Προς το περιεχόμενο

Rock Solid O/C σε Q6600

Innersense

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έσκασε ο new υπολογιστής του bro.

CPU: Q6600 G0 (καλά θα μου πείτε όλοι είναι πλέον).

ΜΟΒΟ: ASUS P5N-D Ξέρω δεν συμπαθείτε τα NFORCE chipset αλλά έπαθα σοκ όταν δούλεψε το raid απο την προηγούμενη καμένη mobo!!!

RAM: CRUCIAL 2X2 DUAL CHANNEL KIT

COOLER: Sythe Mugen Άφαντη η Ultra 120 δυστηχώς.

Το σύστημα μονταρίστηκε προσεκτικά με Arctic Silver 5 και η θερμοκρασία σε idle είναι περίπου 35 παρόλο που περίμενα λιγότερο.

Στο δια ταύτα: Που να στοχεύω για Ο/C (με απαίτηση για min 3.2 και max 3.6) και με τι settings; Υπόψιν ότι ο υπολογιστής δεν είναι 24/7 και ανοίγει μόνο για εργασία και σκληροπυρινικό gaming.

Ξέρω ότι υπάρχουν ατελείωτα thread παρόλα αυτά θα ήθελα τις συμβουλές σας για το συγκεκριμένο setup, καθώς επίσης και να μοιραστώ την χαρά μου για το νέο τουμπανάκι! (πόλλα τα μαρούλια για q9450 γμτ)

οι συγκεκριμένες μνήμες παίρνουν O/C;

• Moderators
Δημοσ.

266χ9 δεν ειναι ο Q6600?

Αρα ειναι απλο: τον βαζεις 350+ FSB, τις μνημες εφοσον μιλαμε για nforce chipset τις βαζεις στο Unliked και... ταρατατζουμ ετοιμα ολα!

Δημοσ.

Uninked και τις βάζω στα 1066 χωρίς να αλλάξω Timings;

Το fsb το πάω 350 χωρίς να πειράξω τίποτα απο ρεύματα;

• Moderators
Δημοσ.

Οι μνημες ειναι 800 οχι 1066. Αποκλειεται να πανε 1066 :P

(αν και ποτε μη λες ποτε)

Ναι αρχικα βαλε το ετσι, τεσταρε το με το wprime 32m ή το ORTHOS (4πλη εκτελεση - ορισε το affinity), και εαν ειναι ασταθες ανεβασε λιγο το vcore.

Εαν ειναι σταθερο ανεβασε το FSB :-)

Να ελεγχεις ταυτοχρονα και τις θερμοκρασιες.

Δημοσ.

Problem: πάει μόνο 1180 το fsb στα 2.66 απο 1200 και πάνω κρασάρει απο την αρχη (δε φορτώνει καν Win) και βγάζει κάτι αλαμπουρνέζικα στην μαύρη οθόνη.

Υπάρχει περίπτωση να θέλει τροφοδοτικό; Έχει ένα 450W επάνω και την 7800GT

Δημοσ.

Quad + Orthos δεν πάνε μαζί το έχουμε πει affinity και μα@#$ιες

Prime95....

για το Fsb δώσε ρεύμα στο board και στο cpu αλλιώς δεν θα πάει πουθενά

Δημοσ.

Λοιπόν μετά απο δοκιμές η κατάσταση έχει ως εξής:

Απενεργοποιώ CPU Thermaln Control/C1E Enhance Halt State/Intel Speedstep όπως διάβασα σε οδηγό για OC σε nforce 680i chipset.

Πάω για manual OC unlinked

Στο fsb των μνημών παίρνει μέχρι 900 απροβλημάτιστα και οι μνήμες τρέχουν στα 885, οκ μ'αυτό.

Στο fsb της cpu παίρνει μέχρι 1198 απο 1200 και πάνω ο υπολογιστής δεν ξεκινάει και βγάζει EXEPTION λίγο μετά την οθόνη του raid πριν ξεκινήσουν τα Windows.

Δοκίμασα να κατεβάσω το multi απο 9 σε 8 για να κάνω άλλο συνδιασμό στο fsb αλλά μου έβγαλε μπλε οθόνη όταν πήγε να μπει στα Win.

Τι συμβαίνει; Τα περίμενα πιο απλά τα πράγματα, αλλά το μόνο που κατάφερνω είναι να τον φτάσω μέχρι τα 2,67 έλεος...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...