Προς το περιεχόμενο

Τέρμα με το αμάξι, βγάζω το ποδήλατο...

passenger57

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτός στην 3 Ναυαρχων είναι κορυφή! Πολύ καλή δουλειά και καλές τιμές! Πήγαινέ το εκεί αν μπορείς! Στον αμερικάνο προσωπικά έχω χρόνια να πάω.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

/ψιλό offtopic mode on/

Πάντως, οφείλω να πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω μια μικρή μερίδα της κοινωνίας μας να εκτιμάει τα ωφέλη του ποδηλάτου. Το σχόλιο μου εμπεριέχει κι ένα συναίσθημα αυτοδικαίωσης, διότι την περίοδο 1996-1999, όντας μαθητής στην Αγ. Παρασκευή, έκοβα τουλάχιστον 12χλμ την ημέρα με το ποδήλατο (σχολείο-σπίτι-φροντιστήριο-σπίτι). Τις Κυριακές δε, έπαιζε επί σταθερής βάσης διαδρομή Αγ. Παρασκευή (γέφυρα Σταυρού)-Μοναστηράκι (για αγορά δίσκων βινυλίου) μετ' επιστροφής. Στα 3 αυτά χρόνια, όλοι με έλεγαν "τρελό" και διάφορά άλλα λιγότερο ήπια κοσμιτικά επίθετα. Σχεδόν 10 χρόνια ύστερα, διακρίνω ότι η νοοτροπία έχει αλλάξει, πολλοί προτιμούν το ποδήλατο με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται. Δεν ξέρω αν είναι φαινόμενο των ημερών τώρα που μας τελείωσε η βενζίνη, αλλά ελπίζω να μην είναι!

/ψιλό offtopic mode off/

Δημοσ.

H καλύτερη λύση είναι το ποδήλατο αρκεί οι δρόμοι να είναι φλάτ, άν βρούμε καμιά ανηφόρα εκεί είναι μόνο τα δύσκολα.

Δημοσ.

ε, δεν ζούμε στην Ολλανδία ρε φιλαράκι! Μια ανηφορίτσα που και που, δεν είναι κάτι το τρομερό! Προσωπικά τις αντιμετωπίζω σαν το αλατοπίπερο της διαδρομής!

Δημοσ.

Λολ wizzy έλα στην Πετρούπολη, να δεις κάτι ανηφόρες, να θαμπώσεις. :P

Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει απορρίψει το ποδήλατο και ειλικρινά νιώθω πολύ περίεργα, άλλοι γελάνε ("χα, μαντράχαλος να κάνει ποδήλατο", το έχω ακούσει και απο φίλους), στο δρόμο να μου κορνάρουν ενώ πηγαίνω πάντα δεξιά με τριάντα σαράντα χλμ ρε γμτ. Τι να πω..

Δημοσ.
Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει απορρίψει το ποδήλατο και ειλικρινά νιώθω πολύ περίεργα, άλλοι γελάνε ("χα, μαντράχαλος να κάνει ποδήλατο", το έχω ακούσει και απο φίλους), στο δρόμο να μου κορνάρουν ενώ πηγαίνω πάντα δεξιά με τριάντα σαράντα χλμ ρε γμτ. Τι να πω..

Δέν το ξερες αυτό? για έναν μαντράχαλο απαγορεύονται τα πάντα ακόμα και το ποδήλατο. Άντε μήν πώ καμιά βαριά κουβέντα μέρα που είναι σήμερα.

Δημοσ.

Για τους ενδιαφερόμενους μπορείτε να μπείτε και να βρείτε διάφορες πληροφορίες εδώ

www.podilates.gr

Για αυτούς που θα τους άρεσαν εκδρομούλες με ποδήλατο

http://www.filoi.eie.gr/

και για δίάφορα σχετικά links για το ποδήλατο αλλά και διάφορες οργανώσεις

http://www.podilates.gr/links

Αντε που σαπίζουμε όλη μέρα....

Δημοσ.
Λολ wizzy έλα στην Πετρούπολη, να δεις κάτι ανηφόρες, να θαμπώσεις. :P

Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει απορρίψει το ποδήλατο και ειλικρινά νιώθω πολύ περίεργα, άλλοι γελάνε ("χα, μαντράχαλος να κάνει ποδήλατο", το έχω ακούσει και από φίλους), στο δρόμο να μου κορνάρουν ενώ πηγαίνω πάντα δεξιά με τριάντα σαράντα χλμ ρε γμτ. Τι να πω..

Αφήνω ανοιχτή την πρό(σ)κληση για τις ανηφόρες στην Πετρούπολη, με την πρώτη ευκαιρία θα postαρω εμπειρίες!

Όσο για το μαντράχαλος και τα ρέστα, τα άκουγα όταν ήμουν 18-19 χρονών. Σκέψου τι ακούω τώρα που πάω στο super market/ταχυδρομείο/τράπεζα κτλ με το ποδήλατο.

Πάντως, δεν ξέρω ποια είναι τώρα η συμπεριφορά των μηχανοκίνητων τροχοφόρων στην Αθήνα (όταν ποδηλατούσα στην Αθήνα ήταν άθλια), αλλά εδώ στην Κύπρο είναι γ.τ.π. εντελώς! Αν υποστηρίζουμε ότι ο Έλληνας οδηγός δεν έχει οδηγική παιδεία, που να δείτε τους Κύπριους. Γιούργια και όποιον πάρει ο Χάρος! Εννοείται ότι δεν πάω πουθενά χωρίς κράνος, αλλά τι να σου κάνει κι αυτό, άμα πέσει ο άλλος πάνω σου. Τις προάλλες, κατέβαινα μια λεωφόρο, σταματάει ο τυπάς με το αυτοκίνητο στο πλάι του δρόμου, ανοίγει την πόρτα ΔΙΑΠΛΑΤΑ χωρίς καν να κοιτάξει από το καθρεφτάκι πίσω του και ακούει κάποιον πάνω σε ποδήλατο να του βρίζει με fade out ό,τι έχει και δεν έχει.... Φυσικά και δεν κατάλαβε τι έκανε, ευτυχώς που πρόλαβα να κάνω μανούβρα, ευτυχώς που δεν σκοτώθηκα....

Δημοσ.

Είμαι Θησείο Κυριακή και πάω στο τρένο να γυρίσω σπίτι μου. Συζήτηση με γέρο στο τελευταίο βαγόνι:

- Μα καλά επιτρέπονται αυτά (τα ποδήλατα) να μπαίνουν μέσα στα τρένα;

- Φυσικά κύριέ μου, ειδικά τα ΣΚ επιτρέπεται όλη τη μέρα να τα βάζουμε.

- Μα λερώνουν τα ρούχα των επιβατών!!

... Ε ρε τι μυαλά κουβαλάμε...

Δημοσ.

Εεεεεε όχι και κουβαλάμε.

Μη τσουβαλιάζουμε όλους τους Έλληνες στο ίδιο σακί επειδή μερικοί είναι ακόμα σε νοοτροπία 80ς.

Δημοσ.
Ρε παιδιά ...το PRAKTIKER εχει κάτι mountain ποδήλατα 100 ευρω....ποια είναι καλά από αυτά...μπορεί να πει κανεις?

Αναλόγως για τι τα θέλεις. Αν τα θέλεις για να πηγαίνεις μια στο τόσο μια βόλτα σε καλούς δρόμους ολα καλά είναι. Αν τα θες όμως για "σκληρή" ή συχνή χρήση δεν άξίζουν. Έχουν βαριά και κακής ποιότητας κράματα στο σκελετό και θα κουράζεσαι χωρίς λόγο, επίσης όλα τα σημαντικά εξαρτήματα (ντεραγιέ, κασέτες, κέντρα, αλυσίδα, φρένα) είναι πολύ χαμηλής ποιότητας (κοινώς ότι πιο φτηνό υπάρχει) και θα χαλάνε/απορυθμίζονται καθε τρείς και λίγο. Γνώμη μου έιναι οτι είναι καλύτερο να δώσεις π.χ. 250 ευρώ για ένα πολύ απλό ideal (πάλι όμως, ούτε αυτό κάνει για σκίσιμο σε βουνά και τέτοια, όμως μέσα στην πόλη είσαι jet) παρά να δώσεις 150 για ένα noname που θα έχει επάνω μπρός πισω δίσκοφρενα, μπρος πίσω αναρτήσεις και χίλιες δυο άλλες π@π@ριές που θα τα φτιάχνεις κάθε μήνα.

Δημοσ.
Αναλόγως για τι τα θέλεις. [..]

Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα. Θα διατηρήσω μια μικρή επιφύλαξη όσον αοφρά στα Ideal, κυρίως λόγω κακής προσωπικής εμπειρίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καταφέρομαι εναντίον της εταιρίας. Πάντως, με λίγο (ΟΚ, ίσως και πολύ) ψάξιμο, βρίσκεις καλά ποδήλατα π.χ. Ghost, Giant σε λογικές τιμές, για όλες τις χρήσεις.

Δημοσ.

Ευτυχως που όλοι μας στο σπίτι εχουμε σχεδον ποδήλατο και μην ξεχνάτε ότι στο εξωτερικό που οι κατοικοι είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι υπάρχουν ποδηλατόδρομοι..και καταφέρνουν να συνδυάζουν ψυχαγωγία με άθληση..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...