Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρικό καλώδιο

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά εχθές προσπάθησα να βάλω κουρτίνες στο νέο μου διαμέρισμα που νοικιάζω και ενώ τρυπούσα με το εργαλείο για να ανοίξω μια τρύπα , έκανε ένα τσαφ, και έχασα 4 πρίζες. Δηλαδή δεν δίνουν ρεύμα. Φυσικά έπεσε και η σχετική ασφάλεια. Ξέρετε τι πρέπει να γίνει για να φτιαχτεί αυτό και πόσο ίσως στοιχίσει? Λογικά θα πρέπει ο ηλεκτρολόγος να τρυπήσει στο σημείο τον τοίχο και να ενώσει πάλι τα καλώδια σωστα?

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Άμα σε παίρνει το κάνεις και μόνος σου, γιατί κάτω από κατοστάρα δεν σε βλέπω να τη βγάζεις (το πιό πιθανό είναι να σου ξηλώσει ολόκληρη τη γραμμή και να τ' ΑΛΛΑΞΕΙ τα καλώδια)

Δημοσ.
Άμα σε παίρνει το κάνεις και μόνος σου, γιατί κάτω από κατοστάρα δεν σε βλέπω να τη βγάζεις (το πιό πιθανό είναι να σου ξηλώσει ολόκληρη τη γραμμή και να τ' ΑΛΛΑΞΕΙ τα καλώδια)

Γιατί όλη τη γραμμή?? Αν το σκάψει στο σημείο και ενώσει τα καλώδια δεν θα είναι οκ??

Δημοσ.
α)εξαρτάται από τη ζημιά

β)από τον ηλεκτρολόγο

γ)από 'σένα

Η ζημιά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη και εκτός απο τις 4 πρίζες να χάσεις και κάτι πολυτιμότερο...

Αν το σπίτι είναι δικό σου και δε σε ενδιαφέρει η εμφάνιση μπορείς να του πείς να τρυπήσει τον τοίχο και με κλέμμες να ενώσει τα καλώδια, αν έχει λάσκα.

Αν δεν έχει τότε απο το πιο κοντινό ντουί θα τραβήξει καινούργια καλώδια για τις μπρίζες.

Η λύση αυτή είναι η πιο ασφαλής, η πιο αισθητική και δεν νομίζω πολύ πιο ακριβή (με τα υλικά το 100αρι μάλλον δε το γλιτώνεις).

Δημοσ.
Η ζημιά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη και εκτός απο τις 4 πρίζες να χάσεις και κάτι πολυτιμότερο...

Αν το σπίτι είναι δικό σου και δε σε ενδιαφέρει η εμφάνιση μπορείς να του πείς να τρυπήσει τον τοίχο και με κλέμμες να ενώσει τα καλώδια, αν έχει λάσκα.

Αν δεν έχει τότε απο το πιο κοντινό ντουί θα τραβήξει καινούργια καλώδια για τις μπρίζες.

Η λύση αυτή είναι η πιο ασφαλής, η πιο αισθητική και δεν νομίζω πολύ πιο ακριβή (με τα υλικά το 100αρι μάλλον δε το γλιτώνεις).

Εννοείς ότι από την κοντινότερη πρίζα να σκάψει τον τοίχο και θα περάσει καινούρια γραμμή μέχρι το σημείο ή πρέπει να σκάψει όλο το σπίτι και όλες τις πρίζες??

Δεν μπορεί απλά να σκάψει στο σημείο μια τρύπα και να ενώσει τα άκρα του κομμένου καλωδίου με ένα μικρό καλώδιο?

Δημοσ.

Οπως ειπαν οι προηγουμενοι γιατι δεν σκαβετε το σημειο που τρυπησε το καλωδιο να το ενωσετε με μια κλεμα και τελος. Μπορεις να το κανεις μονος ειναι πολυ απλο.

Δημοσ.
Οπως ειπαν οι προηγουμενοι γιατι δεν σκαβετε το σημειο που τρυπησε το καλωδιο να το ενωσετε με μια κλεμα και τελος. Μπορεις να το κανεις μονος ειναι πολυ απλο.

Τι είναι η κλέμα??? Και μετά πως θα κλίσω το σημείο? Δε ξέρω από σοβάτισμα και μπετά!!!! (..ακόμα!!)

Δημοσ.

Κλεμα ειναι ενα πλαστικο που ενωνεις τα δυο καλωδια ειναι πολυ απλο να το κανεις.

Επισης μπορεις να βρεις σε μαζαγια που πουλανε χρωματα ετοιμο στοκο και μια σπατουλα για να φτιαξεις τον τοιχο. Ουτε εγω ηξερα αλλα οταν χρειαστηκε τα εκανα και ειδα οτι τελικα ηταν πολυ ευκολο.

http://www.stavrianos-dw.gr/html/189.HTM

http://www.thermis-sa.gr/greek/details.php?pid=269

απο τη δωδεκαδα χρεαζεσαι μονο μια για καθε καλωδιο.

Δημοσ.
Τι είναι η κλέμα??? Και μετά πως θα κλίσω το σημείο? Δε ξέρω από σοβάτισμα και μπετά!!!! (..ακόμα!!)

Αν το σπίτι δεν είναι πάνω απο 40 χρόνων το πιθανότερο είναι ότι όλα τα καλώδια βρίσκονται μέσα σε πλαστικά σωληνάκια για να μην χρειάζεσαι να τρυπήσεις όλο τον τοίχο για να αλλάξεις καλώδιο. Τα σωληνάκια αυτά ξεκινάν απο τα ντουι, (κυκλικά πλαστικά καπάκια που είναι ορατά στον τοίχο στο ύψος των κουφωμάτων συνήθως) και φτάνουν στις πρίζες και στους διακόπτες. Συνήθως υπάρχουν ντουί σε κάθε διαστάυρωση της γραμμής οπότε είναι πιθανό να μπορεσεις να βρείς τα ντουί αν κοιτάξεις σε ευθεία πάνω απο τους διακόπτες η τις μπρίζες.

Δημοσ.

Αν το καλώδιο είναι μέσα σε σωληνάκι (99%) δεν χρειάζεται να σκάψεις τίποτα. Απλά θα ανοίξεις το μπουάτ και την 1η μπρίζα και θα αλλάξεις το χτυπημένο καλώδιο.

(Αυτό πρέπει να εννοούσε και ο acomaedo προηγουμένως).

EDIT: Με πρόλαβε με το 2ο ποστ του.

Δημοσ.

Kλέμενς λέγεται.

84.98.00.11a.jpg

πάρε αρκετά χοντρό ανάλογα με τα καλώδια ένα για κάθε καλώδιο. Μετά πάρε κόλλα για πλακάκια, ή επισκευαστικό σοβά και 1 μεγάλη σπάτουλα

G16-2.jpg

ανακάτεψε μέχρι να γίνει πηχτό ώστε να στέκεται στη σπάτουλα και κλείσε την τρύπα. Αν χρησιμοποιήσεις κόλλα για πλακάκια περιμένεις να στεγνώσει (4-5 ώρες με αυτόν τον καιρό) και τρίβεις με γυαλόχαρτο 80-120. Αν χρησιμοποιήσεις επισκευαστικό σοβά θα στεγνώσει πιο γρήγορα αλλά θα τον τρίψεις με βρεμένο σφουγγάρι όχι με γυαλόχαρτο και λίγο πριν στεγνώσει τελείως. Μετά εφαρμόζεις λίγο στόκο πάλι με τη σπάτουλα και τρίβεις με 180 γυαλόχαρτο. Ασταρώνεις και βάφεις.

Δημοσ.

Thanks ρε παιδιά!! Μου δώσατε κουράγιο. Το διαμέρισμα είναι καινούριο, 1 έτους. Λογικά θα έχει σωληνάκια αλλά ελπίζω στη χειρότερη με μικρό σκάψιμο και κλέμα να ξεμπερδέψω!!!

Ευχαριστώ

Δημοσ.

ΚΑΝΟΝΑΣ: Με το ΡΕΥΜΑ δεν παιζουμε,και αν αποφασισεις να το κανεις μονος ΜΗΝ ξεχασεις να κατεβασεις τον κεντρικο διακοπτη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...