ekaiomen Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Επειδή ακόμα είμαι πολύ αρχάριος σε αυτό, θα ηθελα λιγο βοήθεια.. Θέλω μέσω matlab να μπορώ να κόβω μια εικόνα σε μεταβλητά blocks (πχ 4*4,8*8,16*16) , κάτι περίπου όπως ΄κάνει αρχικα το jpeg αν έχω καταλάβει σωστά, στα οποία έπειτα θα πρέπει να εφαρμόσω wavelets.. Απο την αρχή λοιπόν , πως κάνω αυτό το κόψιμο; Η μόνη σχετική συνάρτηση που βρήκα είναι η im2col που μου τοποθετεί κάθε block σε μια στήλη του νέου πίνακα. Μέσω αυτής της συνάρτησης γίνεται ή την ψάχνω άδικα;; Είναι για την πτυχιακή μου αλλά είμαι ακόμα στην αρχη.. (και της πτυχιακής και της ενασχόλησης μου με το matlab)
ekaiomen Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 η άλλη αντιμετώπιση που είδα είναι να φτιάξω έναν 4-D πίνακα τον οποίο να γεμίσω με τα στοιχεία της εικόνας.. στις 2 πρώτες διαστάσεις να ναι η εικόνα (καθε pixel αυτης είναι ένα block για εμένα ) και στις άλλες 2 να ναι το block.. Πιο είναι το σωστο (αν είναι καποιο);;
ekaiomen Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Βρήκα ότι αυτά μπορώ να τα κάνω μέσω της συνάρτησεις blkproc . Μπορεί να βοηθήσει κάποιος στην δημιουργία function_handler που να κάνει wavelet transformation και να το καλώ από την blkproc ώστε να γίνεται σε κάθε block της εικόνας;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.