικο... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615034
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.