Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρικό καλώδιο

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σε γκαρσονιέρα είσαι? Γιατί αλλιώς για την κουζίνα (στην κουζίνα) υπάρχει σίγουρα κάπου και καταλήγει ένα ιδιαίτερα χοντρό καλώδιο. το οποίο είναι συνδεμένο σατον πίνακα με διακόπτη 25Α (διπλό). Σαν τον θερμοσίφωνα ένα πράμα!

Και ναι την τρύπα και το βάψιμο δεν την γλυτώνεις.

Και πέρα από αυτό η κουζίνα μπορεί να μην δουλεύει από ζημια που προκήθηκε από το βραχυχκύκλωμα στον πίνακα. Γενικά παίζουν πολλά! Πρέπει να τα περιμένεις όλα. Και να έρθει κάποιος ειδικός να δει τι παίζει! Και βρες κανα καλό μάστορα να τα ελέγξει όλα γιατί οι περισσότεροι ξύνουν τα τέτοια τους και κάνουν μισά πράματα. Και είπαμε! Δεν παίζουμε με το ρεύμα.!! Είμαι ιδιαίτερα απόλυτος σε αυτό!

Βασικά κάτω δεξιά στον πίνακα έχει 3 μικρές ασφάλειες και στο τέλος τρία λαμπάκια με αρίθμηση 1-3. Τώρα ανάβει μόνο το ένα και αν αλλάξω τις ασφάλειες πάλι ανάβει μόνο το ένα.

Κ?ατά το συμβάν πρέπει η ασφάλεια με το φωτάκι της κουζίνας να ήταν ανοιχτό. Τώραδεν ανοίγει. Ωστόσο του θερμοσίφωνα που είναι δίπλα, ανοίγει.

Τι να σημαίνει αυτό? Κόστος?

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σημαίνει ότι πρέπει να έρθει ηλεκτρολόγος σπίτι.. Να δει που είναι και τι είναι η ζημια.. Και το κόστος δεν θα είναι μικρό. Αλλά δεν θα το μάθεις αμα δεν φέρεις ηλεκτρολόγο.

Δημοσ.
Σημαίνει ότι πρέπει να έρθει ηλεκτρολόγος σπίτι.. Να δει που είναι και τι είναι η ζημια.. Και το κόστος δεν θα είναι μικρό. Αλλά δεν θα το μάθεις αμα δεν φέρεις ηλεκτρολόγο.

Έρχεται απλά θέλω να ξέρω! Πόσο υπολογίζεις? Να σημειώσω ότι εκτός από τη γραμμή και τη κουζίνα όλα τα άλλα είναι οκ.

Δημοσ.

Μήπως το σπίτι έχει τριφασικό? Σε αυτή τη περίπτωση τα τρια λαμπάκια αντιστοιχούν στις τρείς φάσεις. Αν ανάβει μόνο μια απο τις φάσεις όταν έκανες τη λαλακία με το καλώδιο εκτός απο τον γενικό έριξες και κα΄ποιες απο τις ασφάλειες των φάσεων στο ρολόι της ΔΕΗ. Κατέβα κάτω δες πιο είναι και αν δε ξες πες κάποιον γείτονα που ΞΕΡΕΙ να κοιτάξει και να σηκώσει τις ασφάλειες. Εννοείτε ότι την ασφάλεια του πίνακα που αντιστοιχεί στην γραμμή που έκοψες θα την έχεις κατεβασμένη.

Δημοσ.
Μήπως το σπίτι έχει τριφασικό? Σε αυτή τη περίπτωση τα τρια λαμπάκια αντιστοιχούν στις τρείς φάσεις. Αν ανάβει μόνο μια απο τις φάσεις όταν έκανες τη λαλακία με το καλώδιο εκτός απο τον γενικό έριξες και κα΄ποιες απο τις ασφάλειες των φάσεων στο ρολόι της ΔΕΗ. Κατέβα κάτω δες πιο είναι και αν δε ξες πες κάποιον γείτονα που ΞΕΡΕΙ να κοιτάξει και να σηκώσει τις ασφάλειες. Εννοείτε ότι την ασφάλεια του πίνακα που αντιστοιχεί στην γραμμή που έκοψες θα την έχεις κατεβασμένη.

Ήρθε και τελικά είχε πέσει μία από τις 3 ασφάλειες κάτω στο ρολόι. Μόλις τη γυρίσαμε άνοιξε η γραμμή ΚΑΙ η κουζίνα. Μου είπε πως απλά ακούμπησα το καλώδιο και έριξα την ασφάλεια. Δε χρειάζεται τίποτα. Όσο για τα λαμπάκια έλεγξε τον πίνακα και είπε πως σίγουρα ήταν καμμένα από την αρχή. Η κουζίνα απλά δε δούλευε αφού μια φάση ήταν εκτός!

Ο ηλεκτρολόγος είναι οικογενειακός και τον έχουμε 30 χρόνια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...