stavroula Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 εχω αγορασει λαπτοπ με ενσωματωμενο recovery των vista. ( δε ξερω αν τα λεω κι καλα γιατι δε ξερω πολλα απο υπολογιστες). αργοτερα εβαλα xp χωρις να σβησω το σκληρο δισκο που ειχε το recovery αλλα τωρα που αποφασισα να βαλω παλι τα vista οταν παταω το αναλογο πληκτρο και κλικαρω την επιλογη για φορματ μεσα απτον υπολογιστη και οχι απο καποιο cd δεν κανει τιποτα αλλα κανει κανονικα εκκινηση των xp. φορματ μπορεσα κ εκανα με cd αργοτερα. δηλαδη μπορει να κανει φορματ με cd αλλα οχι με το αρχειο που εχω στον υπολογιστη. το recovery υπαρχει σιγουρα στον υπολογιστη και πιανει γυρω στα 6,5 Giga. τι μπορει να φταιει?
johnfocus Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Στις οδηγιες πρεπει να σου λεει με ποιο πληκτρο κανεις την επαναφορα.Εμενα για παραδειγμα που εχω HP ,κατα την εκκινηση του υπολογιστη πρεπει να παταω το F11 ωστε να εγκαταστησει το recovery image.Αν χρησιμοποιεις cd επαναφορας θα πρεπει πρωτα να μπεις στα bios και να ορισεις firstboot το cdrom
stavroula Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 hp εχω και εγω, παταω το πληκτρο για να γινει το φορματ (νομιζω f9) , και βγαινει μηνυμα για να διαλλεξω απο που θελω να γινει το φορματ, απτο υπολογιστη ή απο cd και κλικαρω αυτο με τον υπολογιστη αλλα δε κανει τιποτα.
johnfocus Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Εχεις και recovery cd ή μονο απο partition?Παντως στο δικο μου ειναι το f11.Επισης μπορεις να μπεις και εδω http://welcome.hp.com/country/gr/el/welcome.html μηπως βρεις κατι χρησιμο.Περιεργο μου φαινεται που δεν κανει recovery.Δοκιμασες με f11?
P270 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 το πληκτρο ειναι το f11 πιθανων ομως εχει προκληθει ζημεια στο recovery image και για αυτο δεν το βλεπεις να στο λεει στην αρχη μπορεις να παραγγειλης δωρεαν απο την hp τα cd του μηχανηματος με τα οποια θα φτιαχτει και το image recovery που υπηρχε μεσα στον δισκο αν θελεις μπορεις να ζητησεις και χp να σου στειλουν για να κανεις και downgrade απο vista σε χp
stavroula Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 το πληκτρο ειναι το f9 τελικα.. το κοιταξα. δοκιμασα και με f11 αλλα τιποτα. recovery cd δεν εχω, εκανα βλακεια που δεν εφτιαξα. P270 τι εννοεις cd του μηχανηματος? τι θα εχουν μεσα και πως θα τα ζητησω? το downgrade που λες τι ειναι? αντι να ζητησω αυτα τα cd να ειναι σε vista να τα ζητησω κατευθειν σε xp?
P270 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 το downgrade εινα να πας απο τα vista στα xp και μπορεις να ζητησεις απο την τηλεφωνικη εξυπηρετηση τις hp αυτα τα cd ειναι τις περισσοτερες φορες δυο ενα cd εχει τα xp και ενα τους drivers στα στελνουν στο σπιτι σου δωρεαν σε περιπου 10 ημερες και φυσικα ειναι γνησια αν θελεις κατι αλλο ρωτα με φυσικα και μπορεις να ζητησεις μονο τα xp
stavroula Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειμαι λιγο ασχετη με αυτα. λοιπον τα παιρνω απτην αρχη και μου λες που κανω λαθος. θα ζητησω απτην εταιρεια τα cd με τα vista και μπορω επισης να τους ζητησω cd με xp. αν ζητησω cd με xp στο recovery του υπολογιστη θα φυγουν τα vista και θα εχω τα xp? ή απλα θα μου στειλουν ενα cd recovery αλλα τα vista θα συνεχισουν να υπαρχουν στον υπολογιστη μου?
P270 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 να ζητησεις αυτα που θελεις εαν περασεις cd recovery απο την hp με xp τοτε θα χαθει το recovery image των vista και φυσικα θα χαθουν και τα vista αν θελεις κατι αλλο ρωτα με παλι
stavroula Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 αυτο που δε καταλαβαινω ειναι το recovery image αν θα χαθει για παντα ή αν το cd της hp απλα το διορθωνει αλλα δε το σβηνει. δηλαδη το Cd που μου στελνουν θα ειναι cd που κανει φορματ σε ολους τους δισκους οπως τα cd που κανουν φορματ ολοι οι ανθρωποι ή κανει φορματ σε ολα αλλα φτιαχνει καινουριο recovery image σε καποιον σκληρο. αν σε ζαλιζω αστο, θα παρω κατεθειαν στην εταιρεια, απλα για να μη τους λεω βλακειες σε ρωταω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.