varvag1 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Θέματα μπορείς να βρείς και στο παρακάτω link http://www.gnome-look.org/index.php?xcontentmode=100 Ναι το καταλαβα! Ευχαριστω Pisio. Μηπως ξερει κανεις κανενα τροπο να μαθω της εντολες του λινουξ; ή μονο μεσω συνεχους προσπαθειας και αξασκησης;Επισης το background πισω απο τον κυβο πως στο καλο αλλαζει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μηπως ξερει κανεις κανενα τροπο να μαθω της εντολες του λινουξ; ή http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=132289&page=2 . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
varvag1 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=132289&page=2. Εννοουσα με καποιο προγραμμα... τετοιεσ σελιδες εχω βρει πολλες.. Thanks anyway.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Η καλύτερη εντολή είναι η "man". Δίνεις σε τερματικό: >man <command> και βρίσκεις τι κάνει, και τι παραμέτρους έχει μια εντολή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pisio Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Εννοουσα με καποιο προγραμμα... Δεν κατάλαβα τι θες να πεις. Πώς δηλαδή με πρόγραμμα Όπως είπε και ο ftso η man θα σε βοηθήσει Τώρα για το Background του compiz θα πας Desktop Cube -> Appearance -> Skydome θα τικάρεις το Skydome και εκεί που λέει Skydome Image θα βάλεις μια δικιά σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benzinas Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Θελω να περασω linux σε ενα pc για να μπω σιγα σιγα στο πνευμα.Ειδα καποια live cd και απο αυτα μου αρεσαν πολυ τα knopel.Μην γελασετε με την ερωτηση αλλα που θα βρω το κανονικο os?ολα που τα εψαξα ειχαν και live cd και instal cd.Στο knopel δεν βρισκω το instal.Μηπως δεν υπαρχει??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Charis.a Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Θελω να περασω linux σε ενα pc για να μπω σιγα σιγα στο πνευμα.Ειδα καποια live cd και απο αυτα μου αρεσαν πολυ τα knopel.Μην γελασετε με την ερωτηση αλλα που θα βρω το κανονικο os?ολα που τα εψαξα ειχαν και live cd και instal cd.Στο knopel δεν βρισκω το instal.Μηπως δεν υπαρχει??? Με τα live cd κάνεις και κανονική εγκατάσταση άμα θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Θελω να περασω linux σε ενα pc για να μπω σιγα σιγα στο πνευμα.Ειδα καποια live cd και απο αυτα μου αρεσαν πολυ τα knopel.Μην γελασετε με την ερωτηση αλλα που θα βρω το κανονικο os?ολα που τα εψαξα ειχαν και live cd και instal cd.Στο knopel δεν βρισκω το instal.Μηπως δεν υπαρχει??? Νομίζω πως το knoppel βγαίνει μόνο ως live CD. Δοκίμασε αν θες ένα live του kubuntu ή madriva ή suse που το έχουν και εγκατάσταση. Για τα δυο τελευταία δεν ξέρω, αλλά το kubuntu έχει στο desktop του live cd και κουμπί install. Εδώ torrent απο live DVD kubuntu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benzinas Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Νομίζω πως το knoppel βγαίνει μόνο ως live CD.Δοκίμασε αν θες ένα live του kubuntu ή madriva ή suse που το έχουν και εγκατάσταση. Για τα δυο τελευταία δεν ξέρω, αλλά το kubuntu έχει στο desktop του live cd και κουμπί install. Εδώ torrent απο live DVD kubuntu Ohhh...thx!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 παλιά , σε κάποιο readme.txt ή κάτι τέτοιο, είχε οδηγίες για εγκατάσταση με εντολή απο τερματικό edit 5-6-08 http://www.linuxonline.biz/product_info.php?cPath=137_224&products_id=454784231 The newly released version 0.6 comes with a number of updates and improvements, including the following: synchronised with the latest Debian "testing" branch; upgraded kernel to 2.6.11.11, KDE to 3.4.1, ALSA to 1.0.9, OpenOffice.org to 1.1.4; UnionFS with read/write access while running from live CD; included several enhancements from the KANOTIX project, such as improved hardware auto-detection and hard disk installation program; introduction of Synaptic for package management; support for wireless network cards (ipw2100 and ipw2200); updated FreeNX. . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kentasg Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Πέρασα το ubuntu 8.04 και εγώ πριν καμμια βδομάδα και μετά προσεξα το συγκεκριμένο topic. Έκανα ένα ξεχωριστό partition για το linux γιατί δεν ήξερα αυτό για το swap. Μετά όταν μου πρότεινε το installation να χρησιμοποιήσω και ένα partition για swap επειδή βαριόμουνα να δημιουργήσω άλλο το άφησα έτσι χωρίς swap. Είναι σημαντικό αυτό το swap; Τι δουλειά ακριβώς κάνει που δεν μπορούν να εκτελέσουν τα RAM; Αν είναι το σημαντικό υπάρχει κάποιος τρόπος να δημιουργήσω ένα partition τώρα και να δηλώσω μέσα από το λειτουργικό να το χρησιμοποιεί σαν swap; Btw και εγώ αρχάριος είμαι από ότι καταλάβατε για αυτό αν μπορείτε να μου απαντήσετε όσο πιο απλά γίνετε Ευχαριστώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 όταν χρειάζεται μνήμη το λειτουργικό, και δεν φτάνει η ram, χρησιμοποιεί ένα μέρος του δίσκου γι'αυτό το σκοπό παλιά έλεγαν να κάνεις ένα partition swap 1,5 έως 2 φορές το μέγεθος της ram το 2 ίσως είναι πολύ άν έχεις 1gb, αλλά δεν χάνεις και τίποτα νομίζω μπορείς να κάνεις και τώρα μάλλον πρέπει να το κάνεις απο livecd με το gparted . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kentasg Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Ωραία ευχαριστώ. Και με αυτό το gparted μπορω να κάνω και το partition και να το δηλώσω σαν swap του Linux ή θα κάνω το partition και θα το δηλώσω κάπου μετά μέσα στο ubuntu; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 με το gparted βλέπεις δίσκους και partitions , ενδειξη συστήματος αρχείων σε κάθε partition, μέγεθος και άλλα που δεν θυμάμαι πρέπει να έχεις χώρο που δέν έχει αποδοθεί κάπου αυτό σημαίνει ή κάποιο άδειο partition που θα αλλάξεις το σύστημα αρχείων του σε swap (λίγο απίθανο γιατί άν έχεις θα είναι μεγάλο, άρα πρέπει να το κάνεις μικρό ) ή να κάνεις κάποιο partition μικρότερο, οπότε δημιουργείς χώρο που θα τον κάνεις swap όλη η διαδικασία γίνεται μέσα απο το gparted δηλαδη και η δήλωση του τι τύπου partition είναι ελπίζω να μη σ'έμπλεξα μ'αυτά που γράφω http://www.howtoforge.com/partitioning_with_gparted είναι το πρόγραμμα που έχει το ubundu και άλλες διανομές, όπως κυκλοφορεί σαν livecd μαζί με μερικά απαραίτητα για ¨πρώτες βοήθειες¨. . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kentasg Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Ευχαριστω φίλε τα καταφερα με το gparted αλλά το έκανα από μέσα από το ubuntu και όχι από το live cd και έπρεπε για να κάνω το καινούριο partition να κάνω unmounτ τον δίσκο που χρησιμοποιώ στα windows και τώρα δεν τον βλέπει στα linux. To βλέπει στο gparted αλλά δεν υπάρχει επιλογή mount. Πως μπορω να κάνω το ubuntu να το δει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.